,,Чалми,,
300гр. прясно мляко
300мл. олио
5яйца
мая колкото орех
щипка сол
1с.л канела
1с.л какао
От маята разтворена в малко топличко мляко,щипка сол и малко брашънце правя квас и го оставям да втаса.Разбивам яйцата с останалото мляко и прибавям олиото на тънка струйка,разбивам/на ръка с вилицата/и прибавям брашното лъжица по лъжица,накрая разделям тестото на две и едната оцветявам с какаото и канелата.http://media.snimka.bg/4934/016123990.jpg
Разделям двете теста по на 120топчета/бели и кафяви/http://media.snimka.bg/4934/016123993.jpg по показания начин и ги завързвам редя в подмазана тава и пека на 250гр докато порозовеят.Ако ще ги хапваме веднага заливам с студен сироп/вода-захар/в противен случай затварям в кутия в фризера/издържат около 6 месеца/като ги извадя сиропирам с горещ сироп.