Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 318 363
  • 393
# 285
Моля някои да ми преведе какво означава ксантановой камеди.
Пояснението в рецептата е Ксантановую камедь можно купить в любом мыльном магазинчике
Виж целия пост
# 286
Това е ксантанова гума.
Виж целия пост
# 287
Химическо съединение, което се използва за стабилизатор.
Виж целия пост
# 288
Vanja77, Роца  Благодаря ви много за поясненията.Можете ли да ми кажете дали може да се замени  с нещо друго и ако може с какво да го заменя защото наша град е малак и трудно се намират подобни съставки newsm78
Виж целия пост
# 289
Дай да видим рецептата  Simple Smile
Виж целия пост
# 290
Ето това е рецептата -3 с.л. белтък на прах+ 6 с.л. вода + 1 с.л.  ксантанова гума.  + 1 ч.л. ванилия-добавя се пудра захар до консистенцията на маслен крем.
Предполагам че е нещо от рода на аисинга.
Виж целия пост
# 291
Ето това е рецептата -3 с.л. белтък на прах+ 6 с.л. вода + 1 с.л.  ксантанова гума.  + 1 ч.л. ванилия-добавя се пудра захар до консистенцията на маслен крем.
Предполагам че е нещо от рода на аисинга.

Значи, тази ксантова гума се слага, за да се получи нещо, от типа на белтъци на сняг (за да стегне сместа). Peace
Виж целия пост
# 292
Vanja77 Благодаря ти.Сега мога да търся начин да я заменя с нещо друго с подобен ефект,надявам се да се получи.
Виж целия пост
# 293
Мога ли да помоля за превод http://tortekolaci.com/kolaci/brzi-kolaci-kolaci/kremisimo-kocke Благодаря
Виж целия пост
# 294
 Grinning
Виж целия пост
# 295

За такива текстове може да се ползва http://translate.google.bg/#en/bg/ ако не сте сигурни кой е езика, кликнете на Разпознаване на езика. На тази рецепта дава доста приличен превод.
Виж целия пост
# 296
Здравейте момичета.Честита нова година-по много здраве и късмет.Моля ако някой реши да ми помогне.Наскоро опитах този сладкиш и бих искала да го зготвя и в къщи.Изкопирах най важното-така мисля.Чичко гугъл дава доста объркващ превод.Рецептета е от блога на дамата.Благодаря предварително.
 Anice & Cannella" :http://aniceecannella.blogspot.it/2009/11/i-cornetti-sfogliati-quelli-del-bar.html 
LA ZUPPA INGLESE

Per il pan di spagna:
4 uova medie (da 55/50 gr)
128 gr di zucchero
128 gr di farina 00
1 pizzico di sale

1 stampo da 24 cm.
burro fuso per lo stampo
1 pennello

Procedimento:
Montare le uova a temperatura ambiente, col pizzico di sale e con lo zucchero fino a che il composto scrive.
Aggiungere la farina setacciata in tre volte, mescolando da sotto a sopra con la spatola, affondandola di taglio e rialzandola di piatto.
Si aggiunge la farina quando la precedente non è ancora stata assorbita del tutto.
Imburrare col pennello lo stampo e versarvi il composto delicatamente. Infornare a 160° per circa 25'. Non aprire mai il forno prima che siano passati 20'. Lasciar raffreddare in forno a sportello semichiuso, dopodiché sfornare il pan di spagna sulla gratella da pasticceria.
Si può preparare anche il giorno prima, anzi è meglio.

Crema Pasticcera alla panna

Ingredienti:
400 ml di panna fresca
600 ml di latte fresco
1 baccello di vaniglia
4 uova intere
80 gr. di farina
300gr.dizucchero
1 pizzico di sale

Procedimento:
Metto in un pentolino il latte, la panna e il baccello di vaniglia aperto e porto quasi a bollore.
Nel frattempo in un altro pentolino sbatto bene le uova con lo zucchero e il pizzico di sale. Aggiungo la farina setacciata e mescolo ancora un po', poi aggiungo il latte tutto di un colpo versandolo da un passino a maglie fitte.
Metto a fuoco bassissimo mescolando sempre con una frusta a mano. Spengo quando la crema si è addensata bene.

Ingredienti per circa due litri

Alcool puro a 95° 600 gr
Zucchero 600 gr
Acqua di rose 100 gr
Cocciniglia 10 gr
Cannella 10 gr
Coriandolo 10 gr
Macis 3 gr
Cardamomo 10 granelli
Chiodi di garofano n°4
Scorza d'arancio dolce 5 gr
Anice stellato (fiori) 3 gr
Vaniglia mezzo baccello


Procedimento
Pestare nel mortaio tutte le droghe meno la vaniglia da tagliare a pezzettini.

Metter in un bottiglione con l'alcool e 300 gr di acqua pura.

Come per magia da subito il liquido assumerà il colore rosso tipico!

Tappare il recipiente e lasciare in infusione per un paio di settimane, ricordandosi di agitarlo almeno una volta al giorno.

Trascorso questo tempo sciogliere a freddo lo zucchero in mezzo litro di acqua pura ed unirlo all'infuso.

Agitare bene e lasciar riposare un altra giornata

Alla fine filtrare il liquore con un cono di carta da filtro tipo quelli da caffè americano messo nell'imbuto ed aromatizzarlo con l'acqua di rose.
Procedimento:
Tagliare il pan di spagna a fette, bagnarlo nello sciroppo e disporre uno strato in una pirofila grande o nelle ciotoline monoporzione.
Coprire con della crema al cioccolato, e continuare alternando le fette bagnate, alla crema gialla e e quella al cioccolato. Alla fine, se piace, decorare con una spolverata di cacao amaro, ma non è indispensabile.
Porre in frigo qualche ora prima di mangiarla a cucchiaiate direttamente dalla ciotola.

piesse: pare 'na cosa lunga, ma c'è voluto di più a scrivere la ricetta che a fare la zuppa inglese, credetemi Simple Smile

Виж целия пост
# 297
Здравейте момичета.Честита нова година-по много здраве и късмет.Моля ако някой реши да ми помогне.Наскоро опитах този сладкиш и бих искала да го зготвя и в къщи..........


gyulche11,  докато някой помогне с превода, погледни темичката, не съм го яла никъде , но по рецептата на Милена правих, просто ме заинтригува, отдавна беше......
Виж целия пост
# 298
Благодаря
Здравейте момичета.Честита нова година-по много здраве и късмет.Моля ако някой реши да ми помогне.Наскоро опитах този сладкиш и бих искала да го зготвя и в къщи..........


gyulche11,  докато някой помогне с превода, погледни темичката, не съм го яла никъде , но по рецептата на Милена правих, просто ме заинтригува, отдавна беше......
Благодаря labrex.Отивам да погледна.
Виж целия пост
# 299
Здравейте момичета.Честита нова година-по много здраве и късмет.Моля ако някой реши да ми помогне.Наскоро опитах този сладкиш и бих искала да го зготвя и в къщи..........


gyulche11,  докато някой помогне с превода, погледни темичката, не съм го яла никъде , но по рецептата на Милена правих, просто ме заинтригува, отдавна беше......

Това с маскарпонето е чудно , хубаво е и с настърган шоколад като завършек , без ликьор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия