Обмяна на хитринки в ястията

  • 21 060
  • 180
# 135
Момичета, благодаря ви на всички, за идеите. Невероятни сте. Hug

Зарибихте ме с тези салати и наистина ще направя нещо подобно утре. Никога не съм правила и ще е голяма разнообразие. Grinning
Сега се сещам,че едно време в О`Шипка харесвах една подобна салата. Май "Странна" или "Изненадваща " се казваше - нарязани на кубчета ананас от консерва, варен ориз, риба тон и нещо още имаше, но не си спомням. Много екзотична и вкусна беше, но явно само аз съм я поръчвала Mr. Green , защото сега май я няма в менюто.

И за да не спамя само темата ще кажа, че и аз ползвам сода за хляб, когато мариновам месо. В маринатата слагам и вино. Дори и най-жилавото месо става крехко и няма никакъв неприятен послевкус.

Картофите ми на фурна пък, не са виждали вода горките. Никога не им слагам H2O. Само бира! Wink Стават невероятни - топят се в устата като мозък.
Виж целия пост
# 136
Здравейте и от мен,

ако по една или друга причина ястието е пресолено (случва ми се понякога smile3511) се прибавят  1-2 картофа и така те поемат излишната сол.

Палачинките стават много пухкави, ако прибавите няколко капки олио в сместа и особено пухкави, когато към млякото прибавите минерална газирана вода.

Белтъци, които при разбиване не искат да станат на сняг, могат да се спасят като им се прибавят няколко капки лимонов сок или една щипка сол.

Ако желаете да впечатлите вашите гости с кристално чисти ледени блокчета, напълнете формата за лед вместо с нормална, с преварена вода.

Източник: мама, баба, съседките
Виж целия пост
# 137
когато слагам да замразявам копър и магданоз ги поставям в пластмасов съд както са ненарязани ги измивам и още мокри ги слагам в камерата,после се трошат като ги ползвам докато са още замръзнали
Виж целия пост
# 138
Няма да плачете повече при беленето и нарязването на кромид лука, ако от време на време потапяте ножа във вода.
Виж целия пост
# 139
Магданоза и копъра за фризера ги слагам в хартия вместо в торбички, нарязвам ги готови за употреба. В хартията си остават незамръзнали и не им се губи нищо.
Виж целия пост
# 140
току що правих нещо и искам да ви споделя рецептата:слагам една крема сирене,малко обикн.сирене,малко майонеза,копър,чер пипер,кис.краставички и 1-2 маслини.Пасирам го и става като пюре-сос ,който слагам във шунка на квадратчета нарязана.овивам я на ролца и отгоре слагам парченце кашкавал.Запича се около 15 мин. и е супер  Praynig
Виж целия пост
# 141
Няма да плачете повече при беленето и нарязването на кромид лука, ако от време на време потапяте ножа във вода.
Освен това, когато режете лук лютивината му отива право на горе. За да не ви люти седнете до масата и се отдръпнете максимални назад.
Виж целия пост
# 142
Обелената глава лук поставям под течаща вода и правя няколко прореза към сърцевината с острието на ножа. Така лютивите вещества от вътрешността се освобождават и се отмиват с водата, вместо да се изпарят във въздуха и предизвикат ред сълзи, ред ..... Дано съм го обяснила понятно  Blush.
Виж целия пост
# 143
току що правих нещо и искам да ви споделя рецептата:слагам една крема сирене,малко обикн.сирене,малко майонеза,копър,чер пипер,кис.краставички и 1-2 маслини.

Аз от това правя плънка за рулца от пушена сьомга (без киселите краставички, но ще ги добавя следващия път, харесва ми идеята Grinning )
Виж целия пост
# 144
                                             Подправките - за да ни е по-вкусно

                 Няколко препоръки от студиото за здравословно хранене при Нестле



Храна                  Препоръчва се от  Maggi                Потвърдени (изпробвани) хитринки   


Месо :             Черен пипер, червен пипер,            Чесън, естрагон, мащерка, розмарин,
                        бахар, кимион, дафинов лист,          магданоз, левущан(селим), салвия, 
                        карамфил  и горчица                        каперси, плодове от хвойна,  индийско орехче,
                                                                                   джинджифил, хрян и кромид лук
                                                                                                                                                    

Месо от птици:  Босилек, майоранa, риган,              Чесън, естрагон, мащерка,
                           мента, салвия, кориандър,            розмарин, магданоз, левущан (селим),   
                           дафинов лист, бахар,                     салвия, каперси, плодове от хвойна,
                           червен пипер, целина, кимион      индийско орехче,къри, джинджифил, хрян 

                                                                                                                                                      


Риба:                Бял пипер, магданоз,                        Капеси, бяло вино,шери, къри,
                         лимонена киселина, копър,              джинджифил, горчица,
                         див лук                                               хрян, естрагон, кромид лук

                                                                                                                                                     

Зеленчуци,      Черен пипер, магданоз,                   Чесън, индийско орехче, кориандър, кервел,
салати:            кимион, захар,                                   хрян, риган, чубрица, червен пипер, кимион,
                        лимонена киселина,                          анасон, копър, пресен джинджифил,
                        карамфил, червен пипер                  праз, пресен  лук и кромид лук

                                                                                                                                          

Плодове,        Лимонена киселина, канела               Анасон, джинджифил, карамфил
сладкиши:           

                                                                                                                                                     

Източник:
http://ernaehrungsstudio.nestle.de/start/rezepteundkochtipps/kochtipps/
 
И за тези, които като мен не знаят какво е левущан (селим)

Левущан (Селим)

Това е едно почти двуметрово растение със силно уханни листа. Вкусът му напомня целината. Използва се за подправка на супи, за месни плънки и ястия с овче месо. Трябва да се слага по много малко, защото силният му аромат може да заглуши основния вкус на блюдото.

 
Виж целия пост
# 145
А при нас (Добруджа)леущян викат на девесила,а гюзъм на джоджана незнам дали е същото за което пише Venetta.Девесила го ползваме в рибените чорби раците и въобще всичко морско,а джоджана на картофите но не на пресните тях ги правим с копър
Виж целия пост
# 146
Да, divayla92  благодаря ти  Hug.

Левущян или Селим и сега като каза девесил (Levisticum officinale), се поразрових из интернет и го намерих, иначе не знаех какво е левущян, та ето това е интер. адреса, за тези които искат да прочетат малко повече.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BB

и тук

http://medicine-bg.net/index.php?option=com_content&task=vie … 888&Itemid=38
Виж целия пост
# 147
А при нас (Добруджа)леущян викат на девесила,а гюзъм на джоджана незнам дали е същото за което пише Venetta.Девесила го ползваме в рибените чорби раците и въобще всичко морско,а джоджана на картофите но не на пресните тях ги правим с копър
И аз съм от Варна,та за това знам,че селим,девесил и леощян е едно и също нещо.....Както джоджен и гюзум  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 148
А при нас (Добруджа)леущян викат на девесила,а гюзъм на джоджана незнам дали е същото за което пише Venetta.Девесила го ползваме в рибените чорби раците и въобще всичко морско,а джоджана на картофите но не на пресните тях ги правим с копър
И аз съм от Варна,та за това знам,че селим,девесил и леощян е едно и също нещо.....Както джоджен и гюзум  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Като казахте джоджен(гьозом), та той беше, поне по моето време, единствената подправка, която беше разрешена да се прибавя в супичките в детските кухни. Много е полезен при главоболие.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD
Виж целия пост
# 149
Не успях да прочета цялата темата, пък може и да не ви се стори хитринка, но от 6 години насам салата от печени чушки я правя само така.
Вместо копър или магданоз, на чушките слагам прясна чубрица, ако нямам прясна, слагам сушена. Става божествени.
И за друго се сетих, като изпека чушките ги слагам в найлонов плик. Така се задушават и после се белят много лесно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия