Чуден кекс)))

  • 69 150
  • 173
# 90
Синът ми е на 4 год.Той е най големият почитател.Иска го постоянно и покрай него намазваме и ние със съпруга ми.Още веднъж благодаря.Другият път ще пробваме с орехи.
Виж целия пост
# 91
Момичета, направих кекса, докато се печеше така хубаво се наду, беше прекрасен , изключих фурната и когато я отворих след около 20мин , кексът ми беше спаднал??????? Някой имали идея защо така се поучава?? Не за първи път ми спада кекс, да не кажа, че до сега никога не ми е ставал надут.....
Виж целия пост
# 92
И мен ме вълнува отговора,макар че когато спазвам стриктно всичко-яйца стайна темп,брашно пресято и т.н.се получава.
Виж целия пост
# 93
От както започнах да правя този кекс сигурно качихме поне по две кила... Joy Много ти благодаря.   bouquet
Виж целия пост
# 94
Sma139, Suzza, със сметана ли го правихте? При мен най-добре става с кисело мляко + 2-3 с.л. прясно или изцяло кисело мляко, но да не е много гъсто. 2 пъти опитах да до докарам със сметана, но нещо не го улучвам! И понеже стана любим у дома, преустанових "сметановите експерименти".
Виж целия пост
# 95
Ами с кесело мляко го правех, всичко по рецептата и защо така се сплеска, неразбрах....
Виж целия пост
# 96
Да със сметана.Не съм го правила с мляко още.Използвах Бор Чвор първия път-толкова много ни хареса , че само така го правя.Сега съм решила с орехи следващия път и по-следващия ще пробвам с кис.мляко.
Виж целия пост
# 97
Момичета, направих кекса, докато се печеше така хубаво се наду, беше прекрасен , изключих фурната и когато я отворих след около 20мин , кексът ми беше спаднал??????? Някой имали идея защо така се поучава?? Не за първи път ми спада кекс, да не кажа, че до сега никога не ми е ставал надут.....
Аз обаче не схванах какво точно си направила Embarassed Защо си изключила фурната? Аз го пека до "суха"клечка и го вадя веднага Rolling Eyes  Не съм измала случай да ми спадне newsm78 Сместа трябва да е гъста,да затрудни леко миксера...ако ме разбирате...Да не е била рядка сместа Thinking
Виж целия пост
# 98
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...
Виж целия пост
# 99
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...
Това е причината.Кекса се изважда веднага след изкючване на фурната.Аз го вадя веднага и от формата в която съм пекла.
Виж целия пост
# 100
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...
Това е причината.Кекса се изважда веднага след изкючване на фурната.Аз го вадя веднага и от формата в която съм пекла.
И аз така мисля! Peace
А беше ли глетав?
Виж целия пост
# 101
Agora, и според мен причината е, че си го оставила във фурната! На мен сместа ми се получава доста гъста  newsm78
Виж целия пост
# 102
кафе със сметана,благодаря за споделената рецепта!  bouquetВчера направих мъфини по нея и станаха мнооого вкуснички!
Виж целия пост
# 103
Аз да се примоля да ми кажете вместимостта на вашите чаши, че аз правя на око и тези мерки 1/3 и други тем подобни са ми много трудни Embarassed, а да кажа мисля да го правя със сметана, моля за помощ Hug
Виж целия пост
# 104
ev4o, важно е да спазиш пропорциите. Аз го правя в различни чаши. Когато слагаш сметана, отива около половин чаша по-малко брашно  Hug Измерих вместимостта на последната чаша, с която съм го правила -300 мл!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия