Разни рецепти

  • 43 369
  • 38
Здравейте. HugРеших и аз да пусна една темичка.Съжалявам за качеството на снимките,но не разбирам от фотошоп,боке и там каквито други техники има. Embarassed
Повечето рецепти са Дюкански,но тук таме има и "нормални". Laughing

Дюканска пица "Нели"

5-6 яйца
2 стръка пресен лук
пил.постна шунка
извара на око
1 кис.краставичка  
и подправки на кой,както му харесва.
В блиндера разбих яйцата заедно с подправките и лука.Изсипах в тефлона.Обърнах и от другата страна да се запече и прехвърлих в тавичка с незалепващо покритие.От горе сложих краставичката,шунката и изварата.Пече се още 10-15 мин.



Дюканска супа "Нели"

3 пил.пържолки
2 яйца
връзка пресен лук
1 люта чушка
подправки

Сварих месото с лука,чушлето и подправките.Преди да изключите газта разбивате яйцата и си сипвате във врящата вода.Стават на конци или на парцали. Следващият път обаче се я застроя със кис.мляко и яйце.



Пилешка вкусотийка "А ла Нели"
Laughing

4 пил.пържоли
1 малка глава лук
1 стрък пресен лук
1 с.л. бяло вино
250 гр.обезмасено кис.мляко
2 яйца и подправки по ваш вкус

Нарязах всичко на ситно,поръсих с подправките,добавих виното и всичко в йената.След,като всичко се задуши добре махнах капака,за да се изпари виното.Разбих яйцата с киселото мляко и копър и залях.
Оставих да се запече за 10-15 мин.
Малко прегоря,но нищо.Пак беше вкусно. baby_neutral



Мъфини "Неличка"

400 гр.кайма
1 печена и обелена чушка
1 кис.краставичка
1 яйце и подправки по желание

Пълните и оформяте мъфините и "пльос" в тавичката за 20-25 мин.
Какво обяснение само.  Joy
Понеже стана много сухо си направих сос от 125 гр.обезмаслено кис.мляко,чесън на прах и копър.


Бързо,лесно и вкусно

300 гр.пил.дробчета
50-100 гр.гъбки
3 малки домата
дом.пюре(около 4 с.л.)
1 с.л.горчица и подправки
50 гр.сиренце(обезмаслено)
2 яйца
250 гр.кис.мляко(обезмаслено)

Всичко се слага в йената или в тава и,когато се посгъсти се прави заливката от яйцата,кис.мляко и малко сода.Пече се около 10-15 мин.

Със заливка
Без заливката

Дюканска пица за втория етап

За тестото
3 яйца
3 с.л.извара
3 с.л овесени трици
2 с.л.пшенични трици
подправки

Плънката е по ваш избор.
Аз лично сложих дом.пюре,4 резанчета пил.шунка,1 кремвирш(не е по Дюкан)1 люта чушка,2 кис.краставички,гъби и кашкавал лайт(и той не е от режимните)


Кюфтета от тиквички на фурна

2 тиквички
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л.извара
1 яйце
1 с.л.овесени трици
подправки по ваш избор
Тиквичките се рендосват,осоляват се и се оставят за около 30-40 мин.да се изцедят.Нарязват се лукът и чесъна на много ситно.След това всичко се омесва,като се дабавят и горните продукти.Пекът се в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20-25 мин.

По желание може да се хапнат със сос от кис.мляко,копър и чесън на прах(може да се добави и малко горчица)


Кюфтета от Пенгасиус

500 гр.филе от Пенгасиус
2 с.л.овесени трици
2-3 стръка пресен лук
1 яйце
подправки на вкус

Всичко се смила в блендера и се оформят малки кюфтенца.
Нареждат се в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.в зависимост от фурната.


Кюфтета с брюкселско зеле в дом.сос

500 гр.тел.кайма
2.с.л.кис.мляко
1 яйце
7-8 бр.брюкселко зеле
300 гр.дом.пюре
подправки на вкус

Каймата се омесва,като за обикновенни кюфтета.Вземате брюкселкото зеле,завивате го с каймата и редите в тавичката.Заливате с дом.сос,който е разреден с водата и подправките.
Пече се около 40-50 мин. на 180 гр.пак "казвам" в зависимост от фурната.
Идеята за тази рецепта,ако не се лъжа я видях в този форум,но малко я промених,за да стане рецептата дюканска.




Пиле по китайски-1-ви вид

4-5 пил.пържоли от бутчета
готови мариновани кит.зеленчуци
подправки на вкус

Пържолките за нарязват на малки хапки и се "запържват" в тефлонов тиган без мазнина разбира се.След това се добавят зеленчуците и подправките.За има няма 10 мин.ястието е готово.

Пиле по китайски-2-ри вид

Продуктите са същите.Само,че в тази рецепта добавих мааалко соеви кълнове(не знам дали за позволени),малко горчица и малкоо соев сос.Не съм много сигурна,че е за ПЗ или за 3-та фаза

Следващия път ще се съобразя с размера на снимките. Embarassed
Виж целия пост
# 1
Пица без тесто

Забърках 5 яйца,около 100 гр.шунка,лъжичка извара,една печена чушка нарязана на ситно,дом.пюре и подправки.Изсипах всичко това в тавичка в,която бях сложила хартия за печене.Сложих кръгчета домат и бутнах във фурната.Пече се около 20 мин.в предварително загрята фурна.Мааалко преди да стане готова "пицата" се настъргва кашкавал.В случая кашкавала беше лайт.

Виж целия пост
# 2
"Спаначени кюфтета със шапки"

400 гр.Кайма
300 гр.Спанак
2 малки домата
150гр.Кашкавал
1 глава лук
1 яйце
2 с.л.кис.мляко
Подправки-сол,черен пипер,кимион,лют пипер и сол

Каймата се обърква,като за кюфтета.
Взима се формичка за мъфини и се облебват стените с каймата.Слага се във фурната за около 10-15 мин.След това се изцежда вече сварения спанак и се слага от горе,колкото да покрие каймата,дебел резен осолен домат,парче кашкавал и се забожда с клечка за зъби,за да не "избяга" домата Joy.Когато се запече кашкавала са готови за хапване.
Мнооого вкусно.
Виж целия пост
# 3
"Солена торта"

500 гр.кайма
1 яйце
2 с.л.кис мляко
Подправки

За плънката:

2 сварени яйца
5 големи кис.краставички
200 гр.сварени моркови
Подправки

За "глазурата" Laughing

50 гр.сварен спанак
100 гр.сварени моркови
1 сварено яйце
2 с.л.майонеза light

В йенска тенджерка-ред кайма-ред яйца,ред кайма-ред с кис.краставички+моркови.Отново ред кайма и остатъците от плънката,като се завършва с кайма.Пече се за около 20-30 мин.и се объща с тавичка или в по-голяма чиния.
Спанака,яйцето,морковите и майонезата плюс малко сол и лют пипер(по желание) си пасирах и "оплесках тортата"  Laughingот всичките страни.След това украсих с няколко маслини,краставичка,резен домат и копър.



По-късно и в разрез,понеже в момента се стяга в хладилника.
Виж целия пост
# 4
Ниско-калорична "Селска пица"

За тестото
2 с.л .брашно
2 с.л.овесени трици
2 с.л.пшенични трици
2 с.л.извара
2 с.л.кис.мляко
1/1 мая
подправки

За плънката

300 гр.спанак
250 гр.кайма
150 гр.кашкавал
Подправки по ваш вкус

Продуктите за тестото се омесват добре и се оставя да "втаса" за окло 20 мин.
След това се запича блатът на 180 гр,в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Нарежда се спанакът и каймата и се пече още 10 мин.Най-на края се слага кашкавала и се изчаква,докато се запече.
Виж целия пост
# 5
"Таша*и за калъФи"  Laughing

Та въпросните таша*и се почистват и нарязани на дребно се измиват и киснат в марината от-оцет,вода,чесън,сол,черен пипер и сол.
Страшна воняяяя #Cussing out
Правилa съм от тъй наречените "Бели бъбреци",но не е същото. Sick
В случая си бяха баш 2 огромни та*ака и ми беше страшно гнусно да ги готвя
Запържих в масло лук,чесън,домати,моркови и въпросните та*аци до изпаряване на соса.
Ей ги на
Виж целия пост
# 6
"Пилешки руладини"

Около 700-800 гр.пил.пържоли
100 гр.топено сирене
50 гр.пил.шунка
2 кис.краставички
50 гр.св.шунка
2 с.л.лъжици дом,пюре

Пържолите се hahaha"начукват,както св.пържоли"-със сол и черен пипер.След това във всяка пържола се слага парче пил.шунка,2 тънки резена кис.краставичка,топено сирене лайт и маааалко св.шунка.Завиват се и се пекат с около 300 гр.вода разередена с 2 с.л.дом.пюре и кашкавал,за около25-30 мин. зависи от фурната.Подправки по Ваш вкус разбира се.


Виж целия пост
# 7
Щраусово месо

200 гр.месо от щраус
бучка масло
черен пипер
сух магданоз
сол

Не съм киснала месото в никаква марината.Овкусих го със солта и подправките и го пръжнах за около 4-5 мин.
До сега никога не бях вкусвала,нито пък виждала такова месо.
Страшно вкусно е.Наподобява на крехко телешко.А,аз,заради цвета го бях взела за дроб.Кой да гледа какво пише на етикета. Laughing



Виж целия пост
# 8
"Калмари"

1 кг.калмари
4 яйца
250-300 гр.царевично брашно
лимон
сол

Измих ги  и ги залях със сок от лимон и сол.След това ги панирах по познатият Ви начин-яйце,брашно и цоп Laughingв олиото.
Виж целия пост
# 9
Пилешки рулца

Пилешките руладини от снимките са по горната рецепта.
Пилешките рулца са много прости.
400-500 гр.пил.кайма
около 150-200 гр.пилешка или свинска шунка
сол и черен пипер.
Овкусих каймата със солта и пипера.Понеже каймата е лепкава я оформях с мокри ръце.
Голямо парче шунка,разпределя каймата по нея и се завива.
Соса пак е по горната рецепта за руладините.Пече се около 40-45 мин.на 180 гр.
Бързо,лесно и вкусно.

Виж целия пост
# 10
"Пуешки гърди с гарнитура"

200 гр.пуешки гърди
400 гр.зелен фасул
кис.краставички
мариновани бейби морковчета
черен пипер,лют пипер,сол

"Запържих" месото без мазнина на тиган с незалепващо покритие,защото то си пуска мазнинка.По 3-4 мин.от двете страни.И това е цялата технология. Joy
За соса-кис.мляко,горчица,майонеза и копър.


Виж целия пост
# 11
Миди "Saint-Jacques"

Мидите ги оставям да престоят час-два във бяло вино и сол и ги пържа в тиган с незалепващо покритие.За 4 мин.са готови.

Виж целия пост
# 12
Пилешки кюфтета със спанак

500 гр.пил.кайма
2 пресен лук
100 гр.спанак
1 яйце
подправки

Спанака и лука се пасират.Прибавят се към каймата+яйцето и подправките.Омесва се хубаво и се "пържи" в тиган с незалепващо покритие без мазнина.

Пилешки кюфтета със спанак 2-ри вид

500 гр.пил.кайма
малко пресен лук
150 гр.спанак
5 малки люти чушлета
1 с.л.дом.пюре
1 яйце
Процедурата е абсолютно същата.Предполагам,че пържени в мазнина ще са адски вкусни,но аз всичко готвя без олио/зехтин.И пак е вкусно.За мен това са най-сочните кюфтета,които съм правила.
Виж целия пост
# 13
Пилешки хапки

3 пил.пържоли от бут
5-6 печурки
бурканче маринован артишок
3 люти чушлета
соев сос
магданоз
сол

Пържолите се мариноват предварително с лимонов сок,соев сос,черен пипер и сол.Нарязва се месото на хапки и се "запържва" в тиган с незалепващо покритие без мазнина.Месото си пуска мазнинка.След това се добавят гъбите,артишока,чушките и подправките.За около 8-10 мин.е готово.Поднася се със соев сос.
Виж целия пост
# 14
"Рула от щраусово месо с пълнеж и бира"

400 гр.щраусово месо
2 стръка пресен лук
1 резен луканков салам
1 резен пил.салам или какъвто имате
50 гр.кашкавал
2 топени сиренца и подправки

Месото се разрязва,така,че да се получат пържолки и се начуква със сол и черен пипер.По дължината се слага и плънката-лук,парчетата салам,кашкавала и подправки.След,като се завие се забучват по клечка от двата края,за да не се отвори.Най-отгоре се слага топеното сирене.Залива се с бира.Пече се около 20-25 мин.на 180 градуса.Следващият път мисля да добавя и малко горчица в плънката. newsm78

По-късно ще кача снимки стъпка по стъпка,че нещо ми се развали апарата и не иска да качва. Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия