Содена питка за Бъдни вечер

  • 128 197
  • 217
# 150
Всички така казват за рецептите си, аз седна ли да правя - стой, та гледай, подметка е меко казано! Аз ли съм толкова вързана в ръцете или критериите ни са различни не знам, ама содена питка няма да експериментирам да правя повече, освен ако някой майстор не е с мен да ме гледа и да ме напътства Rolling Eyes
Виж целия пост
# 151
Обърни внимание на количеството тесто и размера на тавичката. По магазините за левче продават тортени форми с гладко дъно и откопчаващи се стени с най-различни размери.

 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug
Виж целия пост
# 152


 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug
Може.  В глинен съд също.
Виж целия пост
# 153
Обърни внимание на количеството тесто и размера на тавичката. По магазините за левче продават тортени форми с гладко дъно и откопчаващи се стени с най-различни размери.

 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug
Може, но ти препоръчвам да сложиш хартия за печене иначе много залепва /поне при мен, ама може грешката да е в моя телевизор/.
Виж целия пост
# 154
Знам, знам, аз на всички тави слагам хартия  Peace Само за кексовете пропускам.
Виж целия пост
# 155
Содена питка пък никога не ми е залепвала. Но това е най-доброто, което мога да кажа за нея Joy
Виж целия пост
# 156
Ще залепне, ако не е месена, а само бъркана с лъжица, вилица т.е. тесто една идея по гъсто от кексово.
Виж целия пост
# 157
Аз с  такава гъстота правя добруджанките, стават неустоими, понякога слагам в тестото ситно нарязан стрък пресен лук .
Виж целия пост
# 158
Ох, по-миналата година някой тук беше дал рецепта от някакъв блог, на снимките питката беше доста обемна, по средата имаше кръст..беше доста сполучлива и сега ми се иска пак да я направя, но съм изгубила рецептата. Някой да се сеща от невероятното ми обяснение? Grinning
Виж целия пост
# 159
http://www.wineandspices.com/bg/3/article/199/   Hug

на 2 и 3 страница в тази тема
тази година ще правя на Мастера питката с бакпулвер, сол и олио  bouquet
Виж целия пост
# 160
Момичета, споделете рецепта за содена питка за Бъдни вечер.
Виж целия пост
# 161
Ох, по-миналата година някой тук беше дал рецепта от някакъв блог, на снимките питката беше доста обемна, по средата имаше кръст..беше доста сполучлива и сега ми се иска пак да я направя, но съм изгубила рецептата. Някой да се сеща от невероятното ми обяснение? Grinning

За тези се сетих:

http://receptiza.com/%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF … 1%87%D0%B5%D1%80/

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%82%D0%BA%D0%B0

Виж целия пост
# 162
Всички така казват за рецептите си, аз седна ли да правя - стой, та гледай, подметка е меко казано! Аз ли съм толкова вързана в ръцете или критериите ни са различни не знам, ама содена питка няма да експериментирам да правя повече, освен ако някой майстор не е с мен да ме гледа и да ме напътства Rolling Eyes
Мисля, че миналата година пак коментирахме и аз пак най-нахално ти препоръчвам содената питка на Илиана от "Щъркелово гнездо".  Laughing
Аз правя една доза, прочетох, че авторката прави и двойна доза, понеже са много хора.
Тавата ми е 23,5 см вътрешен диаметър, а външния е 25см.
Не очаквай да е толкова бухнала и пухкава като маяната питка, но и не е подметка, поне според мен и семейството ми. Една доза стига за трима големи човека като я изяждаме на вечерята, оставям парче за иконата. Пробвала съм няколко рецепти, тази ни харесва най-много.
п.п. Не съм майсторка, но с удоволствие те напътствах, макар и само виртуално.  Hug
Виж целия пост
# 163
Аз правя по Йолината рецепта.

http://www.yoli.bg/entry/irlandski-soden-hlyab
Виж целия пост
# 164
Е, нали уж трябва да е без кисело мляко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия