Нещо с белтъци

  • 22 942
  • 69
Момичета, имам 10 белтъка в къщи, какво да ги правя?  newsm78 Дайте ми идея, моля ви  Hug
Виж целия пост
# 1
просто и ясно- Целувки, разбира се, че целувки можеш като имаш само белтъци Peace
Виж целия пост
# 2
Голяяяям и мноооого бял омлет  Grinning
Виж целия пост
# 3
Може да ги смесиш със сирене за плънка на кифлички.
Виж целия пост
# 4
Ореховки  Peace
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви момичета  Hug

Обужавам ореховки, как не се сетих  Crazy
Виж целия пост
# 6
Когато варя нишестен крем за децата,след като е напълно готов,прибавям към него разбити на сняг  белтъка.Кремът става невероятно пухкав и вкусен.
Виж целия пост
# 7
Когато варя нишестен крем за децата,след като е напълно готов,прибавям към него разбити на сняг  белтъка.Кремът става невероятно пухкав и вкусен.

Мдаммм, само че никога не бих дала термично необработени яйца на децата си, особено лятото Naughty.
Виж целия пост
# 8
Момичета, чуйте мамита какъв сладолед ми псодели относно белтъците ми:
Прахче от ягодов сладолед, ония готовите, които се разреждат с 200мл прясно мляко се разбива. Към него се прибавят 4 белтъка предварително разбити със захар на вкус и към тях се добавят колкото си искате пресни ягодки. Всичко се омесва и във фризера. Да ви е сладко!  Hug
Виж целия пост
# 9
Ооооо, ще се пробва скоро Peace!
Виж целия пост
# 10
Когато варя нишестен крем за децата,след като е напълно готов,прибавям към него разбити на сняг  белтъка.Кремът става невероятно пухкав и вкусен.

Мдаммм, само че никога не бих дала термично необработени яйца на децата си, особено лятото Naughty.
Белтъците се сипват в горещия крем и всъщност не са термично необработени,защото веднага се сваряват.
Виж целия пост
# 11

Ой проблем  Sad Пекарска хартия, от къде мога да купя?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12

Ой проблем  Sad Пекарска хартия, от къде мога да купя?  Rolling Eyes

Супермаркет, магазин за домашни потреби.
Абе става и без - навремето като нямаше, сега се изхайлазихме  Mr. Green - намажи само с олио тавата и готово Peace.
Виж целия пост
# 13

Ой проблем  Sad Пекарска хартия, от къде мога да купя?  Rolling Eyes

Супермаркет, магазин за домашни потреби.
Абе става и без - навремето като нямаше, сега се изхайлазихме  Mr. Green - намажи само с олио тавата и готово Peace.

 Wink Hug
Виж целия пост
# 14
Когато ми останат само белтъци,винаги правя "забравени" сладки.Страхотни са!Ще потърся и ще копирам рецептата,ако желаеш.
Виж целия пост
# 15
Аз правя китайска супа - вместо фиде, накрая се доавят на тънка струйка разбити белтъци и се получават нишки. Обаче с 10 белтъка ... Може би няколко неща? За крем ги ползвам за правене на "снежни топки" отгоре. Правят се белтъците на сняг, после със супена лъжица се пускат "топки" в подсладена вряща вода. Получават се много ефирни "целувки", но не твърди. Подреждат се отгоре върху готовия в купички крем, и се гарнира с черешки или вишнево сладко, после се добавя "коса" от карамел. Голяма вкусотия е   chef

Иначе за салмонела в суровите яйца повече притеснения трябва да ви носи жълтъка, където се развъждат бактериите, а не белтъка. Поне аз така знам. Но за едното на ум, аз поне не ползвам яйца от магазина, само пресни в такива случаи, ако ще се ползват сурови.
Виж целия пост
# 16
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet
Виж целия пост
# 17
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet
Виж целия пост
# 18
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно.  Отделят се жълтъците и белтъците на 6 яйца. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със 6с.л. захар и 6 с.л.какао. Всичко се смесва и се бърка в една посока. В правоъгълна форма се поставя фолио, намазано с масло и сместа се изсипва в нея. Пече се на горни реотани 10-15мин. След като изстине се отлепя внимателно. Намазва се със сметана, шоколад или някакъв конфитюр. Могат да се наредят плодове или ядки и се навива на руло. Намазва се отново със сметана и се украсява. Оставя се за 1 час в хладилника.
П.П.Това е точната рецепта. Сега като погледнах в тефтера си, се оказа, че не е само с белтъци, а и с жълтъци. Не съм го правила отдавна и нещо съм се объркала, за което се извинявам  Embarassed
Виж целия пост
# 19
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?
Виж целия пост
# 20
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet

Ето  забравените сладки на Котка
Виж целия пост
# 21
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?
Може и в малка тавичка. Тази рецепта съм я правила в малка правоъгълна тавичка.
Да, може и да не го завиваш на руло, а само да го украсиш, или намажеш с нещо. Варианти безброй според вкуса ти
Виж целия пост
# 22
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?
Може и в малка тавичка. Тази рецепта съм я правила в малка правоъгълна тавичка.
Да, може и да не го завиваш на руло, а само да го украсиш, или намажеш с нещо. Варианти безброй според вкуса ти

Мерси  Hug
Виж целия пост
# 23
Благодаря на labrex за това,че копира рецептата вместо мен!Сладкишът на Хриска ми се вижда доста интересен,ще го пробвам непременно!
Виж целия пост
# 24
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet

Ето  забравените сладки на Котка

Тези сладки изглеждат да са много вкусни  Peace
Виж целия пост
# 25
Тези сладки са нечовешки вкусни.Мога да ям до припадък. Crazy
Виж целия пост
# 26
Мерси   bouquet ,винаги може да се разчита на теб  Hug
Виж целия пост
# 27
Ето геи моите "Забравени" сладки - наистина са божествено, нечовешки вкусни Peace Crazy Peace!

Благодарности на Котка за рецептата и на Лабрекс за линка към нея  bouquet!

Виж целия пост
# 28
Ето геи моите "Забравени" сладки - наистина са божествено, нечовешки вкусни Peace Crazy Peace!

Благодарности на Котка за рецептата и на Лабрекс за линка към нея  bouquet!



Изглеждат страхотно! Трябва да пробвам да ги направя  Peace
Виж целия пост
# 29
Наистина изглуждат страхотно и смятам и аз да ги направя. А може ли вместо течна ванилия да се сложи суха и има ли разлика, тъй като не ми е ясна разликата newsm78
Виж целия пост
# 30
Аз сложих 2 пакетчета суха, течна нямам - честно казано не се усещат, орехите и шоколадът вземат връх...ммммм, следващия път - двойна доза Crazy.
Виж целия пост
# 31
А орехите сурови ли ги слагате, уф дано не ми е много тъп въпроса?  ooooh! Blush
Виж целия пост
# 32
Аз бих си направила кокоски,обовавам ги и понякога слагам вътре и пърченца шоколад,вкусотия.
Виж целия пост
# 33
А кокоските само с белтъци ли се правят или с цели яйца?
Виж целия пост
# 34
mari_eta, а дали ще станат с млечен шоколад newsm78.
Виж целия пост
# 35
А орехите сурови ли ги слагате, уф дано не ми е много тъп въпроса?  ooooh! Blush
Да, сурови.

mari_eta, а дали ще станат с млечен шоколад newsm78.

Със сигурност Peace. Обаче аз последния път правих едни мъфини и везх Фин млечен - светлосинята опаковка - няма да повторя - нито се разтопи, нито нищо, отврат Sick.
сега взех натурален на Своге, е друга работа си е...
Виж целия пост
# 36
Благодаря ти  Hug
Сладките ти са умопомрачителни Crazy
Виж целия пост
# 37
 Blush
Виж целия пост
# 38
Ето геи моите "Забравени" сладки - наистина са божествено, нечовешки вкусни Peace Crazy Peace!

Благодарности на Котка за рецептата и на Лабрекс за линка към нея  bouquet!


Може да ви се стори малко тъп въпроса ми, обаче днес реших да ги направя тези сладки и нещо не ми се получиха  Cry. Възможно ли е да е от факта, че докато бърках белтъците и захарта, една комшийка ми дойде на гости за 15 мин. и те престояха така през това време Сложих ги в тавата едва след 15 мин. или причината  е в нещо друго newsm78
Виж целия пост
# 39
Ако белтъкът е бил добре разбит, мисля, че по-скоро при печенето нещо се е объркало. Защото съм пекла повече целувки, и докато се опече едната тава, останалата смес стои и то повече от 15 мин, не сам забелязала да се променя нещо. Всъщност не си писала как не са ти се получили, какви са станали?
Виж целия пост
# 40
Останаха сплескани и залепени по хартията за печене и не се надуха въобще . Като се замисля наистина е възможно да е от печенето.
Виж целия пост
# 41
Останаха сплескани и залепени по хартията за печене и не се надуха въобще . Като се замисля наистина е възможно да е от печенето.

Първите, които правих по тая рецепта ми станаха такива сплескани, но белтъците тогава не ми се разбиха на твърд сняг. Показах ги, защото пък бяха адски вкусни. Вторите вече станаха на скалички. Но и в двата случая бяха много, много вкусни. Heart Eyes После вече не съм имала проблеми.

 
Виж целия пост
# 42
Едно предложение и от мен

Целувки със овесени ядки 
Виж целия пост
# 43
Явно съм объркала нещо, защото моите изобщно не станаха дори и като твоите сплескани  Mr. Green Твоите изглеждат много добре. Моите имаха кафяв карамелен цвят ине знам къде съм сбъркала. Утре ще пробвам пак  Peace
Виж целия пост
# 44
Явно съм объркала нещо, защото моите изобщно не станаха дори и като твоите сплескани  Mr. Green Твоите изглеждат много добре. Моите имаха кафяв карамелен цвят ине знам къде съм сбъркала. Утре ще пробвам пак  Peace

Най-вероятно ти е била много силна фурната. Целувките по принцип се сушат, не се пекат на силна фурна.
Виж целия пост
# 45
Имам рецепта за блатове на торта само от белтъци разбити със захар,брашно и набухвател.
Виж целия пост
# 46
виждам 4е отдавна е пусната темата,но бях ваканция.събери 13 белтъка а аз Ще пусна една белгийска торта само с белтъци,правя я само за нова година понеже от жълтъците правя един кекс с много суШени плодове.другата седмица Ще ви ги пусна и двете рецепти
Виж целия пост
# 47
виждам 4е отдавна е пусната темата,но бях ваканция.събери 13 белтъка а аз Ще пусна една белгийска торта само с белтъци,правя я само за нова година понеже от жълтъците правя един кекс с много суШени плодове.другата седмица Ще ви ги пусна и двете рецепти

Чакам с нетърпение  Flutter
Виж целия пост
# 48
Аз да попитам за тези целувки нещо-овесените ядки не остават ли вътре меки и жилави,или стават хрупкави?Изобщо,какво трябва да се получи на финала?Обичам овесени ядки във всякакъв вариант,но такива целувки не съм правила досега и ми е интересно...
Виж целия пост
# 49
събери 13 белтъка а аз Ще пусна една белгийска торта само с белтъци

Чакам с нетърпение  Flutter

И аз за белтъчената торта (иначе мога едно целувчено руло Sunglasses). (С жълтъци знам какво да правя, особено пухести тортички  Party)
Виж целия пост
# 50
Ето една рецепта за торта с белтъци

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,241.msg1081.html#msg1081
Виж целия пост
# 51
Аз да попитам за тези целувки нещо-овесените ядки не остават ли вътре меки и жилави,или стават хрупкави?Изобщо,какво трябва да се получи на финала?Обичам овесени ядки във всякакъв вариант,но такива целувки не съм правила досега и ми е интересно...

Използвам само финни овесени ядки и се получи добре.И аз ги ръся където ми дойде на ум.
Въпрос на вкус.....
Виж целия пост
# 52
Моята рецепта с белтъци е много лесна и бърза
4-5 белтъка, захар колкото искате и обичате , разбиват се хубаво на сняг и се добавят около 500гр. ягоди . Насипва се в купички и се оставя в хладилника да се охлади  . Кремчето ми е едно от любимите
 Crazy  Отнема 5-10 мин
Виж целия пост
# 53
Ягодите разбиват ли се с белтъците? Embarassed
Виж целия пост
# 54
ДА те се добавят след като белтъците са разбити на сняг и после се разбива още 2 мин с ягодите и е готово
Виж целия пост
# 55
БЕЛГИЙСКА ТОРТА(белтъ4ена)

10 белтъка
200 гр. захар
200 гр. смлени орехи
60 гр. браШно

белтъците се разбиват на сняг със захарта
и нежно се прибавят орехите и браШното.
пекат се 4 или 5 платки от около е см. на около 150 градуса

за КРЕМА

250 мл. прясно мляко
250 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия

разбиват се на котлона,ври 5 мин.
след като поизстине се прибавя 350 гр. разбито масло

гарнира се по оригиналната рецепта с виШни
Виж целия пост
# 56
събери 13 белтъка а аз Ще пусна една белгийска торта само с белтъци

Чакам с нетърпение  Flutter

И аз за белтъчената торта (иначе мога едно целувчено руло Sunglasses). (С жълтъци знам какво да правя, особено пухести тортички  Party)

а аз пък искам целув4еното руло и някоя жълтъ4ена торти4ка
Виж целия пост
# 57
БЕЛГИЙСКА ТОРТА(белтъ4ена)

10 белтъка
200 гр. захар
200 гр. смлени орехи
60 гр. браШно

белтъците се разбиват на сняг със захарта
и нежно се прибавят орехите и браШното.
пекат се 4 или 5 платки от около е см. на около 150 градуса

за КРЕМА

250 мл. прясно мляко
250 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия

разбиват се на котлона,ври 5 мин.
след като поизстине се прибавя 350 гр. разбито масло

гарнира се по оригиналната рецепта с виШни

Тази рецепта ми звучи страхотно, трябва да я пробвам  Hug
Виж целия пост
# 58
аз ли4но я харесвам най много с виШни от сладко.
много лека и приятна торта.

обеЩах ви кекса само с жълтъци и разли4ни сухи плодове,но не открих рецептата,за което се извинявам.а кекса е страхотен с много масло и ронлив,но....
Виж целия пост
# 59
БЕЛГИЙСКА ТОРТА(белтъ4ена)

10 белтъка
200 гр. захар
200 гр. смлени орехи
60 гр. браШно

белтъците се разбиват на сняг със захарта
и нежно се прибавят орехите и браШното.
пекат се 4 или 5 платки от около е см. на около 150 градуса

за КРЕМА

250 мл. прясно мляко
250 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия

разбиват се на котлона,ври 5 мин.
след като поизстине се прибавя 350 гр. разбито масло

гарнира се по оригиналната рецепта с виШни

Това ми звучи като гараш без какао.   chef
Виж целия пост
# 60
BIZCOCHO ,тази част :
Цитат
за КРЕМА

250 мл. прясно мляко
250 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия

разбиват се на котлона,ври 5 мин.
след като поизстине се прибавя 350 гр. разбито масло
не я разбрах  Rolling Eyes ,и белтъците ли се варят ?
Не се ли пребиват ....и да стане целия крем  на парцали  newsm78.
И кое с кое се  се разбива  newsm78.Смесват  се,ли  имаш предвид или захарта с белтъците и после да се добави млякото ?
Само да не са ми много  тъпи въпросите   Embarassed,но наистина ми е много мътно...

Виж целия пост
# 61
разбива се вси4ко заедно без маслото,става като пяна и варя на слаб огън колкото да Шукне,разбитото масло прибавям когато е поистинал крема и продължавам да разбивам.


няма ниЩо обЩо с торта ГАРАШ,много разли4на е
Виж целия пост
# 62
Тука намерих един яйчен коктейл: http://medical.bg/recipe/125.html . Изглежда интересно, сега тъкмо го пробвам Simple Smile
Виж целия пост
# 63
Тука намерих един яйчен коктейл: http://medical.bg/recipe/125.html . Изглежда интересно, сега тъкмо го пробвам Simple Smile
сподели после как е
Виж целия пост
# 64
разбива се вси4ко заедно без маслото,става като пяна и варя на слаб огън колкото да Шукне,разбитото масло прибавям когато е поистинал крема и продължавам да разбивам.

Благодаря   bouquet
КОгато се сдобия с добро количество белтъци ,ще я пробвам .
В този ред на мисли ...някой, ако има идея как мога да оползотворя 10 жълтъка  Laughing , да се обади моля  Joy

Всъщност BIZCOCHO , пробвала ли си крема и с други блатове ,освен тези тип целувчените ?
На мен честно казано,крема ми предизвика интереса ,освен да взема да го спретна , и да видя какво ще се получи...
Не разбирам само ,какво ще го сгъсти - имам чувството че ще стане като супа  newsm78
Виж целия пост
# 65
Всъщност BIZCOCHO , пробвала ли си крема и с други блатове ,освен тези тип целувчените ?
На мен честно казано,крема ми предизвика интереса ,освен да взема да го спретна , и да видя какво ще се получи...
Не разбирам само ,какво ще го сгъсти - имам чувството че ще стане като супа  newsm78

Поли слага се 350 грама масло в крема,след като маслото замръзне ще сгъсти и крема. Simple Smile
Виж целия пост
# 66
ами не става като супа,става като бебе6ки крем,но много пухкав от белтъците.

не съм го пробвала на друга торта,мислила съм си го,но...
Виж целия пост
# 67
Поли слага се 350 грама масло в крема,след като маслото замръзне ще сгъсти и крема. Simple Smile
doh
Мерси , Пети    bouquet
ейййй,30 - пъти  го четох този крем и да взема да забравя маслото  ooooh!  Embarassed

BIZCOCHO , ти търси рецептата за кекса  Praynig ,че не ми търпи търпилото за тортата  Laughing,но 10 жълтъка - свиди ми да ги хвърля   Embarassed
Виж целия пост
# 68
рових и преравях и сигурно си е останала на БГ,заЩото не си спомням тук да съм го правила.
някой бе споменал за пухкави жълтъ4ени торти4ки.
ехооооо,4акаме ги
Виж целия пост
# 69

някой бе споменал за пухкави жълтъ4ени торти4ки.


Ето ти една:

8 жълтъка
1 ч захар
1\3 чл сол (може да се пропусне ако ви е странно)
3\4 ч масло
3 ч брашно
бакпулвер
3\4 ч мляко
настъргана кора от 1 лимон
ванилия
1 сл ром или коняк (може да се пропусне и замени с лимонов или портокалов сок)

Маслото се разбива със захарта да стане пухкава сес. Разбиват се жълтъците докато изсветлеят и се добавят към маслената смес. Бакпулвера и солта се омешват с брашното. Млякото и ароматите се добавят към брашното. Накрая се смесват маслената и брашнената смес.
Пече се около 45мин на 180С.
По желание, след като се опече, може да се намаже отгоре със сиропа от каквото и да е сладко, и да се поръси с млени орехи или стърган шоколад.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия