Нещо с авокадо

  • 25 916
  • 58
# 15
аз  си го  обичам  сладко   Mr. Green

в  миксера    1  авокадо  изчистено от  костилката и  кората    половин  л прясно мляко   4 суп  л  захар и   се  пасира 


отлично    допълнение  към  кроасоните или   кекса   към следобедната  закуска на децата  и не само  децата 

има и вариант с  ягоди  или  ябълки   и пак  авокадо  , прясно мляко  и  захар

Виж целия пост
# 16
На салата с домати, краставици, зелена салата, лук, сурово кашу и зехтин с лимони.
Виж целия пост
# 17
Поредната салата и поредната разядка
Виж целия пост
# 18
Солени палачинки - пълнят се със смес от варено пилешко и сурово авокадо. Подправки на вкус, например лимонов сок, чер пипер, сол и олио или майонеза.   chef

Виж целия пост
# 19
Уникално е под всякаква форма, в Мексико дори го слагат в пилешка супа, вкусноооооооо!
Виж целия пост
# 20
Благодаря  ви  за  бързите  и вкусни   отговори.Почвам  гуакамолето  на  Блонди

И ние започваме с Гуакамолето, но в линка към рецептите на Блонди има страшно добри попадения! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 21
Моля за съвет как се избира авокадо,в коя фаза на ......... хм.........гниене е най-вкусно? Питам,защото скоро ми направи впечатление в един Хипермаркет изложени 3 вида - твърди зелени,меки зелени и меки кафяво-черни.Отдавна ми се иска да пробвам,но съм малко капризна и ако не го уцеля - няма да повторя Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
Моля за съвет как се избира авокадо

Ами първо пипаш - по-твърдото е по-зелено, като зазреят добре почват да омекват. Ако ще правиш гуакамоле, направо си вземи мекичко, по-лесно се мачкат на пюре. Ако ще го правиш на гарнитура, нарязано на филийки, ще ти трябва по-твърдичко. Обаче да не е съвсем на камък. Най-добре е като го натиснеш с пръст, да има малко еластичност (като гума), но без да остава тръпчинка като върху презряла круша.
Иначе има два вида авокадо, едното е с гладка кора, и си е зелено. Кората му е по-тънка и на вкус е по-финно. Понеже си е зелено, се познава само на пипане, доколко е узряло (узрялото омеква).

Другия сорт е много грапаво и сбръчкано, то вече става тъмно лилаво-черно. Кората му е по-дебела и е по-блудкаво на вкус.
Виж целия пост
# 23
колкото по-лъскава е кората на авокадото, толкова по-недозряло е. най добре е кора без блясък, матова.
не натискайте по магазините авокадото, защото после става на черни петна вътре  и вкусът му се променя. пипа се съвсем лекичко, а с течение на времето и без пипане се познава кое е зряло или не.
авокадо дозрява по-лесно ако се сложи в книжен кафяв плик.

аз правя пастет с покълнали слънчогледови семки и крема сирене или маскарпоне. добявям и чесън и копър, сол и черен пипер.
Виж целия пост
# 24
Благодаря за отговорите,ще взема и от двата вида по 1-2 да пробвам.Ние сме любители на морските дарове - мисля да започна първо с Пърнено авокадо със скариди със единия вид и пастет от предложените - с другия.  bouquet
Виж целия пост
# 25
лесничко  Grinning
Виж целия пост
# 26
С авокадо аз правя едно единствено нещо и не мога да си представя по-вкусна форма, в която да се яде този плод.
Взимат се по-меки авокадота (може и само 1 ако е за 2ма човека) и се пасира с вилица - най лесно става. След това се добавя зехтин, чесън, лимонов сок (оцет по избор - аз не обичам и рядко слагам) и сол на вкус.
Резултатът е страхотен и много свеж хайвер, който е перфектен върху препечена филийка.. Мога да изям цял килограм от това. Леко остро от подправките, но много добре се получава, т.к. авокадото само по себе си е безвкусно, а така се овкусява.
Bon Apetit!
Виж целия пост
# 27
Другия сорт е много грапаво и сбръчкано, то вече става тъмно лилаво-черно. Кората му е по-дебела и е по-блудкаво на вкус.


Аз купувам само от тези. Кубински мисля, че бяха, не съм сигурна. Винаги са много добре узрели, супер лесно се белят. От зелените рядко си намирам добре узрели, много често са на кяфави петна, нещо, което не става с другите, а и вътре, когато започват да презряват стават на конци, което също не се получава при черните.
Не съм съгласна обаче за блудкавия вкус, авокадото си е перфектно и няма разлика с вкуса със зеленото  Peace Не лилаво, кафеникаво-черно е.
Виж целия пост
# 28
Ако обичаш суши, пробвай хосо маки с авокадо. Любими са ми! Хубаво ме подсети, че имам едно авокадо в хладилника, сега ще спретна лек японски обяд  Grinning
Виж целия пост
# 29
А да си подхраниш косата не искаш ли?
Аз съм го яла в зелена салата, хареса ми много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия