Какво сирене да си купувам?

  • 231 042
  • 888
# 870
Има въпрос, аз отговарям ; има допълнителен интерес - аз доуточнявам. Не зная кой от край на страната е - това е накратко ситуацията.

Това е така. Но все пак да си бъдем полезни максимално и на повече потребители. Нали това е идеята на темата?  Peace Wink
Виж целия пост
# 871
Има въпрос, аз отговарям ; има допълнителен интерес - аз доуточнявам. Не зная кой от край на страната е - това е накратко ситуацията.

Това е така. Но все пак да си бъдем полезни максимално и на повече потребители. Нали това е идеята на темата?  Peace Wink
Но това неминуемо става по региони, защото млечните продукти, които се продават в София, не са едни и същи /като производители/ с тези, продавани в Бургас.
Виж целия пост
# 872
Вчера купих сирене смес от козе, овче и краве мляко на Герзовица. За около 600 гр. дадох 9 лв. и нещо  Crazy Сиренето е доста твърдо и солено. Сложих го да се обезсолява.
Магазинчето е на Шишман. Едно от най-старите. В него има кисело мляко от различни мандри - добро и колбаси на братя Къртеви.
Виж целия пост
# 873
Вчера купих сирене смес от козе, овче и краве мляко на Герзовица. За около 600 гр. дадох 9 лв. и нещо  Crazy Сиренето е доста твърдо и солено. Сложих го да се обезсолява.
Магазинчето е на Шишман. Едно от най-старите. В него има кисело мляко от различни мандри - добро и колбаси на братя Къртеви.
Звънче, имаш ли представа каква е цената на луканката? А мнение за продуктите на Попов?
Виж целия пост
# 874
Цени изобщо не помня. Специално на братя Къртеви и на Попов обикновено са с етикетче на съотв. продукт, не съм виждала за кг. Иначе харесваме продуктите и на двете фирми, и ако купувам колбас гледам да е на някоя от двете фирми.

Скрит текст:
На Попов колбаси има в "Млечен рай" на Стамболийски до Нипроруда. На братята има и в другото магазинче на Шишман.
Виж целия пост
# 875
Цени изобщо не помня. Специално на братя Къртеви и на Попов обикновено са с етикетче на съотв. продукт, не съм виждала за кг. Иначе и двете ги харесваме, и ако купувам колбас гледам да е на някоя от двете фирми.

Скрит текст:
На Попов колбаси има в "Млечен рай" на Стамболийски до Нипроруда.
Попов продават в кварталното ни магазинче, но последният път луканката понамирисваше и се замислям, дали не започват да развалят продукцията си? Благодаря за инфопмацията. bouquet
Виж целия пост
# 876
По-скоро е въпрос на съхранение, според мен. Дано не развалят, че не останаха нормални фирми.
Виж целия пост
# 877
По-скоро е въпрос на съхранение, според мен. Дано не развалят, че не останаха нормални фирми.
Дано.
Виж целия пост
# 878
Здравейте! Бихте ли споделили дали сте срещали сирене на Милки Лукс – гр. Бяла Черква и в кой магазин мога да го открия?
Виж целия пост
# 879
Минавам да споделя, че наскоро опитахме от сиренето и кашкавала на Ведраре и са много сполучливи. От киселото мляко не останах впечатлена. От трите неща най-много ми хареса кашкавалът им - страхотен е.
Виж целия пост
# 880
Здравейте,най добрите марки краве сирене са на Костови-гр.Съединение и на Кърнаре       
Виж целия пост
# 881
В нас харесваме и от няколко години ползваме сиренето на Зелена ферма-краве. Съединение също много харесваме, но по-трудно откриваме.
Въпросът ми е има ли някой мнение за продуктите на Жълтуша?
Виж целия пост
# 882
В нас харесваме и от няколко години ползваме сиренето на Зелена ферма-краве. Съединение също много харесваме, но по-трудно откриваме.
Въпросът ми е има ли някой мнение за продуктите на Жълтуша?

За сиренето не знам, но цеденото им мляко много го харесвам.
Виж целия пост
# 883
В нас харесваме и от няколко години ползваме сиренето на Зелена ферма-краве. Съединение също много харесваме, но по-трудно откриваме.
Въпросът ми е има ли някой мнение за продуктите на Жълтуша?
Само кашкавал сме пробвали на Жълтуша и ни харесва.
Виж целия пост
# 884
Това че сиренето съдържа калциев хлорид не значи, че е менте ( ако не се предозира). Той просто възстановява загубите на калциевите връзки при пастьоризация. И ако няма как да сте сигурни, че млякото не съдържа никакви патогени, а то дори и сами да си го издоите пак няма гаранция - най добре е да го пастьоризирате. А пък ако сте мандра и вземате мляко от ферми си е направо задължително. Ето казвате - има и сирена без него. Или просто удобно е пропуснато в етикета за по голяма конкурентоспособност. Важно е просто колко е сложен. По етикет дозата е максимум грам на 10 л мляко. Всичко над тази доза се слага да ви излъже или в зрелостта или в твърдостта на сиренето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия