Вегетарианство - Тема 2

  • 26 263
  • 229
# 75
Да, благодаря ти   bouquet
Ще пробвам и аз с боб.
Житните и така ми станаха много вкусни, ще опитам следващия път да ги дочакам да пуснат тревичка.
Виж целия пост
# 76
И аз съм на вълна учене на покълване.
Хъм, боб имам домашен- тази година си произведохме и се радвам много. Ама другите люцерна, жито и пр- взимате си специално за кълнене или... гледах в био магазините в софия, къде другаде може да има?
Да аз ги купувам от здравословните магазини или от щандовете за здравословни храни в хиперите.Там също има и жито и соя и люцерна.... newsm78....всъщност други не съм виждала.А в Земя на заем има много интересни...правят от слънчоглед,леща... Thinking...ще взема да ги пробвам и тях. Hug
Виж целия пост
# 77
А в какво ги покълвате, моята люцерна съм я сложила в един буркан, гледам, че има зрънца които не са прокарали мисля днес да ги махна за да не се вмиришат другите.
Виж целия пост
# 78
Ами аз със житото направих така:Сложих го първо във вода повечко за 12 часа да се накисне.После го сложих в един пластмасов гевгир,а отдолу постлах тензух.Сутрин и вечер навлажнявах зърната и след три дни имах готови кълнове.  Hug...Не се вмирисаха,а напротив имаха страхотен аромат.Мисля,че само лятото се вмирисват от топлината и за това тогава трябва да се слагат в хладилник.Сега ги бях сложила на тъмно в един шкаф на терасата/там е хладно по принцип/ и станаха.  Peace
Виж целия пост
# 79
Да се оплача, че био-ечемикът не ми покълна... А житото, което сложих в другата тава, но пък беше специално за покълване стана като по учебник! Сега не ми остава друго освен останалия овес да го варя или правя на брашно за печива...

Тази сутрин правих смес от кашу и сусам за мляко. Получи се супир добре.
Равини количества сусам и кашу, смлени поотделно в кафемелачката, вода на вкус и малко хималайста сол Simple Smile
Само от кашу ми е твърде сладко, а само то сусам - горчиво, ако не се добави подсладител. Исках да избегна това обаче, затова комбинирах двете млека Simple Smile На детето сложих в закуската и много му хареса, а на себе си направих "кафе с мляко" с помощта на инка Simple Smile
Виж целия пост
# 80

Тази сутрин правих смес от кашу и сусам за мляко. Получи се супир добре.
Равини количества сусам и кашу, смлени поотделно в кафемелачката, вода на вкус и малко хималайста сол Simple Smile
Само от кашу ми е твърде сладко, а само то сусам - горчиво, ако не се добави подсладител. Исках да избегна това обаче, затова комбинирах двете млека Simple Smile На детето сложих в закуската и много му хареса, а на себе си направих "кафе с мляко" с помощта на инка Simple Smile
Накисваш ли ги?

Аз пък нещо не намирам български боб. Преди няколко дни искахме да вземем от магазина и бг не намерихме.. все в Киргизтан, Египет и т.н. отгледан Shocked
Виж целия пост
# 81
Жени, този път не ги накиснах, но така ства по-тежко, по-маслен вкус се усеща и за моето "кафе с мляко" беше идеално. Иначе вечерта четох във Foot Combining & Digestion (редовно си я преглеждам, че все нещо ми убягва) точно как от кашу никога не може да стане мляко в истинския смисъл на думата, а само пасирана ядка и било също толкова тежко за преработка като да ядеш самото кашу, а може би и по-тежко заради допълнителната вода....
Май само на кисело мляко и сметана ще го правя това кашу - за тези цели е просто иделно Simple Smile

С боба го знам проблема, ние купуваме от един квартален магазин, насипно, но собственикат е много в час и следи откъде зарежда и какво - специално боба си е български, както и много други от стоките.
Виж целия пост
# 82
Meg може ли рецепта за сметаната от кашу
Виж целия пост
# 83
Смляно в кафемелачка кашу, малко вода, колкото да стане каша с гъстота на нектар и закваска за кисело мляко на око - т.е. според другите две съставки - повече закваска, по-киселичко, но и по-бързо. Закваската съм я поръчвала през нета от БГ - лактобацили, стрептококи и още нещо. Водата трябва да е леко топла, всичко се смесва, пасра се хубаво с пасатор и се оставя на топличко, може и открито или похлупено, като песеди 5-6 часа е готово, а след още 1 нощ в хладилника става супер Simple Smile
Виж целия пост
# 84

А според книгата от кое е най-добре да се прави мляко?
Това кисело мляко на вкус доближава ли кравето?
Виж целия пост
# 85
Мег е права за кашуто. С него най-добре стават кремове за торти, сирена...
За мен най-хубави млека стават от сусам, коноп и бадем. Но нека и тя да каже какво пише в книгата.
Виж целия пост
# 86
Житните кълнове за три дни ми порастнаха около 1 см с мъничко зеленичко отгоре,ама съвсем малко

Много е това. Житните кълнове са най- ценни, когато кълнчето е не повече от няколко милиметра. Аз ги обичам, когато са 2-3 мм максимум. Иначе не мога да ги ям. Никога не ми се е появявало зеленичко отгоре, специално при житните.
Виж целия пост
# 87
Зеленичкото е, ако искате трева. В този случай не се яде вече зърното. А и то тогава всичките полезнотии са отишли в тревата.
Виж целия пост
# 88
Житните кълнове за три дни ми порастнаха около 1 см с мъничко зеленичко отгоре,ама съвсем малко

Много е това. Житните кълнове са най- ценни, когато кълнчето е не повече от няколко милиметра. Аз ги обичам, когато са 2-3 мм максимум. Иначе не мога да ги ям. Никога не ми се е появявало зеленичко отгоре, специално при житните.
Спиролина, на мен ми се появи малко кълнче, но преобладаваха коренищата. Ама направо коренища си бяха. Заплитаха се в тензуха, като ги преплаквах  Laughing
Виж целия пост
# 89
Вери,честит рожден ден,здраве щастие,късмет и много усмивки newsm59  party023 baloni
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия