За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 17 703
  • 355
# 75
Здравейте, момичета!
Незнам дали е тук мястото да задам въпрос  BlushИскам да направя торта Гараш, но торта съм правила един път и съм начинаеща, може ли да ми дадете рецепта, гледах в готварските книги намерих 3-4 рецепти все различни. Исками се на да направя нещо изпитано. Благодаря!
Виж целия пост
# 76
Момичета искам да направя точна калкулация на плато студени сандвичи за рожден ден. Идеята е в едно плато да има 30 сандвича, като единият е 1/2 част от тостерна филийка хляб. Т.е. 15 филии хляб разполовени на две. Въпроса е колко мазила и разни други неща са ми нужни за 30 половинки хляб. Аз си направих следната калкулация:
15 филии хляб
250г пастет
250г сирене крема
250г шунка
300г краставица
100г домат
150г кашкавал
1 варено яйце

Моля ви кажете според вас реална ли е калкулацията ми? Ако имате вече изпробвани калкулации или се сетите за други варианти, споделете ги!  Hug
Виж целия пост
# 77
Здравейте, момичета!
Незнам дали е тук мястото да задам въпрос  BlushИскам да направя торта Гараш, но торта съм правила един път и съм начинаеща, може ли да ми дадете рецепта, гледах в готварските книги намерих 3-4 рецепти все различни. Исками се на да направя нещо изпитано. Благодаря!

В тази тема има няколко рецепти за торта Гараш,предполагам и че са изпитани, заповядай :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0

Има 3 рецепти за торта Гараш,някъде по средата на 1-ва страница се намират, ти ще си избереш коя да пробваш, успех  bouquet!
Виж целия пост
# 78
 То ще ми извади очите Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed тортената тема, ама аз все си питам. Благодаря!
Виж целия пост
# 79
Здравейте!
Искам да ви поздравя за прекрасния форум.   bouquet
Много рецепти съм изпробвала и досега всичките все вкусни.... Laughing  chef
Искам да направя вита торта (тази с правоъгълните блатове, които се навиват), но  се чудя каква рецепта за блат да използвам.  newsm78 Ще направя два - един бял и един кафяв. Ако можете да ми кажете някоя изпробвана рецепта? Гледах някакви рецепти във форума, но не знам коя да избера, колебая се.  Имаше една с по 5 яйца всеки блат, това не е ли много? То като сложиш и в крема  то става торта с 15 яйца...  #Crazy Вкъщи ще започнем да кудкудякаме... Laughing
Но каквото кажете-това. Вие сте майсторките Simple SmileПредварително благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 80
anisunshine , погледни два поста преди твоя - там съм дала линк, в началото на който има изредени видове блатове и шоколадовите им варианти, дано ти послужат Heart Eyes.Аз за първи път чувам за "вита торта", ще споделиш ли как става?
Виж целия пост
# 81
Правят се два блата кафяв и бял.
Всеки един се реже на равни ленти широки около 4-5 см. Сиропират се. Намазваш с крем и  я навиваш на кръг като вита баница. После продължаваш със следващата лента, като редуваш шоколадова с бяла. Тестото на блата е не хоризонтално а вертикално разположено. после като се разреже, тортата става много ефектна. В нета има снимки. Аз разгледах много рецепти за блатове, но се чудя кой точно да използвам за тази торта. Ако някой я е правил, да сподели...   Wink
Виж целия пост
# 82
Момичета, напоследък няколко пъти се опитвам да разбия сметана и не ме се получава, без значение дали е квасена или течна. Знам, че трябва да е студена, преди съм правила, но...
Все си ми остава рядка. Моля споделете как я правите!
Виж целия пост
# 83
Момичета, напоследък няколко пъти се опитвам да разбия сметана и не ме се получава, без значение дали е квасена или течна. Знам, че трябва да е студена, преди съм правила, но...
Все си ми остава рядка. Моля споделете как я правите!
  Аз също разбивам сметаната изстудена,в сух съд,също и бъркалките на миксера трябва да са сухи.Винаги добавям и 1ч.л. захар,първо бия на ниски обороти, а след около 5 минути увеличавам на максимум.Успех!!!
Виж целия пост
# 84
То, и аз уж така, само дето не сменям оборотите. Ще пробвам първо на по-ниски.  newsm78  Благодаря!
Виж целия пост
# 85
Винаги купувам течна сметана Хопла....И не съм имала проблеми досега....
Виж целия пост
# 86
здравейте искам да попитам  мамите с повече опит  bouquet
правя сирене
сурватката колко време трябва да варя с кисело мляко, за да стане извара

и още нещо Embarassed
за втори път правя сирене и си мисля, поне при мен така се получава Embarassed newsm78 незнам дали има някаква зависимост
когато прясното ми мляко е по-топло от нормалните 35 градуса и сложа маята, след това сиренето ми става повече като количество Shocked

възможно ли е newsm78 #Crazy
Виж целия пост
# 87
Може ли някой да ми отговори по каква причина се пресича сметаната за биене? Чела съм, че се пресича ако се бие повече от колкото трябва, т.е. "пребиване". Вярно ли е?
Неразбирам защо постоянно ми се получава така. Стига до един момент, когато още не е достатъчно гъста и се пресича. Аз в този момент спирам, но е невъзможно да се направи украса, защото се разпада след 20 мин.
Виж целия пост
# 88
Може ли някой да ми отговори по каква причина се пресича сметаната за биене? Чела съм, че се пресича ако се бие повече от колкото трябва, т.е. "пребиване". Вярно ли е?
Неразбирам защо постоянно ми се получава така. Стига до един момент, когато още не е достатъчно гъста и се пресича. Аз в този момент спирам, но е невъзможно да се направи украса, защото се разпада след 20 мин.


Опитай с течната сметана на Хопла.И при мен винаги се получава.Но съда и бъркалките трябва да ти са сухи,а сметаната студена.
Виж целия пост
# 89
здравейте искам да попитам  мамите с повече опит  bouquet
правя сирене
сурватката колко време трябва да варя с кисело мляко, за да стане извара

и още нещо Embarassed
за втори път правя сирене и си мисля, поне при мен така се получава Embarassed newsm78 незнам дали има някаква зависимост
когато прясното ми мляко е по-топло от нормалните 35 градуса и сложа маята, след това сиренето ми става повече като количество Shocked

възможно ли е newsm78 #Crazy
Като заври и се пресече сваляш от котлона.Не мисля че количеството е от по топлото мляко .Мое мнение. bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия