Откриха ОТРОВА в наша марка вафли

  • 28 116
  • 419
# 105
Ами то за абсолютно всичко може да се каже същото. Е да не ядем ли?
Въпросът не е дали да ядем, а какво!  newsm10 Hug
Виж целия пост
# 106
Добре,последно има ли отровни вафли?Повечето от нас имат деца.Призовавам да пишат компетентните по въпроса.моля!
Виж целия пост
# 107
Цитат
Въпросът не е дали да ядем, а какво!
Мдам, ама отговор на този въпрос май няма Crazy. Или поне не е безопасен Whistling
Виж целия пост
# 108
Имам познати работещи и работили в производството на вафли и всички до един казват, че никога няма да ядат вафли повече като са видяли производствения процес  Crazy
Да оставим на страна суровините, които се влагат.

Аз да ги опровергая - преди години работех по един проект на "Фар" и тогава обиколих доста български предприятия, вкл. и "Победа" - Бургас, и нищо такова за производствения процес на вафлите не мога да кажа, напротив. Имах и познати, които работеха в "Чипита" - и те си хапваха от техните си продукти без проблем.  Peace Според мене най-рискови са "гаражните" производители, където никакви стандарти и изисквания не се съблюдават и се гони възможно най-ниска цена, т. е. купуват се суровини без никакъв контрол и с неясен произход. Моля все пак да не ми тълкувате поста като призив да си натъпчем децата с кроасани, примерно (не че моята на умира за тях и баща й не й угажда).  Joy
Виж целия пост
# 109
Имам познати работещи и работили в производството на вафли и всички до един казват, че никога няма да ядат вафли повече като са видяли производствения процес  Crazy
Да оставим на страна суровините, които се влагат.

Аз да ги опровергая - преди години работех по един проект на "Фар" и тогава обиколих доста български предприятия, вкл. и "Победа" - Бургас, и нищо такова за производствения процес на вафлите не мога да кажа, напротив. Имах и познати, които работеха в "Чипита" - и те си хапваха от техните си продукти без проблем.  Peace Според мене най-рискови са "гаражните" производители, където никакви стандарти и изисквания не се съблюдават и се гони възможно най-ниска цена, т. е. купуват се суровини без никакъв контрол и с неясен произход. Моля все пак да не ми тълкувате поста като призив да си натъпчем децата с кроасани, примерно (не че моята на умира за тях и баща й не й угажда).  Joy


Безумно е да не се каже марката, когато става въпрос за нещо толкова опасно. Вероятно обаче някой ШЕФ се е обадил където трябва и изведнъж всички вафли станаха безвредни. Докога ще ни лъжат??????


Виж целия пост
# 110
Аз съм пристрастена към вафлите Троя. Купувам по 20 наведнъж. Минавали са ми разни мисли по повод това пристрастяване.. Щерката като хапне от тях  полудява, не мога да я сложа в леглото преди 12ч. Мислила съм дали да не  пусна една за изследване..  newsm78
Дано не са ги наблъскали  и с меламин, че наистина ще се притесня.
Виж целия пост
# 111
Аз съм пристрастена към вафлите Троя. Купувам по 20 наведнъж. Минавали са ми разни мисли по повод това пристрастяване.. Щерката като хапне от тях  полудява, не мога да я сложа в леглото преди 12ч. Мислила съм дали да не  пусна една за изследване..  newsm78
Дано не са ги наблъскали  и с меламин, че наистина ще се притесня.
На твое място,ще побеснея,не да се притесня.
Виж целия пост
# 112
Вафли "Троя" са на "Престиж" - http://www.prestige96.bg/produc_b.htmPeace Както и, освен "Престиж",  "Царевец", "Ная", "Хипер", "Мираж", "ХИТ" и "Трон". По принцип сладкото (захарта) си действа "пристрастяващо", така че обикновено не е необходимо да се добавя неща от сорта на натриевия глутамат за целта. А сладкото и кофеинът в какаото по принцип си действат превъзбуждащо, особено на малки деца. Такова действие биха могли да имат и някои консерванти и оцветители, само че трябва да са в бая големи количества. По принцип вафлите ясно, че не са най-полезната храна, но пък и ДДТ не са.  Peace Да се надяваме, че случаят ще се изясни възможно най-скоро. Иначе щом инфото вече е стигнало до медиите, не виждам как ще покрият случая.
Виж целия пост
# 113
Ами то за абсолютно всичко може да се каже същото. Е да не ядем ли?
Въпросът не е дали да ядем, а какво!  newsm10 Hug

И какво да е? Дай пример, че нещо не се сещам за вид храна, която да не е "осветена" от химичната промишленост.
Виж целия пост
# 114
Ами то за абсолютно всичко може да се каже същото. Е да не ядем ли?
Въпросът не е дали да ядем, а какво!  newsm10 Hug

И какво да е? Дай пример, че нещо не се сещам за вид храна, която да не е "осветена" от химичната промишленост.
Добре де, вместо да си купиш кайма от магазина, по- добре си смели месо, сложи му подправки и става разкошна кайма, не соята и маста, която наблъскват в готовата. Мога и други примери да дам, ама не му е тука мястото, не искам да спамя повече темата!
Виж целия пост
# 115
хора, меламинът е опасен, независимо в какви количества е, какви са тези глупости че били безвредни вафлите.
Виж целия пост
# 116
Ами то за абсолютно всичко може да се каже същото. Е да не ядем ли?
Въпросът не е дали да ядем, а какво!  newsm10 Hug

И какво да е? Дай пример, че нещо не се сещам за вид храна, която да не е "осветена" от химичната промишленост.
На как'Сийка и остава да отглежда храна собствено производство-домати,марули,малини-за сладко,компенсиращо вафлите Whistling и т.н. Simple Smile
Виж целия пост
# 117

Колкото до простотиите на медиите да попитам журналистката нан77а, след като  имат потвърждение от РИОКОЗ защо не казват името на производителя? Пуснат пръднята и  замлъкват. Това не ги ли прави съучастници?
 

Лесно е да се сетиш защо, ако помислиш малко, разбира се.

Първо, защото от РИОКОЗ още нямат информация кой точно е производителят. Второ и да имат не го казват.

Ти видя ли какво си написала? Как така нямат информация???  Кой е информирал медиите? От РИОКОЗ или от Асоциация някаква си са им казали имаме тука едни отровни вафли, ама нямаме доказателства още.  ooooh! И хоп - ОТРОВНИ ВАФЛИ, във всички медии, бомби на база слухове и догадки? Има ли медия в Бг, която да се чувства поне малко обществено отговорна?
И престани с тези семпли лични нападки, че се излагаш. То не, че има накъде повече, но все пак..

Заповядай


А точно ти не говори за излагане, че е смешно.  Mr. Green
Виж целия пост
# 118
Добре де, вместо да си купиш кайма от магазина, по- добре си смели месо, сложи му подправки и става разкошна кайма, не соята и маста, която наблъскват в готовата. Мога и други примери да дам, ама не му е тука мястото, не искам да спамя повече темата!

А месото откъде? 20-годишното ирландско или от баба и дядо на село, т.е. пасло по отровените пасища, наблъскано с антибиотици и пълно с паразити, без да е проверено в ДВСК?
А ако баба и дядо са грамотни хора, водата, която говедото е пило, знаеш ли какво съдържа? Дали не е пълна с нитрати и цялата Менделеева таблица? А ако е пасло и расло из Старозагорско, да не продължавам, че отиде темата в Змейово...  Whistling
Не се заяждам, просто днес няма храна, в която можем да сме 100% сигурни. Освен, ако не развиваме хидропоника в банята, ама пак е относително колко ще е чиста и полезна...

ПП Ако ще се истерясва, нека да е качествено, моля!  Peace
Виж целия пост
# 119
Истината е марули и други зарзавати от собствената градина с изследвана почва и вода, орехи от ореха над тях и евентуално домашен хлебец... И внимаваш да няма много химия наоколо, че може да завали над градината хранилница...
Ама си трябва къща на подходящо място и пари, с който да живееш докато произвеждаш храната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия