Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 34 390
  • 368
# 195
bubolinkata -Браво бе момиче!Ти от 1 година правиш торти пък си направо със светлинни години напред в тази област.Възхищавам се на такива талантливи природни таланти.Евала...
Tandoori -Перфекто изпълнение както винаги.Ти си пример за всички.
Поздрави на всички в темата и лек ден желая...
Виж целия пост
# 196
Аз подред ще карам , дано не пропусна нечие произведение
Пепи страхотни Пух и Ко. Тях вече и със затворени очи ще ги направиш
Ванче к'ва е тази гума бре ...на 7ца ще е  Laughing Грандомания ей....Ама аз искам цялото БМВ , ти сега само с гума искаш да ме минеш  Mr. Green
На Блу са и много хубави "гадинките".
Тандури невероятна както винаги. Всичко се е получило много добре. Каза готови блатове ...наши Бг пандишпани ? Как се прие вкуса...
Буболонка семпли и елегантни , както винаги. Тази шоколадовата изглежда много апетитно...рецептата в блога на Милена ли мога да я намеря?
Шеметке какво е това "розище"  Shocked Че тя огромна ...но красива.  С каква форма я прави ? Вкуса на тортата...това си е Ганаш , а блата? В сравнение с Трюфел , как би я оценила?
Катя хубава торта - изчистена. Точно по мой вкус
bicho-malo хайде и ти сред нас.  Да знаеш от тази "краста" отърване няма  Laughing Абе вие по българско ще оставите сладкарниците без клиентела  Mr. Green Иначе, много добре си се справила....
Виж целия пост
# 197
Шеметке какво е това "розище"  Shocked Че тя огромна ...но красива.  С каква форма я прави ? Вкуса на тортата...това си е Ганаш , а блата? В сравнение с Трюфел , как би я оценила?

Тортата определено е вкусна, но предпочитам Трюфела.
Розата я правих с най-обикновени елипсовидни формички за сладки - комплекта ми е от 9 броя - ползвах най-големите 3 размера - за първи път ползвам РМ2, но ми хареса за цветя. Розата е с размер на истинска роза - от най-едрите цветове. Ако не ми е увехнал букета насъвсем мога да я снимам до някоя жива роза за сравнение.
Виж целия пост
# 198

Тандури невероятна както винаги. Всичко се е получило много добре. Каза готови блатове ...наши Бг пандишпани ? Как се прие вкуса...


Благодаря ти за комплиментите Simple Smile Страшно много я харесаха, но да ти кажа тя наистина си беше много вкусна. Не да правя реклама, но една от най-вкусните торти, които съм правила. Комбинацията беше супер! Аз се притеснявах малко защото е с готови блатове, но те пък така сочни станаха от соса+брендито, че всички бяха във възторг.

Антоан, благодаря ти!  Hug Peace


Виж целия пост
# 199
Като гледам тази страница,май моята торта ,не е за този разкош от рози,но обещах от вчера да я покажа.
Първо да ви кажа на вас момичета:Катя,Шемет,Тандури и Буболинка направо онемях Rolling Eyes.Правя ви поклон до земята,просто сте страхотни майстори. newsm20
Ето я и въпросната торта.

повече снимки имам в албума
Виж целия пост
# 200
Ама аз искам цялото БМВ , ти сега само с гума искаш да ме минеш  Mr. Green
Тя и девойката искаше цяло БМВ, но покрай домашните екшъни които си имахме последните дни, нито време, нито сили, нито желание имах за подобни сложнотии. Но вероятно ще има цяло БМВ към средата на Юли... за един  Юли.....  Laughing .
bubolinkata -  И за двете торти мога да кажа само едно: БРАВО!!! Много ми хареса, преливащата комбинация. Контрастна и много хубава.
Албенче - пишеш с мен. СТРАХОТНА ТОРТА.  Покрай тебе се убедих, че всичко може да се направи със сметана.
Редакция:
РОЖДЕННИКА , РАЗРЕЗ
Виж целия пост
# 201
Иииии Ванччче, ама той рожденника порастнал и възмъжал бре.... Не бих могла да го забравя с неговият "харем"  hahaha hahaha  Таз година по благоразумно го раздаваш с тортата ...  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 202
Тандурииии, онемях като ти видях тортата. Стилна, изпипана, страхотна. Много й терпереше, ама всичко отлично е станало.  smile3501
Буболинка, нали знаеш че съм ти фен и на теб. И трите торти са удивителни. Борда на шоколадовата е един път, а мраморната....няма думи.
Ванчееее, тоя Саша бая хубав момък излезе бе. Аз с представях някой младеж 5-6 клас, с току-що наболи мустаци, а той какъв красавец. Важното е, че всички са харесали тортата, личи си и от снимката.

Останалите няма да избрявам, справили сте се страхотно момичета. Отивам да правя фигури, дано да станат че са за един младеж, който става на 3 г. Дано не се изложа Embarassed
Виж целия пост
# 203
прибрахме се преди 30 минути и успях да замажа положението така. бързо и лесно:

- тази и следващите снимки, има разрез и парче  Peace


Виж целия пост
# 204
Ееех,тук както винаги е красиво!
Риен,хубава капела си спретнала!Повечето май си упражняваме цветята,но ти загряваш и за серията от торти дето те чака Wink
Шемет невероятен много богата роза!Разкошна торта и страхотен контраст!!!Би ли казала Върху какво работи(върху какво разточва) Алън Дън и как и с кой инструмен прави розите?  bouquet
Тандури и твоята торта грабва.Гледам постигнала си хубав наситен цвят и да те питамГъм пейста ти стана ли лепкав от боята? newsm78
Буболинка чудесни торти!Розовите пъпки са ми все пред очите!Много реални!Някой ден като правиш и да помолиш момчетата ти да те снимат стъпка по стъпка,че и аз да се науча Heart Eyes
Такаааа...аз срам не срам ще ви покажа и аз с какво се занимавах тези дни.Правих и аз рози,но моите станаха тип "японска" hahahaМалки ми бяха пъпките явно.Оцветих с мноооого боя гъм пейст+ммф и стана отвратително лепкаво.Не можах да накъдря листата върху гъбичката от комплекта на Уилтън.Кътърите не режат,ами премачкват и остава винаги тесто като ципа по края...много ме е яд!Исках да направя и оградка от шоко фигури,но сложих олио в белия шоколад и докато залепя третото парче първото клюмна.Продължих да ги лепя на отворен хладилник #CrazyИ понеже нямах време не направих зелени листа на розите и сега са като почнати и недовършени EmbarassedКак да е...по-важното е,че има нещо което не им е наред на мойте "хубавици",но ми убягва ThinkingНещо ги отдалечава от реалните им посестрими.Кажете кое не им е наред Wink
 

преди и след напудрянето
Блуай страхотна идея!Ключ за сърцето ми!!!,запомнящо се bowuu.Днес гледах разтегателна форма  сърце,но малко ми се видяха множко $25,а и не знам дали като сложа сместа за блата няма да изтече отдолу...
Виж целия пост
# 205
Немога да се нагледам на 4удесата,които правите напоследак Simple Smile Толкова са хубави на вси4ки тортите.За розите  и тортата на Тандури няма да коментирам,заЩото 4ах дъха ми спира като ги гледам, но трябжа да се отбележи,4е видях и много други опити направени по клип4ето което пусна тя и вси4ки са невероятни.Браво моми4ета _ стахотни сте и вси4ки.Сега 4ак ме е срам да си покажа тортата.Тя е "крадена идея от Пепи", но неможе да се сравнява с нейната разбирасе.Аз ви молих за помоЩ при оформянето на "тройката" и сега е момента да ви благодаря за отговорите Heart Eyes Имах доста перипетии и едвам я покрих(ако Пепи има време да ми каже изцяло или  на 4асти като мен си покрива "5_та"),но поне успях да зарадвам моми4ето за което беШе подарак тортата _ много я харесаха и на вид (заЩото не са виждали как изглежда оригинала Laughing) и на вкус


Виж целия пост
# 206
Би ли казала Върху какво работи(върху какво разточва) Алън Дън и как и с кой инструмен прави розите?
Точи върху нещо като дъска което обаче е много гладко - някои от участничките в уъркшопа точеха на мраморни такива дъски. За розата ползва капковидни форми за изрязване 5-6-7 см някъде бяха големи, вейнър силиконов и топчестия инструмент.
Албенче страхотно сметанено изпълнение.
Ванче тази торта не изглежда толкова тежка в ръцете на младежа ... но пък изглежда много вкусно разреза.
kremi_sisi  не личи да си имала проблем с покриването - страхотно се е получило.
blueeye® какво има вътре и с какво заля тортата? Ако не личи да кажа че се облизвам пред монитора.
bubolinkata страхотни торти си показала и този път - всичко е пипнато до последния детайл.
Момичета благодаря Ви за хубавите отзиви за тортата и розата   bouquet
Виж целия пост
# 207
blueeye® какво има вътре и с какво заля тортата? Ако не личи да кажа че се облизвам пред монитора.

Директно ще ти цитирам Блу-то за вътрешността, за да не е да изпусна нещо и да не го преразкажа правилно  Mr. Green


... то всичко е ясно на крема  Mr. Green ТАЗИ и следващите са стъпка по стъпка. още не съм надписала снимките, но ще карам по памет и без записки  Laughing 250мл течна сметана и 500мл прясно мляко се затоплят до 80градуса  Mr. Green добавя се крем брюлето на прах (150гр) и се бърка на котлона 4-5 минути. сваля се от огъня и се оставя да изстине. след това разбих 250мл течна сметана с един втвърдител за сметана (до тук е по указания на van444eto), към цялата тази красота добавих 200гр лимонене желе.
.... всичко е крем - тук е ясно на стъпка по стъпка



Иначе заливката и аз мога да ти я кажа - разтопен шоколад/кувертюр с прибавено олио в него. Полива се, разтръсква се тортата, за да се получи този прекрасен гладък вид. За справка - има го на видео от Албенка, което е качено от Пепи в youtube-а, а пък повечето го видяхме "на живо" на семинара ...
Виж целия пост
# 208
Ясно - пак съм спала  Embarassed  ooooh!  bouquet
Виж целия пост
# 209


Ти пък, четенето по диагонал няма нищо общо със спането  Whistling  Аз напоследък мятам по половин око и гледам само картинки  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия