Голямата тема за малките масла - 2

  • 164 007
  • 755
# 750
А зехтина конкретно си става направо канцерогенен така като се превари така. 
Това са го правили навпремето бабите със свинската мас. Ако се направи на масло от растителен източник, само ще се  съсипе и ще е за боклука след това.

Защо да става канцерогенен?  Shocked Боже, аз мазах детето си в първите месеци с така пречистен зехтин по препоръка на педиатър  ooooh!
Виж целия пост
# 751
искам да споделя какво  правя понякога,незнам дали  е много удачно и полезно...но аз си отварям едно шищенце с етерично масло и го оставям така в стаята или в гардероба.Миризма не се усеща,но  след известно време се забелязва как  част от маслото се е изпарила.слагам отворени шишенца и в гардеробите


Това с каква цел?


Мажа се с аргоново вечер, чистя се с розова вода с жожоба, ама ми избиват някакви пъпки непрекъснато и не знам от какво  newsm78
А съотношението розова вода/жожоба колко беше?

80мл: 20мл
Виж целия пост
# 752
А зехтина конкретно си става направо канцерогенен така като се превари така.  
Това са го правили навпремето бабите със свинската мас. Ако се направи на масло от растителен източник, само ще се  съсипе и ще е за боклука след това.

Защо да става канцерогенен?  Shocked Боже, аз мазах детето си в първите месеци с така пречистен зехтин по препоръка на педиатър  ooooh!
Всяка една растителна мазнина след определена температура става канцерогенна  Peace . Затова мазнина, в която нещо веднъж е пържено не трябва да се ползва втори път, маслото от фритюрника не трябва да се ползва повторно и т.н. Същия е принципа и с маслата и прекомерното им загряване  Simple Smile .
Виж целия пост
# 753
Бобз е обяснила вече, в добавка, при зехтина конкретно този процес започва при по-ниска температура, отколкото много други масла, особено при екстра върджин. Затова и не се препоръчва да се ползва в готвенето, ако ще има по-сериозна топлинна обработка, особено пък за пържене.
Не е толкова страшно, няма сега да развие рак бебчето, ще бъде изложено завбъдеще на много такива 'атаки' от околната си среда, но нищо полезно не е останало в това масло. Свободните радикали, които всъщност са го направили канцерогенно, се неутрализират от антиоксиданти, давай плодове, богати на такива, зелено чайче (ако е порастнало детето достатъчно, де) особено и ако хапвате пърженко вкъщи, общ съвет за да сте млади и здрави по-дълго.

Изумяват ме тези съвети, честно казано, при растителните масла правилото е колкото по-малко намеса, толкова по-добре, най-хубавите масла са студено пресовани, без топлина никъде в процеса, без химикали, избелване и т.н., и естествено от първа преса. Единствено за твърдите се препоръчва затопляне, защото иначе се ползват трудно, и то винаги е много внимателно, на водна баня, колкото да се втечни.

МОмичета, ще пусне ли някой нова тема?
Виж целия пост
# 754
искам да споделя какво  правя понякога,незнам дали  е много удачно и полезно...но аз си отварям едно шищенце с етерично масло и го оставям така в стаята или в гардероба.Миризма не се усеща,но  след известно време се забелязва как  част от маслото се е изпарила.слагам отворени шишенца и в гардеробите


Това с каква цел?



Мажа се с аргоново вечер, чистя се с розова вода с жожоба, ама ми избиват някакви пъпки непрекъснато и не знам от какво  newsm78
А съотношението розова вода/жожоба колко беше?

80мл: 20мл


ами незнам:) бях чула преди години от една позната,която се занимава с масла и ароматерапия и тя ми обясни,че дори да не я усещаме миризмата ,ние вдишваме от маслото и това в зависимост какви качества има самото масло те успокоява , намалява умората и убива бактериите в стаята...
незнам колко е вярно
Виж целия пост
# 755
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=601401.0#new Заповядайте в новата тема Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия