За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 762
  • 386
# 240
Момичета,за мляко с грис ми е въпроса - на 1литър прясно мляко, колко грис се слага newsm78
Одавна го правих и забравих Crazy 2ч.ч. много ли е?

Много е да. На 1 литър мляко се слага между 180 и 200 грама грис. Т.е една чаена чаша.
Сега се сетих ooooh! така е ,слагах 2каф.чаши   bouquet благодаря ти  nana77  Hug
Виж целия пост
# 241
TheNMaster, да те питам Embarassed
вчера правих хайвер - стана доста гъст Peace, но не и снежно бял Tired и някак не е пухкав
ще се изяде, но да знам къде ми е грешката за следващият път

от лимона ли трябва да стане бял newsm78 , а сложих цял лимон

хайвера ми беше по-червен преди да го разбия Thinking, но от речна риба
мисля си и друго трябваше ли да го изплакна самият хайвер , имаше разни като кръвоносни съдчета Blush едва след като започнах да го бия с олиото и се сетих, че може би трябва да се измие предварително newsm78
Виж целия пост
# 242
TheNMaster, да те питам Embarassed
вчера правих хайвер - стана доста гъст Peace, но не и снежно бял Tired и някак не е пухкав
ще се изяде, но да знам къде ми е грешката за следващият път

от лимона ли трябва да стане бял newsm78 , а сложих цял лимон

хайвера ми беше по-червен преди да го разбия Thinking, но от речна риба
мисля си и друго трябваше ли да го изплакна самият хайвер , имаше разни като кръвоносни съдчета Blush едва след като започнах да го бия с олиото и се сетих, че може би трябва да се измие предварително newsm78
Сложи ли хляб?
Лимоновия сок освен,че ще спомага за да е бял,но и леко киселичко и ароматно става....
А за гъстото...сгъстява се от олиото  Grinning

А жилките са от обвивката(торбичката),която държи хайвера....Аз ги почиствам още преди да съм го осолила.....
Виж целия пост
# 243
да, сложих хляб и лимонов сок, не не ми се получи бял newsm78


ама нищо и така го хареса мъжа ми Hug

само на свекървата няма да и нося, за да няма забележки Mr. Green,  тя неможе да прави хайвер, ама е много компетентна по всички въпроси Mr. Green Joy
Виж целия пост
# 244


само на свекървата няма да и нося, за да няма забележки Mr. Green,  тя неможе да прави хайвер, ама е много компетентна по всички въпроси Mr. Green Joy
Ух!.....Знам за какво говориш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

 Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 245
Едно време, като живеехме със свеки, съм ревала чак, заради нейни забележки.
Сега не ми дреме.
Та каже едно - аз сто и едно  Mr. Green
Виж целия пост
# 246
сложи малко топла вода1-2с.л./, така става по-бял
Виж целия пост
# 247
  Такаа,искам да залея настъргани тиквички с някакъв сос и да го запека.Разполагам със сметана,бекон,маслини,кашкавал,масло,копър и топено сирене.Кое да включа в соса? И да посоля ли перво тиквичките и да ги оставя да се отцедят,да не стане пък воднисто newsm78
Виж целия пост
# 248
водата ще им се изпари, докато се пекат. Посоли малко, че не се знае кашкавала, бекона и сиренето колко са солени.

От горните бих изключила само маслините.
Виж целия пост
# 249
Здравейте , днес си купих импулсивно бакла. Яла съм много отдавна , но никога не съм я готвила.

Ще ми подскажете ли как да я приготвя , навсякъде в рецептите я дават да се обели и да се готвят бобчетата , а аз помня , че съм я яла цяла с шушулката.  Ще я правя на яхнийка с картофи и свинско , но технологията не ми е ясна.

Прочетох , че можела да доведе и до натравяне и не трябвало да се яде сурова , а колко бобчета съм изяла като малка  Whistling
Виж целия пост
# 250
Здравейте , днес си купих импулсивно бакла. Яла съм много отдавна , но никога не съм я готвила.

Ще ми подскажете ли как да я приготвя , навсякъде в рецептите я дават да се обели и да се готвят бобчетата , а аз помня , че съм я яла цяла с шушулката.  Ще я правя на яхнийка с картофи и свинско , но технологията не ми е ясна.

Прочетох , че можела да доведе и до натравяне и не трябвало да се яде сурова , а колко бобчета съм изяла като малка  Whistling
За да готвиш бакла със шушулките,тя трябва да е младичка...Иначе е една дъфкааа  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Когато е едра и стара шушлката,тогава се готвят бобчетата само...

Ами готви се както зеления боб.На същия принцип.... Hug
Виж целия пост
# 251
Младичка изглежда , аз нарочно отбирах по-малките шушулки.

Само старата ли се кисне във вода ? Аз моята вече  я накиснах де  Grinning

Четох също , че преди готвене трябвало да се претрие със сол , това пак за старата ли важи ?
Виж целия пост
# 252
никога нищо не съм претривала.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Задушавам я с 1 главичка лук,1 морков,добавям 1 ч.л. червен пипер и наливам водичка колкото да я покрие....Като се посвари добавям картофи,настърган домат,копър.Когато са готови картофите може да сгъстя с размито във вода брашно....
Виж целия пост
# 253
Момичета, къде да търся рецепти за гювечи и гювечета на френски?
За едни приятелки във Франция съм взела троянска керамика и искам да им намеря и рецепти!
 Hug
Виж целия пост
# 254
Момичета, къде да търся рецепти за гювечи и гювечета на френски?
За едни приятелки във Франция съм взела троянска керамика и искам да им намеря и рецепти!
 Hug

За съжаление не съм френскоговоряща, обаче грам ли не знаят английски? Има доста рецепти за гювечи и гювечета, но на английски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия