За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 074
  • 431
# 30
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 31
Как е по-вкусна мусаката ? Като картофите за нея първо се изпържат и после се опечат или направо се печат без предварително пържене ?

Аз на мусаката всичко слагам в сурово състояние, но картофчетата ги режа  на много  ситни кубчета, пека докато мусаката остане само на мазнина и после правя много тънка и хрупкава коричка / то е заливка, но аз я правя по-гъста, за да стане тънка и хрупкава/.Много вкусна си става, у дома мусаката е едно от любимите ни ястия Wink.
Виж целия пост
# 32
За тубите знам, ама аз имам само пипала (с главите) и затова съм в чуденка.
На вкус си е морско, леко жилаво, но това зависи от начина по който е сготвено. Аз много обичам, но просто в къщи до сега не съм правила. Скоро ядох задушени (шайби) и се учудих колко крехки бяха. Много ми харесаха, ако някой знае как се правят да си каже. Бяха от Капитан Кук във Варна. Незнам с какви подправки бяха, но мисля да импровозирам следващият път с туби и да видим какъв ще е резултата. До сега все панирани бях яла и тези задушените  много ме впечатлиха.
Виж целия пост
# 33
Калмара има вкус на....................калмар,на риба,но не точно-вкусен е като е паниран,сепията малко не ми е по вкуса,много е жилава или поне такава беше като я ядох в ресторант.
Но..............калмари със студена биричка....................е няма по вкусно нещо!!!  Peace
Виж целия пост
# 34
Момичета,как се прави сладко от нектарини?
Моля за помощ Praynig
Виж целия пост
# 35
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих го хапнала Naughty
Виж целия пост
# 36
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих пробвала Naughty
И аз не ги харесвам много са ми безвкусни и жилави, но и аз не съм много по рибата, пангасуса също не го харесах, а гледам тук доста често някой го приготвя Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Имаше една рецепта за едни гъсенички в бутер тесто,тоест кренвирши в бутер тесто,обаче не мога да намеря рецептата,моля за помощ.
Ето тук на labrex - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321560.105
Виж целия пост
# 38
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих пробвала Naughty
И аз не ги харесвам много са ми безвкусни и жилави, но и аз не съм много по рибата, пангасуса също не го харесах, а гледам тук доста често някой го приготвя Simple Smile
АБе аз обичам риба,ама тия дето ги изброих по-горе не мога да ги харесам и толкоз...А,да! Пангасиуса също не ми харесва....Но това си е въпрос на вкус де....
Виж целия пост
# 39
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?
Виж целия пост
# 40
delicate,благодаря ти много ,сега ще видя какво ще измайсторя аз,че нямам кашкавал,но имам топено сирене и смятам вътре да сложа от него,но ме притеснява да не станат глетави...
Виж целия пост
# 41
delicate,благодаря ти много ,сега ще видя какво ще измайсторя аз,че нямам кашкавал,но имам топено сирене и смятам вътре да сложа от него,но ме притеснява да не станат глетави...
Мисля ,че няма да има проблем с топеното сирене Peace слагай смело.
Ето още една рецепта - http://www.jenite.net/2007/08/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 42
Заквасената сметана колко време мога да я обработвам термично, да не се пресече, че ми трябва за сос?
Виж целия пост
# 43
Ще правя пълнени чушки, но досега винаги първо запържвах съставките(кайма, ориз, лук) и после във фурната. Иска ми  се сега да напълня направо чушките и да ги метна във фурната... Някой правил ли ги е по  този начин, колко вода се слага, изобщо може ли без нищо да се запържва ?

Наистина по вкусни стават чушките когато се запържват съставките.Но аз винаги правя така,че запържвам много малко като слагам и много малко водица,просто да се задушат.Пълня си чушките като същевременно съм им запазила капачетата от почистването, и ги потапям за много малко в брашно ,след това залепвам към чушките и слагам да се пекат.В тавичката в която се пекат наливам вода и когато се зачервят от едната страна,обръщам на другата докато станат готови
Виж целия пост
# 44
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мастерче,стига да са приготвени както тряБва са върховни и страхотно мезе.Особенно панирани калмари или октопод със захтинче,чесънче и оцет балсамико.А и на скара е хубав октопода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия