Рецепти за тутманик?

  • 36 980
  • 33
# 15
Една от мамите беше споменала за тутманик от грис. Не намирам рецептата, някой знае ли я?
Виж целия пост
# 16
Здравей Margafuci,

преди година попаднах на форума gotvete s men и това беше първата рецепта ( на сладка хапка), която опитах от там. Оказа се невероятно вкусен тутманик и стана любим вкъщи.

Ето и снимка от моя тутманик по тази рецепта.

 

А това е линка към рецептата:  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg3357.html#msg3357

Аз меся тестото малко по-меко и затова формите се разливат, но пък тутманика става невероятно пухкав и вкусен.

Разгледах  линковете и на другите момичета, които са ти писали и виждам че е крайно време да опитам и други рецепти.
Виж целия пост
# 17
Ето и моята рецепта:
В 200мл топла вода слагам 1/2 пакетче мая и 1с.л. захар.Като шупне добавям 2-3с.л.сол,2 яйца,1ч.ч.кисело мляко и започвам да замесвам тестото.Като втаса го разделям на три топки, с намазнени ръце раздърпвам на кора първата топка,поливам леко с олио,натрошавам сирене и слагам втората кора,процедирам по същият начин като при първата кора,следва и третата кора.Завивам на руло,като издърпвам по дължина рулото.Режа на парчета около 3-4пръстта дебелина и обръщам с разреза нагоре в намазнена тава,става като цвете или слънце,кой както го знае.Пека на 250 градуса до готовност,мажа с масло и оставям още за 5минути във фурната.Ето го.
http://media.snimka.bg/4017/014288433.jpg
Виж целия пост
# 18
След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?
Виж целия пост
# 19


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.
Виж целия пост
# 20


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.

Ясно, а после в студена фурна или?
Виж целия пост
# 21
Тестото се проверява най-лесно с пръст,че е втасало - образувалата се вдлъбнатинка от пръста се изпълва отново,или като удвои обема си.След като се формира тутманика аз го пека в предварително загрята фурна.
Виж целия пост
# 22


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.

Като втаса веднаж го оформям и го слагам във фурната при около 25°C за 20-30 минути и след това я увеличавам на 180°. При някои фурни  са необходими обаче най-малко 200°C, за да се изпече добре.
Виж целия пост
# 23
Благодаря ви.
Виж целия пост
# 24
Харесах си рецептата на TheNMaster , аз също мисля да го направя във формички за мъфини  Hug
Виж целия пост
# 25
Margafuci, изпробва ли вече някоя от рецептите?
И аз съм се наканила да направя тутманик, но все още събирам мнения и рецепти.
Виж целия пост
# 26
Не съм още, но ще пробвам скоро!
Виж целия пост
# 27

Преди няколко дни я правих и много ни хареса.

Скоро ще пробвам и тутманикът на Pety - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286
Виж целия пост
# 28

Преди няколко дни я правих и много ни хареса.

Скоро ще пробвам и тутманикът на Pety - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

И аз я правих завъртяната пита и стана мнооооого вкусна:)
Виж целия пост
# 29
TheNMaster  - моля те  би ли написала с точност твоята рецепта за тутманик в машина за хляб. Аз съм новак и искам всичко точно за де не объркам нещо. Всъщност от твоята рецепта не разбрах брашното колко е и за това те моля да я публикуваш пак Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия