Как приготвяте зимнина?

  • 175 987
  • 775
# 750
Точно и аз месомелачката използвам в робота  Simple Smile
   Интересно е, че Unknown_lady ги е стерилизирала.
   Позволявам си тук в темата да пусна следната рецепта, защото предполагам, че някои хора са се сблъсвали с проблема ДИАБЕТ

РЕЦЕПТА ЗА СЛАДКО ЗА ДИАБЕТИЦИ
Аз разполагах с праскови и ябълки около 2 кг /иначе може от всякакви плодове/. Нарязах ги на ситни парченца, сложих ги в тенджера с биметално дъно на котлона и те сами си отпуснаха вода. Бъркат се от време на време. Даже не си правих труда да им махам и пяната  Embarassed Когато прецените, че вече са добре омекнали, прибавете течен подсладител на вкус /купете си такъв, който издържа на термична обработка/ и ръснете малко пектин на гранули /важно е да е на гранули, а не на прах, защото последният става на бучки/. Аз ръся около половин до 1 чаена лъжичка. Пак разбърквам и когато се посгъсти, още вряло сладкото го слагам в сухи буркани на винт и обръщам с капачката надолу.


Дълги години се въздържах да правя всякакви консерви с подсладител, защото се страхувах дали няма някакви вредни химически реакции, когато стоят дълго време консервите. Но сега мисля,че така или иначе не можем да избягаме от всичко вредно-и в купешките сладка за диабетици също има подсладители. Разликата е, че тук поне има истински плодове  Peace
Виж целия пост
# 751
Днес привърших следната зимнина:
ЧУШКИ В ДОМАТЕН СОС
2 кг. червени чушки
4 кг. домати консервни
2 глави чесън
магданоз
сол (слагам и малко захар) на вкус
Доматите се настъргват или се обелват и в блендера или с пасатор се смилат и се изварят до готовност-точно както си правите обичайния сос за поливане на печени чушки или патладжани. Чушките се опичат, обелват и нарязват на парчета, прибавят се към доматения сос. Прибавя се магданоза, чесъна и солта. Насипва се в буркани (при нас средни) и се стерилизира  15 минути.
Всяка година ме изнудва мъжа ми за тази "лютеничка".
Виж целия пост
# 752
Днес привърших следната зимнина:
ЧУШКИ В ДОМАТЕН СОС

казабланка, това звучи страшно вкусно! Heart Eyes Мислиш ли, че ще стане с доматено пюре, имам буркани с домашно, съвсем гладко е, без семки, за да не изварявам пресни домати? newsm78
Виж целия пост
# 753
Днес привърших следната зимнина:
ЧУШКИ В ДОМАТЕН СОС

казабланка, това звучи страшно вкусно! Heart Eyes Мислиш ли, че ще стане с доматено пюре, имам буркани с домашно, съвсем гладко е, без семки, за да не изварявам пресни домати? newsm78
Лабрекс, наистина е вкусно. Аз обаче никога досега не съм ползвала доматено пюре и при туршии и при готвене и не мога да кажа дали ще стане добре с него, но все пак ми се струва, че вкуса няма да е същия.... ОФ, сега видях, че ти е домашно пюрето-ами тогава мисля, че ще стане, нали целта е точно да се посгъстят доматите за соса, а щом вече си го направила в домашни условия Joy Joy(не знам защо, но не го долюбвам купеното доматено пюре).....
Виж целия пост
# 754
........Sadне знам защо, но не го долюбвам купеното доматено пюре).....

казабланка, и аз не го долюбвам хич, преди години на бригада имах възможността да видя кой и как го прави, та хич не ми се и сеща за него, не го и купувам. Но на моя мъж на селото има доста домати и той ги мели с машинка, дето премахва семките и люспите, другото го сгъстява и го ползваме после при правене на лютениците. Ще видя, може и да си рендосам домати, но непременно ще направя няколко бурканчета за проба. Peace Благодаря ти за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 755
Миналата година питах и никой не ми отговори, обаче аз пак питам!
Има ли някой рецепта за кисели краставички в бидон?
Тъп, но упорит! Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 756
10кг корнишони -слага се 650гр морска сол, една дюля нарязана
кервиз -1-2 глави заедно с зеленото!
внимание ! 400 гр мед на 10кг краставици ! и една шепа вишневи листа -след като втаса се пресича с натриев бензоат на 1л течност-1гр
меда за консервация знаете че никога не се разваля!
и гледате течноста да покрива краставиците !
разбира че се притака! ако ги правите в каче ! става нещо върховно!
Виж целия пост
# 757
Момичета, дайте акъл, как да заместя аспирина в туршията?

Две години си правя вече царската туршия на Мастерчето, рецептата е за компотни буркани с по 2 аспирина на буркан. Тази година искам да я направя в бидонче, но как да заместя аспирина, или как да го дозирам.

Или ако имате рецепта за парена царска, но за бидонче мерки, давайте.
Виж целия пост
# 758
Продукти 
10'000 гр  домати
5'000 гр  червени чушки
650 мл  олио
1 бр.  дафинов лист
1 с.л.  оцет
3 ч.л.  червен пипер
1 вр.  магданоз пресен

Приготвяне
1.Обелете и нарежете на едри парчета добре узрелите домати
2.Сложете ги да се варят в разлята тава сьс сол на вкус, докато водата се изпари
3.Отделно изпечете чушките, които предварително сте изчистили от семето
4.Обелете ги и ги смелете
5.През това време сложете олиото при доматите, за да се изпьржат
6.Когато пюрето от домати стане готово сложете чушките
7.Продължете да пържите още 10-15 минути, докато лъжицата започне да оставя 'диря' в съда
8.Подправете с червения пипер, захарта, оцета, дафиновия лист, магданоза и люти чушки по желание
9.След като изстине изсипете лютеницата в буркани и варете 10 минути.

http://www.worldannouncement.net/bg/
Виж целия пост
# 759
Ропотамо
рецепта за консерва, която не веднъж е спасявала положението с моите големи деца и работещата им майка

1 кг моркови
2,5 кг червени чушки
2,5 кг домати
1 кг зрял боб
2 буркана кисели краставички
2 кг риба скумрия
1 връзка целина
2 връзки магданоз
3 – 4 дафинови листа
1 ч.ч. олио
сол на вкус
4 с.л. мед

Морковите се нарязват на тънки колелца.
Червените чушки се измиват, почистват и се нарязват на кръгчета.
Доматоте се измиват, бланшират се и обелват. След това се смилат с машинка или се настъргват на ренде. Доматите могат да бъдат заменени от 2 буркана доматено пюре.
Зрелият боб се накива за 12 часа и след това се сварява до готовност.
Киселите краставички се нарязват на парченца.
Рибата се сварява и се запича на фурна, след което се обезкостява и се нарязва на парченца.

Всички продукти се смесват в голям съд и се овкусяват на вкус с подправките.
Насипва се в буркани, запчечатва се и се вари 50 минути.

Тази рецепта е толкова вкусна, че може да се приготви и без риба, тогава си е салата Ропотамо в буркани за зимата.

http://www.worldannouncement.net/bg/
Виж целия пост
# 760
Момичета моля ви дайте идеи какво да наравя със солидно количество сини сливи. Praynig PraynigКомпоти,конфитюр направих.....мъжо взе за ракийка,ама има още Crossing Arms.....та се чудя как да ги направя.Чувала съм че ги правят цели на фурна нещо като сладкото от смокини ставало,така с лъжичка да се ядът зимата,но незнам как става.....ако някой знае рецептата или идеи какво да направя със сливите.... моля помагайте. Praynig
Виж целия пост
# 761
 berina,ето едно предложение - http://colourmagicp.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B8%D0%BC … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Аз мисля да го пробвам  Hug
Виж целия пост
# 762
Момичета моля ви дайте идеи какво да наравя със солидно количество сини сливи. Praynig PraynigКомпоти,конфитюр направих.....мъжо взе за ракийка,ама има още Crossing Arms.....та се чудя как да ги направя.Чувала съм че ги правят цели на фурна нещо като сладкото от смокини ставало,така с лъжичка да се ядът зимата,но незнам как става.....ако някой знае рецептата или идеи какво да направя със сливите.... моля помагайте. Praynig

И малко встрани от темата, щом имаш сливи, пробвай сладкишът със сливи и карамел на labrex, страхотен е.
Виж целия пост
# 763
А замразявали ли сте сливи ,нарязани на половинки и ще стане ли ако се използват за сладкиши?
Виж целия пост
# 764
Момичета, дайте акъл, как да заместя аспирина в туршията?

Две години си правя вече царската туршия на Мастерчето, рецептата е за компотни буркани с по 2 аспирина на буркан. Тази година искам да я направя в бидонче, но как да заместя аспирина, или как да го дозирам.

Или ако имате рецепта за парена царска, но за бидонче мерки, давайте.
Вивиан, във вестничето на Кауфланд за тази седмица има рецепта за царска туршия, където зеленчука е 11 кг и (това го дават за 2 буркана по 3 литра, което ми не струва невъзможно на мен да се побере, ама нейсе) и дават на тези килограми 1 супена л. натриев бензоат, който се разтварял в малко студена вода, смесва се с маринатата и тя вече се излива върху целенчука. Аз не съм пробвала досега с натриев бензоат, ама нали и зелето киселото се пресича с него, та сигурно става....
Аз например правя млени домати, които не варя, а им слагам салицилова киселина-купувам от аптека-тя е 20 гр. и на нея си пише-"за консервиране на зеленчуци" и си има указания колко грама се слагат на колко кг. зеленчук, но съм го правила само с домати, с други зеленчуци не съм.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия