как съхранявате приготвени вече спагети?

  • 9 638
  • 20
# 15
От години приготвям спагетите по следния начин:
правя доста гъст сос, който в основата си има много лук и подправки, а всичко останало е по желание (зеленчуци, гъби, кайма, колбас, каквото предпочитате). В големичка и дълбока тавичка (използвам най-голямата йенска тенджера у дома) изсипвам половината сварени спагети, отгоре половината сос, настърган кашкавал, останалите спагети, останалия сос, пак кашкавал. Може да се запече във фурната, обаче аз предпочитам кашкавалът да е разтопен, затова оставям малко спагети, с които покривам отгоре, за да се разтопи и горният слой.
После се реже на парчета като торта.
Така приготвените спагети поемат соса и не изсъхват. У нас се шегуваме, че когато ядем спагети на вечеря, на другия ден има бой за остатъка от спагетите на закуска. Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Аз ги съхранявам смесени със соса и затворени в купа. После си ги топля в микровълновата и пак са си вкусни.  Peace
Така поемат течността от соса и после са като разкашкани.
Ами не, не са разкашкани. Като ги свариш "ал денте" 'дет се вика .... и като поемат от соса и ми стават перфектни. И при нас има конкуренция кой ще докопа остъка от хладилника  Joy
Но все пак вкусове разни. Hug Авторката на темата, пък и всички останали, ще си намерят подходящият за тяхния вкус начин на съхранение.   Peace
Виж целия пост
# 17
Обърквам ги обилно със сос и ги слагам в затворена купа в хладилника, при консумация ги затоплям в микровълновата и са чудесни.
Виж целия пост
# 18
От години приготвям спагетите по следния начин:
правя доста гъст сос, който в основата си има много лук и подправки, а всичко останало е по желание (зеленчуци, гъби, кайма, колбас, каквото предпочитате). В големичка и дълбока тавичка (използвам най-голямата йенска тенджера у дома) изсипвам половината сварени спагети, отгоре половината сос, настърган кашкавал, останалите спагети, останалия сос, пак кашкавал. Може да се запече във фурната, обаче аз предпочитам кашкавалът да е разтопен, затова оставям малко спагети, с които покривам отгоре, за да се разтопи и горният слой.
После се реже на парчета като торта.
Така приготвените спагети поемат соса и не изсъхват. У нас се шегуваме, че когато ядем спагети на вечеря, на другия ден има бой за остатъка от спагетите на закуска. Simple Smile
Пробвала съм да ги правя така, но стават много тежки.
Виж целия пост
# 19
Прибирам ги в съд с капак и след това ги мятам в микровълновата.
Е, не са същите каквито са били предният ден, но стават за ядене.
Виж целия пост
# 20
Като ги сваря прибавям соса и всеки си добавя кашкавал и майонеза по желание....
Ако останат/те вече са със соса/ ги слагам в кутия с капак и в хладилника...
Много ги харесвам дори студени направо от хладилника,но в повечето случаи ги притоплям в микровълновата...
Не се ми разкашкани- много са ми вкусни даже
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия