Виена лято 2009 (Тема 3)

  • 64 152
  • 737
# 30
А можеш ли да дадеш подробности за апартамента, който сте ползвали - къде се намира, колко стаи има, каква е цената на нощувката, как резервирахте....
Виж целия пост
# 31
Давам  линк на апартамента, в който ние спахме, близо е до метрото и е на българи, плащахме по 100 евро на вечер Peace
Останахме много доволни!

http://www.apartmentsvienna.info/bg/

п.п ние спахме в средния - Шьонбрун
Виж целия пост
# 32
Давам  линк на апартамента, в който ние спахме, близо е до метрото и е на българи, плащахме по 100 евро на вечер Peace
Останахме много доволни!

http://www.apartmentsvienna.info/bg/

п.п ние спахме в средния - Шьонбрун

Днес им писах запитване точно на тях , но все още не са ми отговорили. С банков превод ли платихте или на място?
Виж целия пост
# 33

Днес им писах запитване точно на тях , но все още не са ми отговорили. С банков превод ли платихте или на място?
Платих от карта 50е капаро и на място останалите  Peace
Виж целия пост
# 34
www.unterkunft-wien.at -  това е сайта

www.unterkunft-wien.at/Lang/Ger/App1/Pics.html-това е нашият апартамент

На една спирка е от Шонбрун,до спирка на метрото е на 100-200м.
Кварталът и улицата са толкова спокойни и тихи,че вечер се чудех живеят ли хора в тези сгради. Flutter
В самата сграда повечето апартаменти се отдават от тези собственици,което е удобно за повече семейства,които отиват заедно във Виена.
Виж целия пост
# 35
Macink@, казах ти аз, че хората са същите - при Герти сте били...  Laughing
Само стълбите ме морят мене, че 3-4 етажа са, а няма асансьор... пък етажите там не са като софийските - бая по-височки са им таваните!
Виж целия пост
# 36
Macink@, казах ти аз, че хората са същите - при Герти сте били...  Laughing
Само стълбите ме морят мене, че 3-4 етажа са, а няма асансьор... пък етажите там не са като софийските - бая по-височки са им таваните!
Хехе,че съвпадение! Grinning
Доколкото си спомням не сме наели апартамента по нечия препоръка тук,по скоро през един от сайтовете за търсене на апартаменти във Виена,така че си е наистина съвпадение.
В крайна сметка установих,че са двама собствениците-Герти и Герхард.
Пък и щом някои искат капаро и депозид при наемането на апартамент май няма да са баш всички така доверчиви,но нашите хора определено са такива-супер любезни,винаги готови да помогнат,много мили и културни.
Ние също бяхме на 4 етаж,стълбите навръщане от целодневната разходка си бяха изморяващи,но айде,това да е кусура.Апартамените не блестят с лукс,но за парите си са напълно задоволителни и на много удобно място,съвсем близо до спирката на метрото.
От посещението си във Виена и Австрия като цяло съм очарована и заредена с толкова положителни емоции,че трудно бих устояла да не отида пак.

Виж целия пост
# 37
Два дни чета темите за Виена и научих толкова полезни неща! Laughing Надявам се тази година най-после да посетя този прекрасен град!
За музеите и дворците съм чела доста, затова/ и поради факт, че съм на диета/ доста се впечатлих от виенските специалитети за които споменавате Joy
Направо си представих как ги поръчвам и тук възниква въпроса - как точно е на немски " джолан с ряпа" и "ребърца" newsm78 на англйски също не се сещам newsm78  Ще се радвам да ми препоръчате още нещо типично- за щницела и тортите знам! Mr. Green
Виж целия пост
# 38
Направо си представих как ги поръчвам и тук възниква въпроса - как точно е на немски " джолан с ряпа" и "ребърца" newsm78 на англйски също не се сещам newsm78  Ще се радвам да ми препоръчате още нещо типично- за щницела и тортите знам! Mr. Green

картофената им салата, гулаш (съвсем различен е от унгарския), прясната бира, и онзи неустоим десерт на който му викам "кайзер-шмайзер" (Kaiserschmarr'n), защото името му ми е трудно Mr. Green -
Виж целия пост
# 39

Направо си представих как ги поръчвам и тук възниква въпроса - как точно е на немски " джолан с ряпа" и "ребърца" newsm78 на англйски също не се сещам newsm78  Ще се радвам да ми препоръчате още нещо типично- за щницела и тортите знам! Mr. Green

В Пратера има една емблематична кръчма - Schweizerhaus, която винаги е пълна с виенчани: (http://www.schweizerhaus.at/1024/index.html ). Там специалитет е печения маринован джолан - Stelze. Гулашът също не е за изпускане и се предлага и като супа, и като яхния.
Друго, което бих препоръчала, е младото вино Heuriger, което буквално означава нещо като "тазгодишно", "сегашно" и което се предлага в т.нар. Heurige - нещо като нашите механи. Хойригетата са възникнали във винарските села около Виена, когато на производителите им е било разрешено да предлагат младо вино от собствената изба и мезета към него. И до днес виното в хойригетата е собствено производство, а към него можеш да си избереш от топлата витрина печени меса, джолан, ребърца, наденички, салати и т.н. През лятото е много приятно да седнеш в градината на някое хойриге, а вечер има и музика на живо.
Друго нещо, което обичам когато ходя във Виена, е кафето Einspenner (айншпенер)  кафе с много млечна пяна и сметана и разбира се Wiener Melange - кафе с млечна пяна. Всъщност всичките им кафета са страхотни. От сладкишите, извън познатите кайзершмарен и щрудел, аз съм фен на сладкишите с извара - т.н. Topfenkuchen и Topfentorte.
И понеже сме на кулинарна вълна, тази година си купих една сол с подправки, която е страхотна за салати: BAD ISCHLER Gewürzsalz; френска лучена супа на Маги както и австрийски варианти на "Малки тайни", които още не съм опитвала, но винаги при пътувания си купувам местни Маги-та и винаги съм оставала доволна.
Хайде, ще очаквам завръщащите се от Виена да споделят кулинарните изкушения, на които не са устояли.   chef


Виж целия пост
# 40
Didranad, страхотни идеи даваш Peace
аз се ядосвам много, че не ни остана време за Пратера, защото мои приятели много ми препоръчваха маринования джолан точно там. нищо, следващият път Heart Eyes
за кафето съм напълно съгласна, такива вариации на кафе правят и такива уютни кафенета имат, не съм се чувствала толкова добре в заведения никога на Запад. наистина какъвто и сладкиш да избера досега не съм бъркала. прочутият им виенски щрудел има за какво да е толкова прочут, просто се топи в устата.

записвам си и младото вино за следващият път, че с тази прясна бира друго не опитах Blush
Виж целия пост
# 41
  bouquet
 Обещавам да опитам всичко! Wine Glass newsm22 Планът е минимален престой в хотела, разходка кафе, разходка винце/ бира с мезе! Joy

Виж целия пост
# 42
Ще ми кажете ли как е на немски прясна бира  Laughing ? Толкова я хвалите, като не знам как да я пръчам Embarassed , а наближава пътуването.
Виж целия пост
# 43
Ще ми кажете ли как е на немски прясна бира  Laughing ? Толкова я хвалите, като не знам как да я пръчам Embarassed , а наближава пътуването.

Нади_миши, знам 5 думи на кръст на немски и никога не ги използвам. на английски се оправям там. кажи Fresh beer и ще те разберат Wink
Виж целия пост
# 44
Ще ми кажете ли как е на немски прясна бира  Laughing ? Толкова я хвалите, като не знам как да я пръчам Embarassed , а наближава пътуването.
Вариантите са или frisch gebrautes Bier в смисъл на прясно сварена (нещо като нашата жива бира, ако не бъркам) или frisch gezapftes Bier в смисъл прясно налята, наливна бира. Във втория случай може да се каже и Bier vom Fass, което е дословно бира от бурето.
Във форума май става дума точно за frisch gebrautes Bier, но аз пък не съм я опитвала за съжаление (ние наблягахме на наливната бира и винцето).
Наздраве и като се върнеш да докладваш каква бира сте опитвали.

Сещам се още нещо, което ти препоръчвам - в Шьонбрун правят демонстрации как се прави щрудел, разказват историята му и предлагат дегустация в една много уютна сладкарска работилница отстрани на двореца. Към един от вариантите билети предлагат заедно с посещение в двореца, и посещение на сладкарската демонстрация. Много е интересно.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия