Млечни пастички

  • 14 320
  • 111
# 60
Вече пека пастичките и от фурната се носи опияняващ аромат. Нямам търпение да ги опитам  smile3508

Имам едно питане: не са ли много два шоколада? На мен шоколада ми стана на плътен дебел слой и не се разтопи  Thinking
Виж целия пост
# 61
Имам едно питане: не са ли много два шоколада? На мен шоколада ми стана на плътен дебел слой и не се разтопи  Thinking

Аз сложих един, и на мен два ми се видяха много. Въпреки, че ще ти е трудно - изчакай ги да изстинат хубаво, още по-хубави са!

Добър апетит! Моите отдавнаааа свършиха  Crazy
Виж целия пост
# 62
П.П. Блонди, отдавна се канех да ти напиша, че браунис-ките по твоята рецепта са може би най-хубавият шоколадов сладкиш, който съм опитвала през живота си Crazy Ям, ям, става ми лошо, чакам да ми мине и пак ям Blush

 Laughing Hug

Мерси, ще се пробвам тогава, ще варя и аз кутиите, нямам тенджера с дебело дъно  Rolling Eyes Но може и да си купя, ако само 8 мин отнема наистина и няма риск от събаряне на апартамента...  Laughing

Някой пробва ли с и без кокос как е по-хубаво?
Виж целия пост
# 63
Моите млечни пастички са във фурната в момента Grinning Благодаря за напътствията за приготвянето и къде да намеря в Била кондензирано мляко.

Да споделя за микровълновата. Пробвах в нея, защото ми се стори най-лесно Blush Първо пуснах на максимална мощност, но като почна да ври много се надигна и се наложи да намаля, за да не прелее от съда. В крайна сметка, го приготвях на мощност 300, при максимална 900. Не мога да кажа колко време точно, но едва ли повече от 10-15 минути общо. Не зная дали резултата е различен спрямо другия вариант, но 3-4 часа около печката ми се струват твърде много, а резултата и така ми се стори много вкусен.

Аз сложих една кутийка мляко, пакетче бисквити житен дар с ябълки и канела, един фин млечен шоколад и чаша орехи. Кокоса пропуснах.

По-късно ще мога да споделя подробности за вкуса на пастичките Simple Smile
Виж целия пост
# 64
Моите са в хладилника. Трябват някои доуточнения за тия пастички  Crazy Задължително трябва да се каже горе-долу големината на тавата, защото аз започнах в голяма, пресипах в по-малка и накрая се оказаха супер тъчники, трябваше в най-малката да сложа, но нямаше как да знам предварително.  Rolling Eyes
Кокоса пропуснах и аз. По време на правенето се стреснах от предстоящата сладост - върху сладки бисквити две кутийки супер сладко конд. мляко и отгоре два шоколада  #Crazy Абсур, не сложих изобщо шоколад и пак според мен ще са супер сладки. И заради крайната им тънкост отгоре сложих един слой течна и заквасена сметана, разбити с желатин, а и да убие малко сладкото. Резултата - утре вечер ще кажа като вкус  Simple Smile
Сгущенката си направих в тенджерата под налягане с непрекъснато бъркане, стана гъсто, карамелизирано и супер лепкаво  Grinning
Дано са станали добре, че на гости ще ги нося. А как ще ги извадя цели и красиви от тавата, не ми е ясно  Thinking
Виж целия пост
# 65
А как ще ги извадя цели и красиви от тавата, не ми е ясно  Thinking
Аз не успях. Вярно, че не изчаках да изстинат съвсем, но ми се разтрошават като ги режа на парченца и май най-лесно ще се хапва с лъжица от тавичката. Прекалила съм малко с орехите и те се ронят отгоре, но и долната част ми се разтрошава и не става на пастички изобщо.
Но пък е много вкусно. Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 66
Уф, за гости с лъжица от тавата  Tired Мислех във формата да ги сложа за торти, дето се отваря отстрани, ама реших, че ще е малко. Ако са вкусни другия път там ще пробвам  Simple Smile

Всъщност снимка някъде няма ли на тез чудесии?  Blush
Виж целия пост
# 67
Аз не се сдържах и го направих.....но не с купено кондензирано мляко, а с прясно мляко, както го е направила авторката в рецептата от линка. Искам да ви кажа, че и то става за същото време като кондензираното - около 3,5 - 4 часа.
Ето го дулсето:

Преди печене:

Готов:


Голяма вкусотия!
Благодаря на  belinda за споделената рецепта!  bouquet
Ето снимка, Блонди. Аз утре ще правя пай Банофи, така че ще пробвам варенето в МВ и ще кажа как се е получило. Следващия ми опит с кондензирано мляко ще са пастичките  Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Мерси  Hug Изглеждат страхотно. Моите са доста по-бледи  Tired Сигурно съм спряла по-рано варенето на млякото, ама то така взе да лепне и стана толкова гъсто, че не можеше да се бърка повече. Вероятно греша някъде  Embarassed
Виж целия пост
# 69
http://www.youtube.com/watch?v=uE-dtORZxZs
Тук  се вижда как изглежда вече свареното кондензирано мляко, на 3мин. 30 сек., доста е гъсто  Peace

Виж целия пост
# 70
Много е вкусно вече свареното в тенджера подсладено, кондензирано мляко.
Виж целия пост
# 71
Да, ще я доуточняваме рецептата в движение, няма как Laughing

Значи, тавата ми е с големина...не съм я мерила, ама към 20 на 30 см. - т.е., мъничка. Те продуктите не са много като количество, затова и се спрях на малка тавичка.

Второ - установих, че тази част от пастичките, която не беше нарязана още в началото, после немаше вадене Crazy Карамелът стегнал, маслото и то - голям зор. Извод за следващия ми опит - трябва да се нарежат на пастички 2-3 часа след изпичането и така да се оставят да се охлаждат Peace

Блонди, кажи после как са със сметаната!
Виж целия пост
# 72
Аз не съм ги нарязала още  Tired Явно няма да ги бъде моите този път  Grinning Ще отида да се пробвам да ги извадя, пък да видим, ако мязат на нещо ще ги покажа  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 73
Ето ги. Нямат нищо общо с оригиналните.



Вкусни са. Но мнооого лепкави  Crazy Вадят се от тавата лесно, толкова са лепкави, че няма шанс да се разпаднат  Simple Smile
Вероятно най-добре е да си се вари в кутията млякото, но няма земна сила да ме накара да изхабя 3 часа ток и клечане пред котлона за една тава с пастички  Crazy
Виж целия пост
# 74
Блонди, какъв е белия слой под шоколада?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия