Колко време се изкисва сиренето за попара?

  • 8 866
  • 17
Мами,
да ви питам колко време се изкисва сиренето за попарата? Има ли значение, ако то е козе?
Виж целия пост
# 1
Аз започнах с козе и Теди много го харесваше.Иначе слагах парче сирене и го киснех поне 24 часа.После му сменях водата и така.
Виж целия пост
# 2
Купувам краве сирене. Слагам парченце сирене от вечерта във вода и сутринта го ползвам.
Виж целия пост
# 3
Нашата лекарка каза да е краве.Като го купея го слагам във вода и за около 24ч се изкисва.Просто го опитай и ако не е солено му давай.
Виж целия пост
# 4
Идеята е да се обезсоли, а това за колко време става- зависи от сиренето. У нас постоянно има една кутия с накиснато във вода сирене за децата.
Виж целия пост
# 5
Давам козе. Като го купя го слагам в кутия с вода и така си седи докато не го изяде.
Виж целия пост
# 6
Да,обаче има и нещо друго:от баба ми знам,че солта запазва сиренето по-дълго време.Ако го оставяте във чиста вода,рискувате да ви се вкисне по-бързо сиренцето и да го изхвърлите.Така че най-добре е малка бучка от него да се остави за изкисване около 12 и повече чАса и да се консумира веднага след това.Аз лично купувам по килограм и го слагам в много солена саламура в хладилника.Непосредствено преди храненето,го оставям да се изкисне и го давам на детето.
Виж целия пост
# 7
Аз не го кисна толкова много, по-често сменям водата обаче, например за 30 мин няколко пъти и става.  newsm78
Краве използвам.
Виж целия пост
# 8
Аэ не съм го киснала никога. И сега продължавам да и го давам така.  Joy
Виж целия пост
# 9
А сиренето като го изкиснете не става ли меко и разлято? Такова поне става козето сирене от баба ми, почти на каша. Не съм изкисвала друго, нито съм давала попара още, затова питам.

По-често сменям водата обаче, например за 30 мин няколко пъти и става. newsm78
Краве използвам.
И аз мисля така да правя.
Виж целия пост
# 10
Постоянно го държа във вода. Давам го напълно обезсолено.
Засега малкия яде само ов4е сирене.
Виж целия пост
# 11
Постоянно го държа във вода, в която не е добавена никаква сол. Когато се сетя-сменям водата.
Когато избирам сирене го проверявам дали е твърдо. Мекички сиренца, дето пръстите ми да хлътват в тях, не купувам-точно те се размиват във водата като ги сложа да се обезсоляват. А с твърдите, добре узрели сирена, това не се случва.
Виж целия пост
# 12
Може ли някой да каже от къде може да се купи КОЗЕ СИРЕНЕ - контролирано ли е?
Виж целия пост
# 13
Може ли някой да каже от къде може да се купи КОЗЕ СИРЕНЕ - контролирано ли е?
Вчера за първи път купих козе сирене - от ХИТ в Младост. Бяха две плочки - едната я отделих за Косьо, а другата я изядохме с тати. Мисля, че беше от някаква мандра Маджаров, но не съм сигурна. На етикета имаше номер на разрешително. Понеже съм яла и домашно козе, вкусът на купешкото ми се стори идентичен.
Виж целия пост
# 14
Мекото (неузряло)  сирене е по-добре да не се използва за малко дете поради все още незавършилия процес на узряване. Naughty
По принцип сиренето (и узряло, и неузряло) се съхранява в саламура - на 2 литра 2с.л.сол - не става много солено и се запазва дълго време. И двете ми баби се занимаваха с правене на сирене цял живот.  chef
За малкия човек -задължително изкиснато от вечерта за сутринта baby_neutral
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия