Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 35-та тема

  • 39 275
  • 370
# 45
само да не ви загубвам, нямам снимки, нямам и манджи днес.
Виж целия пост
# 46
Ето и от мен салата със задушени гъбки:



и карначета на скара с пържрни картофки:
Виж целия пост
# 47
Крисче  smile3501 smile3501 smile3501 браво на Дидето.Като гледам как и работи въображението да си нямаме скоро нова съфорумка а Wink.Твоите сандвичи по така изтънчени нещо от моите Wink
Селма питката е просто  Peace Peace Peace
esy чудесни предложения.Първата снимка на агнешкото така реалистична.Ще те тормозя за нея как си я направила Praynig.Точно предвеликденски ми идва.Нямам търпение вече за този празник Heart Eyes И пошираните круши  Peace Peace Peace мммм Heart Eyes
Виж целия пост
# 48
Не мога да кача снимки но да се запиша за да ви следя
Виж целия пост
# 49
Шоколадови мъфини с червено цвекло

Виж целия пост
# 50
Бъни, с удоволствие! HugЗнаеш къде PeaceБлагодаря ти!  bouquet

Цитат
Esy, моля за рецептата за Пилешкото задушено със стафиди.

Смайли, заповядай!С малко закъснение, но.... Hug
Задушено пилешко със стафиди и маслини

Виж целия пост
# 51

 Nadeto-sp,каква ти е рецептата за тартата?И тестото ме интересува и пълнежа!Изглежда страхотно! Hug

Селма, заповядай: Тарта с праз, месо и царевица  Hug
Виж целия пост
# 52
аааа Крисче, в моята торта захар няма  Naughty
всичко е със стевия, покритието има повече нишесте, отколко пудра захар  Wink

Еси, какво е поширани?
не означава ли мариновани, накиснати?
Виж целия пост
# 53
Еси, какво е поширани?
не означава ли мариновани, накиснати?

Цитат
За поширането (думата е чуждица в българският език, от английски poaching): това е процес на варене на храна във вода, бульон или вино, с добавени подправки. Обикновено по този начин се обработват крехки храни като яйца, риба, птиче месо или плодове, коити лесно могат да се разкашкат или изсушат при термична обработка. Затова е много важно температурата да се поддържа ниска и варенето да става внимателно. Така се запазва и истинския вкус на храната, която се пошира.
Виж целия пост
# 54

Цитат
За поширането (думата е чуждица в българският език, от английски poaching): това е процес на варене на храна във вода, бульон или вино, с добавени подправки.

Poaching is the process of gently simmering food in liquid, gene … k, stock or wine.

от френски е - pocher
тръгнало е от начин на приготвяне на яйца - ufs pochés
ние го наричаме по панагюрски.... топла, но не вряща вода Peace

до сега съм срещала само рецепта за риба, която се накисваше във вино.
но не се вареше.
беше на тартар  Peace, т.е. сурова Peace

не, че е важно де, просто се чудех... сега погледнах Mr. Green
Виж целия пост
# 55
Благодаря ти за обстойната информация......знаех си, че можеш да си намериш инфо и сама...
Просто ти копирах първият срещнат текст от гугъл и го сложих в цитат по тази причина, нямам претенции за достоверността Peace
Виж целия пост
# 56
още е 8,30 а вече съм гладна .  #Crazy
Виж целия пост
# 57

Esy, благодаря  smile3525

Зарадвах татко ми, като му показах твоите снимки на кюстендилския зелник. Всички бяхме единодушни, че това е зелника, с който ни посрещаха баба и леля. Обещах следващия път, като си дойда за по-дълго време да го направя.

Крисчето явно не се е навъртала около Провадия, защото беше останала коприва - набрах си и си я наготвих с булгур.

Не съм си взела фотоапарата и не мога да снимам, ама утре се прибирам и обещах на брат ми да взема от копривата в едно бурканче и да я покажа.

Защото в Провадия освен коприва има и исторически забележителности и вчера всички си направихме поход до крепостта Овеч, а брат ми, тъй като не пожела да дойде с нас, го оставихме да наглежда яденето - хем мач гледал, хем за предаването днес се готвил, хем копривата сготвил - няма как да не заснема крайния резултат.
 
 smile3503

Виж целия пост
# 58
От мен нещо пролетно - Каша от коприва

Виж целия пост
# 59
Вместо запис - манджата от вчера -





Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия