Печено пиле върху сол

  • 47 052
  • 57
# 15
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green
слагай фолио,и тогава солта Peace
Виж целия пост
# 17
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green
На мен никога не ми се е случвало,пека в огнеупорна стъклена тава,солта после направо с лъжица я махам Wink
И фолиото е вариант Wink
Виж целия пост
# 18
Аз само така си пека пилешките истории , включително крилца.

Отначало не слагах нищо на тавата направо солта и след като изстине  я обръщах  в една по-голяма торбичка и в кофата , падаше на големи парчета  Sunglasses

Вече слагам фолио или хартия за печене под солта , така е още по-лесно и нецапащо.
Виж целия пост
# 19
А та попитам, някой беше казал, че може да се пече пиле, набучено на бутилка с бира. Няма ли опасност бутилката да се спика от високата температура?
Виж целия пост
# 20
А та попитам, някой беше казал, че може да се пече пиле, набучено на бутилка с бира. Няма ли опасност бутилката да се спика от високата температура?
Нищо няма да и стане на бутилката,не се притеснявай. Гърлото на шишето трябва да излезе от пилето така, че при печенето пяната да полива пилето.
Виж целия пост
# 21
Благодаря, сега грабвам ножа и отивам да дебна кокошката в двора Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Шушулче , има и друг вариант. Слага пилето върху бурканче от детско пюре. Така пък парите от бирата го правят крехко и сочно Peace а кожичката може да си я намажеш с масалце.
Виж целия пост
# 23
Първо, да кажа, че кокошката е жива. До подобно животно се допарвам само, когато се намира в чинията ми.
Шушулче , има и друг вариант. Слага пилето върху бурканче от детско пюре. Така пък парите от бирата го правят крехко и сочно Peace а кожичката може да си я намажеш с масалце.
Това е замисълът на береното шише, защото е пълно с бира, дали ще успее да се изпари достатъчно количество, като се има предвид тесния отвор на шишето Thinking.
Тези дни сама ще се уверя.
Виж целия пост
# 24
Замисъла на биреното шише е да излиза отвора на шишето от кокошкота за да може бирата като ври да облива месото. А това което аз ти предложих не е същото. Но ти ще пробваш и ще кажеш какво е станало Peace
Виж целия пост
# 25
Задължително хубаво и на гъсто го шпиковам с чесънчета и масълце, по съвет на кака ви Блонди- става вълшебно!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 26
По същия начин става мнооого вкусна и сьомга върху морска сол.
Виж целия пост
# 27
destini, схванах разликата Peace.
Виж целия пост
# 28
Пекох половин пиле върху морска сол,но май повече няма да повторя.Да оставим настрана трудното почистване на тавата. Солта беше жестоко залепнала  за тавата и станала черна като катран. ShockedА пилето  не беше поело изобщо от солта.Някъде бях чела ,че цялото пиле трябва да се покрие със сол.Може би тогава ще поеме.  newsm78
Виж целия пост
# 29
Дъното на тавата се покрива с алуминиево фолио и солта не полепва. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия