Гърция-23

  • 73 714
  • 747
# 735
Здравейте мами от Гърция, а и не само  Hug

Да ви питам, какво е флауни?  Thinking Blush
Много вкусни традиционни за Великден кипърски соленки. Може би мамите от Кипър ще ти обяснят по-подробно, защото ми се струва, че това, което описват в линка по-долу малко се разминава с онова, което аз съм опитвала, когато бях в Кипър:
http://www.epicurious.com/recipes/member/views/FLAOUNAS-GREEK-CY … ESE-CAKES-1220264
Виж целия пост
# 736
Работно време за Великден:

29.03(понеделник)-01.04.2010(четвъртък) - 09.00-21.00

02.04.2010 (петък) – 13.00-19.00

03.04.2010(събота)09.00-15.00, в Атина 09.00-16.00

04.04 (неделя) и 05.04.2010(понеделник) - ЗАТВОРЕНО

06.04 – нормално раб.време

Много благодаря!

Виж целия пост
# 737


Флауни

Продукти за тестото:

# 2 кг брашно
# 1 ч.л. сол
# 2 ч.л бакпулвер
# махлеби , мастиха
# 2 чаши олио или сладкарско масло
# мая (големината на 2 яйца)
# Топло мляко за месене

Продукти за пълнежа:

    #2 килограма сирене за флауни и сирене халуми
    #½ чаша грис
    # около 12 яйца
    # мая (големината на 2 яйца)
    #2 ч.л.. бакпулвер, махлеби, мастиха, прясна мента (нарязана)
    #200гр. стафиди
    # 2-3 яйца разбити за намазване
    # 2 чаши сусам

Подготовка на пълнежа:

   1. За да направите флауни подгответе се от предната вечер.
   2. Настъргваме на сиренето 1-2 дни предварително за да изсъхне и да поеме повече от яйцата.
   3. Добавете грис, махлеби и мастиха и разбъркайте добре.
   4. Разбийте яйцата.
   5. Направете дупка в купата със сиренето, добавете маята и изсипете яйцата. Размесваме добре до пълно раздробяване на маята. Добавяме още яйца така че  пълнежът да е плътен.
   6. На следващия ден добавете бакпулвер, мента и стафиди. Ако има нужда добавете още 1-2 яйца.

Приготвяне на тестото:

   1. За тестото - в купа пресейте брашното, добавете сол, бакпулвер, махлеби, мастиха и разбъркайте добре съставките.
   2. Добавете маслото и размесете добре. След това се добавят маята и топло мляко и отново се размесва за да се разтвори хубаво маята.
   3. Оставете тестото за 1-2 часа да набухне и оформете пластове с дебелина 0,5 см и отрежете малки кръгове с размер по желание. Външният край на всеки кръг се посипва със сусам, добавя се пълнеж и се затваря, формата е по желание. Преди изпичане оставете да втасва, след което с четка намажете отгоре с разбити яйца и сусам и се пече в гореща фурна за около 1 час.

* В Кипър има специални сирена за флауни, но ефектът може да бъде същия и с други вкусни сирена.
Виж целия пост
# 738
  Като сте отворили тема за сладкишите , кажете къде мога да намеря глицерин за готварски цели и как се произнася на гръцки ?
  И още нещо (и друг беше питал ) , но нямаше отговор - как е заквасена сметана на гръцки ? Може и конкретно марки да посочите.
  Благодаря , предварително !
Виж целия пост
# 739
Гликерини се произнася глицерин, но къде можеш да откриеш за готварски цели не мога да те упътя!
Момичета хайде да се зарадваме с нова тема по случай Великден!
Виесело празнуване на празника!
Виж целия пост
# 740
Олимпия,
Честит Рожден Ден!
Жива и здрава,
Обичана и обичаща!
Весел празник!!


Виж целия пост
# 741
Честит рожден ден Олимпия!
Да си зрава и щастлива!
Весел празник!
[/size]
                                                                                                 
Виж целия пост
# 742
Христос Воскресе.
Мир в домовете ни.Нека е светло в душите и леко на сърцата.
Виж целия пост
# 743
Во истина воскресе!

Весел празник на всички!
Виж целия пост
# 744
Во истина воскресе,много здраве и щастие на всички
Виж целия пост
# 745
Во истина воскресе!

Не е ли време за нова тема? newsm78
Виж целия пост
# 746
Момичета, Христос Воскресе !
Искам да помоля, ако някоя от вас има познати в Закинтос, да ми даде координати или на туристическа агенция, или на хотел и на някой таверниарис. С мойта приятелка и шефка искаме да разработим тази година тази дестинация. Моля на лични, за да не излезе като реклама тук. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 747
Христос Воскресе!


НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия