Носите ли си на работа в офиса готвена храна от къщи?

  • 25 281
  • 483
# 345
abutikon, аз леко шеговито приемам темата, ако трябва да съм съвсем откровена.
След твърдението ти, че обяд в българска кръчма е на стойност 150 лева, аз още по-смело бих предположила, че наблюденията ти не са съвсем конкретни.
Виж целия пост
# 346
да си кажа и аз  Mr. Green
Швецко: половината от колегите си носят, половината - на ресторант
като тези половини преливат една в друга
НО:
1.  столовата ни е огромна и луксозна, с всички необходими машини и посуди
2. обедното меню струва 8 евро:
    - 3 сготвени манджи, като гарнитурата (картофи, паста, ориз) се сервира отделно
    -  много салати
    - супа
    - хляб поне 3 вида с масло
    - напитки - безлкохолни
    - кафе и торти
и си сипваш колкото искаш
ако се налага, даже и си досипваш, без да плащаш отново

на нас фирмата ни плаща една част и такъв обяд ми излиза 5 евро
Виж целия пост
# 347
Боклуци може и да не сервират, защо? Много ми е любимо това отношение, може да нямам пари да се усмихна, но ще ям навън, в ресторант, пък Crossing Arms И сватба за 500 човека далечни роднини, да ни говорят после, нищо, че година ще караме на леб и пражени яйца. Това е то клас.
О, не само.
На мен ми е още по-любимо да нямаш пари да се усмихнеш, обаче твърдиш, че в ресторантите сервират само боклуци и затова си носиш храна, приготвена в къщи, защото си тренди и е много здравословно.

Е какво пък, не всеки обича да си подбива достойнството, като признава, че ежедневен обяд навън би отворил по-голяма дупка в семейния бюджет, отколкото може да си позволи Grinning Малък реверанс в тази посока е по-лесен, отколкото да сбърчи човек презрително нос, защото всъщност всички знаем, че няма особена сметка да работиш, ако ще даваш за обяд над половината от парите.

Иначе аз съм тренди и мога да си го позволя, защото 1. готвя по-добре и по-здравословно от ресторантите около мен (лично, скромно мнение) и 2. живея 2 етажа под офиса си Laughing
Но и факт, че в квартала надали има ресторант, който да е предлагал днес булгур с печурки Crossing Arms
Виж целия пост
# 348
Бу, можеше да започнеш с 2. Но и това не ми решава проблема, защото рядко готвя.
И 1. Има хора, за които времето за готвене на обяд спрямо времето, прекарано в работа, е в полза на работата. А яденето навън не винаги значи като Марадона,  в ресторант с отбрани вина.
Виж целия пост
# 349
...
2. обедното меню струва 8 евро:
    - 3 сготвени манджи, като гарнитурата (картофи, паста, ориз) се сервира отделно
    -  много салати
    - супа
    - хляб поне 3 вида с масло
    - напитки - безлкохолни
    - кафе и торти
и си сипваш колкото искаш
ако се налага, даже и си досипваш, без да плащаш отново

на нас фирмата ни плаща една част и такъв обяд ми излиза 5 евро
Направо завидях Crossing Arms
Аз както съм скромна в изядените (предимно зеленчукови) количества и с мъж спортист на диета направо ще наместя в 3-те евро от фирмата и менюто за в къщи Mr. Green
Виж целия пост
# 350
Бу, можеше да започнеш с 2. Но и това не ми решава проблема, защото рядко готвя.
И 1. Има хора, за които времето за готвене на обяд спрямо времето, прекарано в работа, е в полза на работата. А яденето навън не винаги значи като Марадона,  в ресторант с отбрани вина.
Аз и без 2. пак го правех по-рано Grinning Въпрос на вкус, нали. Офисът пак си беше на същото място, но аз живеех другаде.
Не готвя на обяд, сакън. Имам и по-интересни занимания от това.
И да, изобщо не визирам отбраните вина. Нормално да излезеш да ядеш, освен ако нямаш ресторант тип стол наоколо, е поне между 5 и 10 лв на сядане. И ако не взимаш голяма заплата, какъв кяр имаш от това, че 8 часа работиш?
Виж целия пост
# 351
Аз понякога си нося, понякога ядем с колеги навън, когато няма много време си купуваме нещо за бързо хапване. Често обаче си купуваме зеленчуци и си прави салати наработа за обяд. Никой не гледа странно другите, ако си носят домашно приготвена храна. Всъщност фирмата ни не е малка.
Виж целия пост
# 352
Бу, аз не отричам, че е страшно глупаво да даваш половината си заплата за обяд в кръчма.
Обаче, ако не можеш да си го позволиш, не би било редно да биеш камбаната, колко си фешън и страшен западняк, а онези с вината и кръчмите на обяд и вечеря са едни страшни балъци, които пълнят гушите на тарикатите кръчмари, които от своя страна им сервират нездравословни боклуци.
От друга страна, аз не мога ей-сега, да отида и да си купя един боинг и една яхта, обаче не смятам да се срамувам заради това и да обявя хората, които могат да си го позволят за тъпанари, а достойството си за накърнено, защото не мога да си го позволя.

Хората са различни, възможностите им са различни и предпочитанията им са различни.

Виж целия пост
# 353
Хората са различни, възможностите им са различни и предпочитанията им са различни.
Именно Simple Smile Моята теза в случая е, че далеч не всички, които носят от вкъщи, го правят (само) по финансови съображения.
Да можеш да се храниш всеки път навън, но да не го правиш, е друг вид и е не по-малко релевантен (за целите на това важно изследване от международен мащаб, благодаря, благодаря, много сте любезни, искам и да благодаря на г-жа Елза Димитрова, учителката ми от първи клас...)
Виж целия пост
# 354
abutikon, аз леко шеговито приемам темата, ако трябва да съм съвсем откровена.
След твърдението ти, че обяд в българска кръчма е на стойност 150 лева, аз още по-смело бих предположила, че наблюденията ти не са съвсем конкретни.

Не съм говорила за кръчми, и да - има такива ресторанти.


Обаче, ако не можеш да си го позволиш, не би било редно да биеш камбаната, колко си фешън и страшен западняк, а онези с вината и кръчмите на обяд и вечеря са едни страшни балъци, които пълнят гушите на тарикатите кръчмари, които от своя страна им сервират нездравословни боклуци.

А ти как точно стигна до извода, че тези, които си носят храна го правят, защото не могат да си позволят да ядат навън и затова "бият камбаната, колко са фешън и страшни западняци"....?

Винаги ми е било много странна тази черта в българския манталитет. Голям страх да не би да се покажем по-малко от това, което сме. Искам да те уверя, че в този така страшен за някои запад съм срещала буквално милионери, които не изглеждат по-различно от един средно статистически човечец на заплата, хранят се с домашна храна, ходят по земята и не парадират с парите си.

И в България съм работила, и в чужбина, и мога да те уверя, че носенето на храна от в къщи не е срамно и НЕ Е признак за благосъстоятелност. В България познавах хора, които нямаха достатъчно пари, но въпреки това ядяха навън, защото ДРУГИТЕ така правят.

Е, ти сама каза - хора всякакви- на някои им пука какво мислят другите, други си хапват домашна храничка и са си доволни....
Виж целия пост
# 355
Всичко писва  Confused И домашното ядене, и принцесите от барчето, и обедните менюта по близките и не толкова ресторанти... И 3 лева струва порция мазнини с киселини, които не можеш да прекараш без една студена бира. Аре още 2 лева.  Confused
Иначе да - особено в разгара на зеленчуковия сезон, предпочитам да си готвя в къщи и да си нося в кутии (не всеки ден, де). Манджичка и салатка Simple Smile Или да си ходя до нас и да харча бензин  Mr. Green
А за закуска - ябълки или други плодове.
Общо взето ми прави впечатление, че жените са по-склонни да си носят. Мъжете мачкат квото намерят.
Виж целия пост
# 356
От скоро си нося храна от дома в хладилна чанта. Наблизо има няколко заведения, предлагащи разнообразни обедни менюта, но преди не ме беше толкова грижа  за качеството на храната.
Сега - и без това едва успявам да преглътна някоя салата или плод, предпочитам да зная, какво точно ям и да съм сигурна, че са спазени всички хигиенни изисквания. Такава параноя ме тресе в този аспект, че хич не ми дреме, кой, какво ще си мисли! Stop
Виж целия пост
# 357
Бу, аз, абсолютно подкрепям тезата, че всеки може да се храни, както намери за уместно.
Това, което ме дразни е когато някой се опитва агресивно да оспорва нечие чуждо предпочитание.
Без значение дали това лично предпочитание се базира на различни финасови възможности или различни вкусове, по отношение на храната, с цел, не да си запази достойнството, а да си избие комплексите.
Аз наистина много отдавна знам, че хората с финансови възможности също са различни и си харчат парите по свое собствено предпочитание, включително и по отношение на хранителните си навици.

Аз мисля, че ме разбра, много отдавна.

abutikon, аз наричам кръчма, всяко място за хранене.
Уверявам те, познавам отлично и милионерите и скъпите ресторанти и страните от западна Европа.
Ако желаеш, заповядай, каня те на обяд в ресторант по твой избор, после ще направим разбор в темата за сметката на обяд.


Виж целия пост
# 358
Разбрахме се много отдавна, много ясно. Общуваме си.
Виж целия пост
# 359
Нося си обяд.
В нашия офис се поръчва храна отвън и колкото пъти ям, толкова пъти съжалявам. Безсолно/мазно/неподправено/прекалено подправено/недоварено и т.н.

Сигурно е просташко и не говори за статус, но на мен си ми харесва, да тракам с лъжицата и да примлясвам  Laughing
Гледам да не си облизвам пръстите един по един, или да оригам шумно.

Бонус към преживявавнаето е, че повечето колеги всеки път точат лигички около домашната манджа Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия