КАНАДА – още една пролетна тема № 36

  • 19 472
  • 286
# 105
Един малко страничен въпрос към Шемет и другите мами в Канада с хоби-торти,каква марка бонбони Машмелоуз са най добри за покриване ,вчера купих едни ей така ,но като видях колко вида и марки има реших да ви питам,и горе долу колко отиват за покриване на торта с р-р  20см ?Сега тренирам,решила съм да правя футболна топка за рожденния ден на Ники,с рола като на тортата на Лео,но съм в питанка колко бонбони трябва да купя за покриването и? newsm78

Един пакет от една либра трябва да ти стигне за покриване на такава торта. Няма значение какви бонбони ще вземеш всички стават само да не са цветни защото ще ти трябва чисто бял цвят за топката.



Според мен 1 либра е прекалено много за такава малка торта, ама пък зависи колко тънко ще е разточено. Пробвай с колкото прецениш, пък ако е много, за нататък ще знаеш. За рождения ден на Флоранс, за тортата-жаба, използвах 3/4 пакет от 1 либра, т.е. 340гр, а тортата си беше доста по-голяма от 20см.За Цветница правих торта и за покритието използвах от цветните бонбони. Еййй, по-жилаво нещо никога не ми се е получавало. Много трудно ставаше с цветните. Аз разточа, то се свива една ли не пак на топка. Затова вече ми е като обица на ухото - винаги с бели бонбони и оцветяване с боички. А за марката бонбони - аз купувам Sans Nom (No name). Веднъж пробвах и някакви други, ама резултата беше същия - т.е. май няма значение марката.
Сега ще потърся линка за тортата-жаба, да видиш колко е голяма. Ето снимка:
Виж целия пост
# 106
p4eli4ka трябвало е да го стоплиш малко преди разточване и да точиш после с пудра захар - просто ти е било много твърдо тестото - аз съм покривала 60-70% от тортите си с ммф и не е имало проблем с разточването.
Виж целия пост
# 107
p4eli4ka трябвало е да го стоплиш малко преди разточване и да точиш после с пудра захар - просто ти е било много твърдо тестото - аз съм покривала 60-70% от тортите си с ммф и не е имало проблем с разточването.

Още при стопяването на цветните бонбони, не се получи такава рядка лепкава смес, както става с белите бонбони, по-скоро стана твърда еластична топка, която много трудно поемаше захар, много трудно се точеше, абе ужас ти казвам. Аз месих веднага след стопяването и после веднага точих, т.е. беше си още топло, не е това причината. Ти пробвала ли си с цветните бонбони? Може би да е ефект от оцветителя, който имат, де да знам ooooh!
Виж целия пост
# 108
p4eli4ka ползвала съм цветни бонбони - исках такива цветове точно та съм ги делила по цветове и съм ги топила по отделно и не съм имала проблем - явно съм уцелила пакет  Wink
На първата ми торта всичко е от цветни бонбони защото нямах почти никакви боички за оцветяването на украсата но там не е точено покритието а е на фитили но не помня да е било толкова жилаво дори напротив.
Извинения към останалите читатели на темата защото го обърнахме на кулинарна тематика   chef
Виж целия пост
# 109
Ами аз нищо не разбрах  Embarassed, какви са тия бонбони дето се точат?  Embarassed Laughing

Тъй и тъй сме на кулинарна тема, я кажете какъв е еквивалента на заквасената сметана тук? Дали е просто heavy cream? Видях една рецепта в готварския, дето ми се вижда достатъчно лесна за моите две леви ръце, та да питам преди да взема грешното нещо.  Laughing
Виж целия пост
# 110
TarikMom дай рецептата за всеки случай, но по принцип тук има чудна заквасена сметана с малко по-висок процент масленост от бг-сметаната - cream freshe на либерте има я в лоблоус на щанда с котидж чийз-а. В много случаи за готвене можеш да я замениш с 14-процентната кисела сметана без значение от марката или с 10-процентно кисело мляко на либерте.

От бонбоните (маршмелоу) се прави покритие за торта което се точи и тортата се покрива с него. За повече яснота гледаш картинката с тортата на Пчеличка това с което е покрита тортата и е въпросното покритие.
Виж целия пост
# 111
Мерси, Шемет   bouquet
Eто я рецептата, само че ще заместя шунката с нещо не-свинско  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392641.0
Виж целия пост
# 112
TarikMom звучи вкусно - ако заместваш сметаната с по-нисък процент намали малко и количеството да не стане много воднисто. В БГ сметаната е 36% заквасената и малката кофичка е 200 гр.
Виж целия пост
# 113
Много благодаря момичета ,ще пробвам пък каквото стане. Hug

Шемет много хубава тортичка и цветето е много изпипано  Peace
Пчеличка вече я разглеждах твоята торта,прекрасна е просто,аз чак такава красота едва ли че сътворя  Hug

Аз ползвам Sour Cream 14%, то тя въобще не стои така твърда като тази на Данон в Бг  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 114
Ето така изглежда заквасената сметана

Мисля че Ели я беше открила  Hug
Виж целия пост
# 115
Мерси Шеметке  Hug Единственото сметанообразно, което отрих в магазина до нас беше една течна cooking cream 35% , стана ОК манджата - заслужава си да се пробва.
Виж целия пост
# 116
Каролинче, благодаря за прекрасно оформената тема!
Исками се и аз да дойда на монреалската среща, но в неделя предиобяд не мога.  Sad Водим Виктория на плуване всяка неделя до обяд.  Simple Smile Не вярвам, че ще се задържите до късно следобяд. В някои от следващите срещи, ако организирате в събота, може и да се видим.  Peace
Приятно изкарване и дано не вали!  Praynig
Виж целия пост
# 117
В някои от следващите срещи, ако организирате в събота, може и да се видим.  Peace
Приятно изкарване и дано не вали!  Praynig

Ама ние говорихме и тази да е в събота  newsm78
Виж целия пост
# 118
Да, да, в събота ще е срещата, ако е хубаво времето. Simple Smile
Виж целия пост
# 119
Да, да, в събота ще е срещата, ако е хубаво времето. Simple Smile

Ооо, това е чудесно. В такъв случай и аз ще се опитам да дойда. А последно в парка Агриньон ли ще бъде и къде по-точно там? В колко часа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия