Роял Айсинг - Семинарна тема

  • 72 303
  • 141
# 75
Според рецептата, която ползвам, трябва да сложа глазурата (айсинга) върху намазан с конфитюр блат...  Thinking Обаче ме притеснява, че той ще му държи влага?

И относна боядисването - ако ползвам бои като гел, има ли риск да ми разредят айсинга?
Съветите, които четох, са да се слага боята в началото, а в рецептата пише - в края...  Sad

Обикновено, РА се поставя като замазка на торта, след като тортата е покрита с бадемов марципан, а той от своя страна се поставя след като тортата е замазана с кайсиев мармалад.

Мисля, че и тук, както в рецептата, за която пишеш, съветът е боята да се слага помалко накрая, когато ще се прави течна фаза, за run-out и боята е течна, то тя да се сложи преди разреждането на основната консистенция, за да може добре да се прецени колко още да се разреди, тъй като течната боя неминуемо ще втечни айсинга. Simple Smile))
Виж целия пост
# 76
Обикновено, РА се поставя като замазка на торта, след като тортата е покрита с бадемов марципан, а той от своя страна се поставя след като тортата е замазана с кайсиев мармалад.

Димитрина, благодаря ти много за бързия отговор   bouquet

По рецепта няма покритие с бадемов марципан, което от една страна е плюс, защото рожденикът има непоносимост някаква към марципана. В сладкарския магазин, от който пазарувам продуктите, ме посъветваха да заменя основното покритие от РА с шоколадово (т.е. замазката да е шоколад, а не РА, за да не слагам айсинга върху мармелада), а след това от горе да поставя само фигурките, които вече да са от РА...  Thinking
(мен просто ме е шубе да се отклонявам от рецептите, а нямам време да направя един сладкиш за проба)
Виж целия пост
# 77
Здравейте момичета.Само добавям към темата -най лесния начин да скрепите какви да е елементи в айсинга е суровия белтък а най удобната повърхност дето не залепва за изсъхналите шприцовани дантели или елементи е оризовата хартия.Извитите форми ги суша на бутилка.Аз купувам айсинга в разфасовки по 500гр но в Бг не съм виждала да продават newsm78
Виж целия пост
# 78
а най удобната повърхност дето не залепва за изсъхналите шприцовани дантели или елементи е оризовата хартия

Аз точно на оризова хартия ги шприцовах и всичките ми се счупиха докато ги отлепвах.Незнаех дали трябва да я намасля преди това.Но тези,които шприцовах но джоб се отлепиха без проблем.
Виж целия пост
# 79
Моят скромен опит от шприцоването даде следните резултати  Mr. Green първо опитахме върху хартия за печене - пълен провал, начупиха се, макар че по-бързо изсъхнаха върху нея; след това опънахме полиетиленово фолио на една купа (за да е напълно равно и да не ни набръчка фигурките) - от него се отлепиха с лекота, но засъхнаха по-бавно  Peace Сега ще пробваме с джоб, струва ми, че с него ще е най-удобно да се работи (според това, което видях и в клипчетата на Тандури)  bowuu
Виж целия пост
# 80
Предполагам е от качеството на оризовата хартия.Има една която е супер гладка от едната страна и няма триене затова не лепнат .И най вече търпение - аз винаги ги изчаквам 24 часа и повече ако трябва.

Виж целия пост
# 81
moите и върху джоб се начупиха...
следващия път ще ги правя върху оризова хартия, моята не захваща нищо  Peace

мен също ме интересува с какво друго освен марципан или фондан може да се покрие тортата и да се украси с РА?
освен самият РА има ли друга възможност?

Мента, според мен се изчаква напълно да изсъхне мармалада и тогава се маже.
така няма да ти мокри  Peace
Виж целия пост
# 82

мен също ме интересува с какво друго освен марципан или фондан може да се покрие тортата и да се украси с РА?
освен самият РА има ли друга възможност?


Шоколадова глазура Wink
Виж целия пост
# 83

ганаш ли имаш предвид?
и с какво правя тогава тортата равна отвсякъде?
Виж целия пост
# 84
Не, нямам предвид ганаш, а шоколадова глазура. Преди да се залее тортата с глазура се замазва отдолу с крем - желателно маслен.

Но най-добре според мен айсинга стои на фондан
Виж целия пост
# 85

Но най-добре според мен айсинга стои на фондан

знаех си, че няма да избягам от захарта  Confused
при мен и захарта и маслото са с пипетка  Laughing
то затова и тортите ми не изглежда добре де... Mr. Green
Виж целия пост
# 86
asyalein, пробвала ли си нещо с изомалт? Не вярвам да има на пудра, но ако го ползват за блатове и за теглена захар, дали няма да стане и на фондан?
Виж целия пост
# 87
дали няма да стане и на фондан?

не питай мен, аз съм блондинката в темата  Laughing
трябва да го потърся...

аз разказах на Риен де, във фондана сложих вместо половината захар нишесте и нямах проблеми с разточването  Peace

даже покритието, на тортата дето я показах е около 1 мм  Wink
скръндзава съм  Mr. Green
Виж целия пост
# 88
Дими,Тандури,огромно благодаря.Тандури,много сладко казваш "Р"...А и понеже слушах клипчетата /не съм ги свършила още/ със слушалки,че осъмнах,на някои места чувах като мъркане на коте и в съчетание с твоя глас си беше направо удоволствие...Май се отплеснах...И така,сънувам пеперуди и такива неща..Ама аз с моя огромен опит и албума ми с торти,чиято бройка вече възлиза на 2,сега пък айсинг ще почвам да правя... newsm78 Едно за г...,друго за глава.. Laughing .Ама ще се хваля после..Че така де,само исках да изкажа възхищението си от огромната отдаденост на Дими и Тандури...  bouquet
Виж целия пост
# 89
Здравейте!
Момичета, много сте заразителни. Аз нали съм новобранка и незнам какво по-напред да пробвам вече. Но още щом видях клипчетата и веднага забърках айсинга. Днес вече съм готова с фигурките, утре ще покривам едни пастички с шоколадово тесто и ще слагам отгоре айсинг елементи. Като финализирам нещата ще ви ги покажа. Малко са ми грубички, защото нямам пош и накрайници и правих всичко само с една торбичка и голи ръце.  Crazy Ама утре ще видите за какво иде реч.
Очаквам с нетърпение следващия семинар!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия