За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 21

  • 38 163
  • 728
# 720
Благодаря на момичетата,които са се включили за тортата,но не  е това.Аз самата като правя бискв.торта правя крема с яйца и мляко,но този е по-различен,сякаш има масло или сметана и аз не знам,но е мн.вкусен.
Виж целия пост
# 721
   Купих си 6 шницела, но нещо не ми се ще да пържа. Дали мога да ги наредя в тава и във  фурната, да ги изпека, или не става така?
Виж целия пост
# 722
Защо да не може? Мисля, че няма проблем да се опекат.
Виж целия пост
# 723
   Купих си 6 шницела, но нещо не ми се ще да пържа. Дали мога да ги наредя в тава и във  фурната, да ги изпека, или не става така?
Става.
Виж целия пост
# 724
Мерси, момичета.
Нямам масло, трябва да измисля нещо, че тук в неделя нищо не е отворено  Thinking
Виж целия пост
# 725
Благодаря на момичетата,които са се включили за тортата,но не  е това.Аз самата като правя бискв.торта правя крема с яйца и мляко,но този е по-различен,сякаш има масло или сметана и аз не знам,но е мн.вкусен.

виж тази бисквитена торта, по различна е от обикновена бисквитена.
Виж целия пост
# 726
   Благодаря за бързите отговори, но се чудя как ще се задържи яйцето върху тях? Защото при пърженето, горещото олио го стяга веднага, а при печене, във силно загрята фурна ли да ги сложа?
Виж целия пост
# 727
Момичета,в кафето на Детския кът в Морската във Варна съм яла много вкусна бисквитена торта.Та въпроса ми е -знаете ли как се приготвя крема за нея?Сигурно е нещо мн.просто ,но аз не го знам.Такава бискв.торта не съм яла другаде,питах ги от коя сладкарница зареждат,отговориха ми,че си я приготвят сами. Thinking

Тази рецепта е точно варненска на някаква много вкусна торта, има я в темата за ресторантските рецепти. Не мога да я открия в момента, затова ти я пействам. Ако вече ти е известна, извинявай, нямам време да чета назад.

Бисквитена торта (рецепта от Карчита)

6 пакетчета обикновени бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло- 125 гр
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад (в оригиналната рецепта е с натурален шоколад Милка)

Бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта,орехите и канелата,  може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня, на края се  добавя студеното  мляко, оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата, може да се сложи в купа и да се обърне после, но трябва да се сложи фолио на дъното, за да може да се обърне по лесно, отгоре се поръсва със смлени орехи .

Само да добавя да не добавяте мляко веднага, ако ви се стори суха,  защото аз така добавих мляко след 2 часа, когато я погледнах се наложи да слагам бисквити. Оставете да попие млякото хубаво, разбърквайте от време на време.
Първо си разтапям шоколада и маслото на водна баня ,след това натрошавам бисквитите, слагам смлените орехи, отдолу слагам фолио, за да може да се обърнe по лесно тортата, добавям  шоколада с маслото, след това добавям студеното мляко и разбърквам, и така на определено време разбърквам тортата  и я  оставям в хладилника  за около 3-4 часа,  след това я обръщам. В тортата може да се добави и малко ром. В търговсия й вид е поръсена отгоре с смлени орехи и няколко розички отгоре с сметана.

Успях все пак да я намеря, ето - Бисквитена торта (в поста на Кари)
Виж целия пост
# 728
Ако обича корпуса за бързо реагиране да се премести в НОВАТА ТЕМА - ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия