Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 3 тема

  • 135 188
  • 738
# 615
Ето и моите пудингови мъфини

Доника, страхотни бомбички, много ми радват окото такива форми на вулканчета, както ги наричам!  bouquet

Анелиз , честито ти формички и да ти вършат хубава работа!Не знам защо смяташ, че изглеждат ужасно мъфинките, ужасно вкусни са, наистина си личи, че са вкусотии! Heart Eyes Пожелавам ти да се представиш повече от добре!  bouquet
Виж целия пост
# 616
Здравейте, поздравления за полезната информация, която споделяте!
Извинявам се ако тук не е точното място за въпроса ми, но виждам че се коментират не само рецепти за мъфини, а и формичките за тях. Някой пробвал ли е да пече кексчетата в купички за крем карамел, но от йена глас или дуралекс? Разполагам с такива и се чудя дали могат да се използват за тази цел и дали ще се опекат в тях добре?
Виж целия пост
# 617
t_lady,  ако имаш хартиени кошнички, можеш да ги поставиш в каквато и да е огнеупорна купичка и ще станат. Но ако искаш да излееш сместа директно в купичките, не знам, може би трябва да се намаслят и набрашнят предварително.
Виж целия пост
# 618
По съвет на момичетата от темата, се престраших да изпека мъфинки в дуралексови чашки за кафе (намаслени и набрашнени), преди да си купя тефлоновата форма. За дуралекса - не загрявай фурната предварително  Peace.
Виж целия пост
# 619
Здравейте, поздравления за полезната информация, която споделяте!
Извинявам се ако тук не е точното място за въпроса ми, но виждам че се коментират не само рецепти за мъфини, а и формичките за тях. Някой пробвал ли е да пече кексчетата в купички за крем карамел, но от йена глас или дуралекс? Разполагам с такива и се чудя дали могат да се използват за тази цел и дали ще се опекат в тях добре?
Да, аз. Но ги намазнявам съвсем леко за всеки случай. После леко с нож минавам и се вадят идеално. Мия ги в миалната-измивят се перфектно. После си купих специална форма за мъфини (хайде, да не съм назад и аз...)-еми да ти кажа, в моите стъклени формички по ми харесват как стават мъфините-като форма говоря.... и сега тая специална форма за мъфини ми стои като паметник.
Така че ползвай ги смело-стига да ти харесват като форма.
Виж целия пост
# 620
Лабрекс,   bouquet
Ами аз остатъчно тесто го изпекох в 2 дуралексови купички (имах хартийки в тях) и ги сложих в загрята фурна по инерция. Изпече си се добре...имала съм късмет май. Въобще изключих, че не се слагат в загрята фурна Embarassed
И един лаишки въпрос - видях в квартално Левче силиконови форми - как се процедира с тях ?
Виж целия пост
# 621
Доника, със силиконовите форми така, както и с другите, като изключим подмазването - прави се само първия път, после няма нужда  Wink. Аз си купих едни, но не ми харесва това, че са по-големички. Мъфините стават едни такива едрички  Mr. Green, а и са с дупка по средата, като форма за кекс. Това е причината да не ги използвам.
Виж целия пост
# 622
betka`, много интересна ми се вижда, рецептата която си дала Grinning Надуват ли се?

Ето ги моите кексчета с тиква, по рецептата на Иван Звездев.


Аз ги правя с типово и пълнозърнесто брашно 1:1, тъмно кафява захар и зехтин. Другите съставки са, както е посочено в рецептата. Правила съм ги и във вариант с ябълка. Също стават много вкусни.


Виж целия пост
# 623
Доника, със силиконовите форми така, както и с другите, като изключим подмазването - прави се само първия път, после няма нужда  Wink. Аз си купих едни, но не ми харесва това, че са по-големички. Мъфините стават едни такива едрички  Mr. Green, а и са с дупка по средата, като форма за кекс. Това е причината да не ги използвам.

Понеже ги гледах, гледах...Тези бяха големи, но нямаха дупка в средата...Може и да ги купя... newsm78
Виж целия пост
# 624
Ами аз изхождам от практичността им. Големите не се побират в училищната кутия за храна на синът ми  Mr. Green, ако искаш да си хапнеш - понякога един голям мъфин ти идва вповече и си остава нагризкан... Та от тази гледна точка по-малките форми ми пасват по-добре. Но пък не е болка за умиране, защо да не пробваш  Hug.
Виж целия пост
# 625
Здравейте, извинявам се , че нахлувам в темичката ви,за първи път правя мъфини,  но правих едни мъфини по рецепта със сладко от вишни.всъщност.На една мама от вашата темичка е рецептата.Явно обаче сладкото ми е малко гъстичко и не навлезе в мъфините, та питането ми е , може ли да сладкото да се слага в сместа и да се размесва с нея, и чак тогава сместа да се разпределя в тавичката.
Виж целия пост
# 626
peziru според мен по-добре не бъркай сладкото в тестото защото могат да станат тиклави.А най-добре е като сложиш  малко от сместа после малко сладко и отгоре пак от сместа. Simple Smile
Виж целия пост
# 627
Благодаря, Петя, така и направих.Станаха разкошни, детето само за мъфини ми говори вече, май няма да има отърване от тях.Днес правих и тези със сирене, вкусотийка.
 HugМомичета, благодаря ви на всички за прекрасната темичка и вкусните рецепти.  bouquet
Виж целия пост
# 628
Брауни със сушени череши
Виж целия пост
# 629
peziru според мен по-добре не бъркай сладкото в тестото защото могат да станат тиклави.А най-добре е като сложиш  малко от сместа после малко сладко и отгоре пак от сместа. Simple Smile

Пети, а как стои въпросът със замразените плодове? Трябва ли някаква предварителна обработка?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия