Содена питка за Бъдни вечер

  • 127 217
  • 217
# 180
Слагам го до иконата на Богородица, държа го няколко дни там, после в чинийка на рафт в кухнята, на следващата година го натрошавам на птичките. Peace
Виж целия пост
# 181
Мерси  Peace
Виж целия пост
# 182
Отделям го за вечерта, нищо не вдигам от масата, а после си го изяждаме
Виж целия пост
# 183
Искам да попитам нещо,не ми се смейте:joy: понеже за пръв път сама ще правя трапезата се чудя питката за Бъдни вечер ли се прави или за Коледа... понеже в интернет чета,че и на 24 и 25 трябва да присъства на трапезата. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 184
На Бъдни вечер - содена, на Коледа - с мая. Тогава човек може да се развихри и да прави питка-слънце и каквото друго му дойде наум Simple Smile
Виж целия пост
# 185
А в коя питка слагате паричката
Виж целия пост
# 186
Традиционно се слага в тази за Бъдни вечер, както и разни други неща (чувала съм от познати, че слагат дрянова клонка, но според мен е неприятно да намериш пръчка в хляба).
Виж целия пост
# 187
Късметите в баницата/тиквеника,дрян,боб4е,и т.н./,а паричката в содената питка.
На Коледа не се слага късмети,на НГ - може..
Виж целия пост
# 188
Вие ме отчаяхте! Мислех да правя содена питка, но май пак ще си я направя с мая, там поне съм сигурна, че става. Иначе съм правила содени питки, но с кисело мляко и яйца и разни неща вътре, стават хубави, но не ми се ще да се излагам, че не ми е станала обикновената питка.
Виж целия пост
# 189
Правя тази питка http://tedytitova.blogspot.com/2014/12/blog-post_9.html?m=1 ,винаги става страхотна .
Виж целия пост
# 190
Ще я пробвам, но без доматите. В такъв случай трябва ли да променя нещо в пропорциите?
Виж целия пост
# 191
Ще я пробвам, но без доматите. В такъв случай трябва ли да променя нещо в пропорциите?

Винаги я правя с домати,предполагам и без домати ще е толкова вкусна и мекичка.
Просто изключваш доматите и съставките остават в същото количество  .
Това е единствената содена питка която ядат децата .И лично за мен най добрата и вкусна Simple Smile
Виж целия пост
# 192
Що бе,содена питка с га3ирана вода става супер..
0,600 гр.брашно, 4аша га3ирана вода/по-въ3можност леко 3атоплена / и по 1 л.сол,захар,сода бикарбонат ,олио и оцет.Содата се гаси в оцета и се омесва меко тесто.Пе4е се 35-40 мин. в 3агрята фурна 200 градуса.После си "обикаля нивата" 20-ина минути и..Весели Пра3ници:)
Виж целия пост
# 193
От години си правя супер питки с мая, но днес ще експериментирам за първи път със содена питка с газирана вода. Теоритично съм "подкована": меко тесто, достатъчно набухвател,  загрята фурна и добро задушаване след печене.  Сама съм с децата, няма пред кого да се излагам Wink а и ще направя мъничка, за да се изяде. После ще се отчитам.
Виж целия пост
# 194
И да не се и3яде,адета си е адет,на другия ден я остави в един плик до кофите отвън,ще ѝ се и3радват много,а ако има и някоя сърми4ка останала пък съвсем:)

п.п.Шишето с га3ираната вода го топля леко на водна баня или при тръбите на радиатора
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия