Идеи за торта за рожден ден, която и бебето може да опита

  • 27 406
  • 36
Помагайте, какъв рожден ден е, ако рожденничката само гледа как ядем ?  Laughing
Искам поне нещичко да може да опита. Мисля си за торта с палачинки:
За палачинките:
жълтъци, брашно, вода/кисело мляко и малко олио, пържени без мазнина
крема и украсата-цедено кисело мляко и плодове
Как мислите дали ще стане? newsm78

Всички други идеи за лакомства, подходящи бебета са добре дошли.  Hug
Виж целия пост
# 1
Ето ти рецептата на тортата, която направих аз за първият рожден ден.

2 големи и 1 малка квасена сметана "данон". Може и цедено кисело мляко 600 грама.
250 гр. вишни от компот и сока да ги покрие.
1,25 чаши пудра захар
1,5 чаши овесени ядки
4-5 банана по - големки
2 пакета обикновени бисквити. Аз използвам "Пти бьор" ( не са с маргарин)
Двете сметани се разбъркват с една чаша пудра захар и пасираните вишни.
Бананите се режат на колелца с дебелина 2-3 мм.
Във форма за печене се реди един ред бисквити, ред сметанова смес, ред банани, ред овесени ядки, пак сметана, банани,овесени ядки,сметана,бисквити.
Разбъркваш малката сметана със 0,25 чаша пудра захар и мажеш със нея върху бисквитите толкова колкото да ги покрие.
Останалата сметана я прибираш в хладилника.
След най - малко 10 часа внимателно с остър нож отрделяш тортата от формата и после я отваряш и вадиш тортата.
с Бялата сметана мажеш стените на тортата така че цялата да стане бяла.
Ако имаш шприц може да си направиш розички.
Аз поръсих с кокосови стърготини щотот питах питах и никой не ми каза може ли.
Ако искаш снимка ще ти пратя на лични.
Успех в начинанието.
Виж целия пост
# 2
Като една видна домакиня да те попитам тези форми за печене- виждала съм едни силиконови. Тях ли имаш впредвид? Овесените ядки-от бебешките ли сложи? Дали ще стане ядливо, ако поспестя захарта?
Виж целия пост
# 3
Хипоалергична бебешка торта - рецепта и ноу-хау

Това е моята рецепта, която правих за първия РД на дъщеря ми Grinning
Виж целия пост
# 4
Ето и моята Трицветна торта за 1 рожден ден Simple Smile

Безяйчна, безмлечна и безглутенова (туй може и по желание) ..
По-бебешка от това не можах да измисля  Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Не е силиконова, а от тези металните дето им се откопчават стените. Дано ме разбра. За овесените ядки даже не знаех, че има бебешки.Аз използвам на Izzi. Може разбира се по - малко според вашия вкус. Моят съвет е на който и вариант да се спреш предварително да си направиш една, а може и повече  Laughing за опит. Аз лично направих 2 докато уцеля вкуса, който ми харесва.
Виж целия пост
# 6
Аз правя редовно един сладкиш, който ми беше представен като "Плодова изненада". Трябват ти 1 кисело мляко, малко захар /тя е по желание и количество, колкото да подсладиш млякото/, 3 пакетчета желатин - 30 гр., плодове - трябва да има банани, всичко друго е каквото ти хареса, аз съм правила с банани + киви, вишни, ябълки, круши, праскови, каквото имаш, и последно - бисквити, каквито искаш, аз ползвам обикновени, но може да са и други.
Бисквитите се нареждат в тавичка, аз ползвам йена, после се нарязват плодовете, махат се костилките, ако има ябълки по - добре настъргани, млякото се подслажда и се разбълква добре, сипва се в купа. Желатина се разтваря на водна баня докато стане прозрачен и се изсипва в млякото, после се сипват и плодовете и се разбърква, със сместа се заливат бисквитите. Оставя се в хладилник за 2-3 часа, да стегне. Отгоре може да се украси с плодове. След като стегне, се обръща върху поднос, ако не се отлепя лесно от стените на съда, той се потапя в съд с гореща вода, за да може да се отлепи тортата.
Става много красиво ако са шарени плодовете, също съм правила цветно млякото със сок от вишни, стана розово, а бананите бели и беше много красиво. А е и вкусно  newsm10
Виж целия пост
# 7
Страхотни торти сте публикували, момичета, мммм...

Ето и моята, много е лесна: прави се от бишкоти, сметана (аз използвам "Роса"), портокал и канела. В някаква кутийка или тавичка, по-дълбока обаче) се подреждат плътно бишкотите, портокалът, предваритено изстискан, но заедно с пулпата, се наплесква отгоре и се поръсва с канела, а след това се маже един слой сметана. И така няколко пъти, според дълбочината на съда, аз обикновено правя три-четири слоя. Оставя се в хладилника за няколко часа и е готова.

Рецептата е на един приятел и е типично мъжка - нищо не се пече, не се цапа, а е много вкусно.
Виж целия пост
# 8
Страшни торти. Духи за пореден път ми скри шапката Simple Smile
Познавайки семейния вкус, обаче като че ли ще предпочета тази на Роси - в тая връзка, желатинът безвреден ли е? Не се ли правеше от някакви хранителни отпадъци плюс оцветител?
Виж целия пост
# 9
 От костен мозък мисля се прави  Mr. Green Ако детето яде месо, няма проблем. Всеки случай аз вече дадох на малкия, чудих се за желатина, но реших, че ще рискувам  Peace
Чакай да каже и чичко Гугъл: http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD


Параход, я виж тук на какво попаднах докато търсех за желатина, пиша заради една друга тема:
http://weider-bulgaria.com/products/5/18
Виж целия пост
# 10
Страхотни идеи, много ви благодаря   bouquet
Нашият татко предложи да опитаме всички торти предварително, а той щял да е бест тестер на демотата  hahaha
Ако не се посрамим, ще кажем какво е станало след рождения ден   chef

И аз знам, че желатинът е много полезен за ставите.
Виж целия пост
# 11

Дайте идея за торта за първи рожден ден
Торта за първи рожден ден
Бебешка торта за първи рожден ден
Торта за първи рожден ден
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви за идеите! След много чудене си избрах една от тортите в линковете  от Косе Босе. Сега направихме тестова версия и въпреки, че мъжът ми не обича меки бисквити, омете 2 огромни парчета, помрънквайки как не обича меки бисквити  hahaha
Става много бързо и лесно, ето накратко рецептата, ако някой реши да я пробва.
Бисквити 2 пакета Петит ..
1 ч.ч. брашно,
2/3 ч.ч. захар (по рецепта 1 цяла чаша)
1 голяма ванилия
250 гр маргарин
2 кофички кисело мляко

млякото, брашното и захарта се кипват до сгъстяване на котлона, като непрекъснато се бъркат. След като се дръпне от котлона се добавя ванилията. Когато кремът изстине, се прибавя маргарина. По рецепта се разбива с миксер, но аз понеже нямам, го бърках на ръка. След това - ред бисквити, ред крем.. , в хладилника, и след няма и час   eat
Виж целия пост
# 13
Млякото в рецептата да не би да е прясно, а не кисело щом се кипва на котлона? newsm78
Виж целия пост
# 14
не, кисело е. Обаче се бърка постоянно. То по-скоро се сгъстява на котлона. Става гъст като охладено нишесте.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия