В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

  • 19 238
  • 296
# 45
Броненосче, мерси за хубавите думи!  Hug
Голяма партия са моите двамцата. Много се обичат и се търсят. Ревност до момента Маги не е проявила. Много им се радвам. Дано и за напред да е така. Това ми е най- голямото желание. Но на първо място да са здрави. Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Здравейте момичета,ако нямате нещо против,бих се присъединила към вас,когато имам време да пиша,а мога да съм ви полезна,ако нещо за България ви интересува,аз от миналата година съм регистрирана,но много не пиша,причината да се включа в темата е че най добрата ми приятелка е в МИЦИЗАЙДА,може да не се изписва така,извинявам се ако бъркам,тя е там  някъде 10 или 11 година,пишем си по пощата,казах и за бг мама,но тя няма много време за сега,а и ще идват през юли,та и е малко нанагорно,но ми каза,че като има време ще се регистрира и ще ви пише,видях,че си водите статистика,а това е поздрав от мен за празниците
http://www.riversongs.com/olays/easter-bunny.html
Виж целия пост
# 47
[quote author=shemet_neveroiaten link=topic=387322.msg10851905#msg10851905 Опитай следващия път преди да го плетеш на плитка всеки фитил да го усучеш много хубаво около оста му после сплиташ усуканите и намазани с мазнина фитили и печеш така - при мен се получават чудни конци.
[/quote]

Шемет, баси сложното звучи честно, уж съм инженер, нищо не разбрах  Mr. Green как така около оста му, не се ли смачква Thinking

А може ли да не се плетат, а на топка и бум във фурната.

Ние решихме да вапцаме яйцата тази седмица, предвид това, че имаме повече време за цапане и брисане след това. Сега мисля да скрия шок. зайци из къщата и да дам една карта с указания на младежа да се забавлява...

Явно и аз съм на кулинарна вълна, вчера забърках (машинно) страхотен тутманик и ако се наканя ще пусна рецептата.
Виж целия пост
# 48
МaНЕВрата - плете се плитка нищо особено просто трите фитила от които плетеш плитката предварително се усукват - не знам как по-ясно да го обясня - не се смачква по-вероятно е да го скъсаш но това няма да навреди на вкуса и естетиката след изпичане. И да си омажеш хубаво ръцете с мазнина преди това.
Виж целия пост
# 49
МaНЕВрата - плете се плитка нищо особено просто трите фитила от които плетеш плитката предварително се усукват - не знам как по-ясно да го обясня - не се смачква по-вероятно е да го скъсаш но това няма да навреди на вкуса и естетиката след изпичане. И да си омажеш хубаво ръцете с мазнина преди това.


Усукваш търкайки по масата (солово изпълнение), или като както се плетат мартеници (изпълнение от двама) - единият наляво, др. надясно?
Тъпо звучи, ама пусто въображение кат' не мърда.
Виж целия пост
# 50
Като мартеница ама няма да ти трябва втори човек щото са къси фитилите.

Виж целия пост
# 51
Великденски поздрав:


Разбрах най-после.
Виж целия пост
# 52
мерси, Шеметке! Аз така ги правя но пак не е съвсем на конци, по като хляб стои.
Мисля следващият път да пробвам да сложа по малко мая и да меся повече newsm78
Виж целия пост
# 53
shemet_neveroiaten ,мерси за идеята,дано това да ми е кусура,че наистина много искам да направя хубав козунак и обезателно да е на конци.Ако се получи ще почерпя Laughing
Виж целия пост
# 54
Сега един въпрос от лайк: а конците не зависят ли от това как е месено и колко е втасло?
Виж целия пост
# 55
Titina, да, аз така мисля и знам. Затова и по- горе писах, че зависи от биенето на тестото; топлината, за да втаса хубаво.
Виж целия пост
# 56
Ами моя козунак минава три цикъла на месене и втасване в машината така че не му е малко месенето. 7 часа се готви грубо.
Виж целия пост
# 57
Монреалски девойки, някой ще ходи ли на църква утре и имате ли идея къде е тя?  Rolling Eyes

А да не забравя за по-сакатите в кухнята като мен - в марше София имаше замразени баници вчера, само печеш и ядеш  Laughing
Виж целия пост
# 58
Аз ще ходя, адреса го вадя всеки път от бгканада.ком. Ще го постна след малко.
Виж целия пост
# 59
Службите се извършват всяка неделя от 11.00 часа
в храма на църквата St-Charles - Garnier
1191 boul. Sauvе Est, Montrеal, (QC), H2C 1Z8
(пресечка на улици Georges - Baril)
на 5 минути пеша от метро Sauve
tel.: (514) 802 7055
е-mail : board@stivanrilsky.org.
http://www.stivanrilski.org/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия