КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 600
  • 1 422
# 975
esy уникален козунак  smile3501, май пак ще меся  Rolling Eyes

Ето и моя втори опит по рецептата на Джемма (преди да втасат, втасали, изпечени)

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353732&pid=11658125

Изглеждат добре, но като отхапеш и започнеш да дъвчеш в устата ти става тестяна топка. Може би не ги пекох достатъчно или защо стана така не знам??? ПомагайтеPraynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 976
Здравейте!

Следя ви аз от няколко дена и вчера реших и аз да правя козунак. Правих  Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара. Много хубави козунаци видях в темата по тази рецепта. Понеже за първи път правя козунак и спазвах всичко точно. Не беше лош козунака (вече го няма), но повече приличаше на кекс, отколкото на козунак  Tired. Свекито ми каза, че трябвало по-бавно да слагам разтопеното масло  newsm78. Да слагам по малко и да чакам докато го попие и тогава пак. Дали това ми е грешката? Как да процедирам днес? Да уточня, че го месих 3 пъти в машинката, втасва, после направих плънка със захар, какао, стафиди, пак втасва и пекох.

Спорно козунакоправене на всички  Hug
Виж целия пост
# 977
Изглеждат добре, но като отхапеш и започнеш да дъвчеш в устата ти става тестяна топка. Може би не ги пекох достатъчно или защо стана така не знам??? ПомагайтеPraynig Praynig Praynig

Идеален ти е козунака!  Да не си го яла горещ - тогава става така. Трябва да се охлади много добре и няма да става на тесто.
Виж целия пост
# 978
Момичета пишете светкавично.Вчера тъкмо изчета всичко и хоп още 5 нови отговора #Crazy #Crazy #Crazy
Kalina78   добре изглеждат козунаците, но защо така казваш стоят на топка newsm78.Дано някой да даде съвет как да се избегне това.Аз също ще правя Традиционния козунак на Джемма.
И на Макс Мама.Докъдето сваря до там ще меся.
Дано поне един козунак да стане.
Момичета прекрасни козунаци видях в темата.Невъзможно ми е да ви изброя всичките.
Голямо браво за куража и ентусиазма Peace Hug Peace
Виж целия пост
# 979
Много са ви хубави козунаците,момичета. Peace
gabby ,спазвай съвета на свекито,а аз ще те посъветвам още малко брашно да добавиш в началото.Щом казваш,че е като кекс,може би леко е превтасал.И още нещо,за да се плучат козунаци на конци,след втасването и преди оформянето не се премесва с брашно,а само с намазнени ръце лекичко,това когато месенето е на ръка.Аз се улеснявам с машинката.
Виж целия пост
# 980
max-mama, благодаря  Hug
Днес ще правя втори опит. Аз брашно добавях доста в началото, защото все ми изглеждаше лепкаво и течно тестото. При оформянето не съм добавяла брашно, само малко олио по ръцете. дори не посмях да го разточвам, а само леко го раздърпах тестото, за да сложа плънката. Но и аз имах съмнения, че е леко превтасало. Но пък не беше чак сбит. Изглеждаше като добре направен кекс  Laughing
Виж целия пост
# 981
Маме,извинявай ако е коментирано,но ще те помоля да  дадеш линк с рецептата на Пеп4о за курабетата на шишче.

Заповядай - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=177.msg1016#msg1016

Шайн, втасванията си бяха нормални.
Виж целия пост
# 982
max-mama,моля те,кажи,може ли довечера да си забъркам тестото за козунака /по-късничко/ и утре сутринта рано да ги опека.Понеже моята свекърва ми разказва как навремето са ги правили и оставяли тестото в една голяма тенджера да втасва цяла нощ.На два пъти само натискали отгоре и тестото ставало на мехури.
Виж целия пост
# 983
max-mama,моля те,кажи,може ли довечера да си забъркам тестото за козунака /по-късничко/ и утре сутринта рано да ги опека.Понеже моята свекърва ми разказва как навремето са ги правили и оставяли тестото в една голяма тенджера да втасва цяла нощ.На два пъти само натискали отгоре и тестото ставало на мехури.

Никога не съм правила така,нямам представа какво ще се получи.Може и да стане,но трябва да е на хладно място.
Някой ако е правил,нека напише как точно?
Виж целия пост
# 984
Ох един тъп въпрос.
Аз ще меся в машинката.Смятам даже два пъти да мусна да меси и един път да втаса.
После обаче като оформя newsm78 да стои ли тестото на открито да втасва или направо във фурната на 50 градуса.
Ох оглупях нещо от много четене ooooh!
Виж целия пост
# 985
Ох един тъп въпрос.
Аз ще меся в машинката.Смятам даже два пъти да мусна да меси и един път да втаса.
После обаче като оформя newsm78 да стои ли тестото на открито да втасва или направо във фурната на 50 градуса.
Ох оглупях нещо от много четене ooooh!

Аз го слагам във фурната на 50 градуса,под кърпа.
Виж целия пост
# 986
Момичета и аз запрятам ръкави!Е, разпет петък е,ама не трябвало да се чисти и пере,а за козунаците се водело готвене,така,че ще ги правя,нямам и време и затова.Пък ,ако станат-ще има и фотосесия... Mr. Green
Виж целия пост
# 987
Момичета след като се нагледах на вашите красоти, запретнах ръкави и реших смело и безотговорно да се втурна в приключението, и да се пробвам в козунакоправенто.Ентусиазирана от вашите успехи запретнах ръкави и ето какво сътворих

Правих го по рецептата на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара.
На външен вид е супер, а за вкусовите му качества ще докладвам като изстине.
А как мирише само... Много съм доволна от себе си Laughing
Виж целия пост
# 988
... Много съм доволна от себе си Laughing

Има защо,чудесен е.
Виж целия пост
# 989
Здравейте
аз първи да дам отчет за козунаците на майка ми - казва,че ги е опекла - но стоят тестени.Кажете ми защо така?
 newsm78
А за мойте козунаци - да кажа - първо моето тесто се разля  и се чудих какво да го правя. и после като го плетох плитките се загубиха - разляха се.
Дайте ми съвет как да направя другите козунаци?
 newsm78  bouquet  bouquet  bouquet
Ако някой иска да ми отговори  newsm78 Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия