Арабска кухня - изпитани рецепти и полезни съвети - втора част

  • 73 078
  • 218
# 60
Краси, извинявай, че не отговорих, но тук Хадил е специалистката  Hug

тестото, което ползвах е същото като  рецептата, която тя е дала, но аз добави 2 с.л. зехтин.
кръговете бяха около 8см в диаметър...

плънката от спанак е задушен спанак с лук и подправките.
моята стана леко влажна и добавих малко овесени ядки да не ми се размекне тестото.

каймата е запържена с лук и подправките и 1 с.л. доматено пюре.
Виж целия пост
# 61
и аз понякога слагам зехтин в тестото или си намаслявам пръстите докато оформям самите закуски. а да ти кажа аз спанака го прецеждам като го бланширам и затова не става много водниста плънката.
Виж целия пост
# 62
Хадил, как залепваш краищата, ако намазниш тестото  Thinking
аз мажех кръговете с белтък, за да залепнат... newsm78

спанакът ми стана воднист, защото беше от замразения.
в момента тук няма хубав пресен спанак... Blush
Виж целия пост
# 63
ако ги намаслявам ги правя плоски като пица, а иначе и аз мажа с белтък, а и понякога просто усуквам краищата. за замразения спанак има един добър начин - слагаш го да се задушава без нищо, докато се сгъсти, а лукът го запържваш предварително и след това го смесваш.

я да пусна едни модели, които бях видяла преди време и които съм пробвала само веднъж. да ви кажа честно никак не са лоши на външен вид:


последното го взаимствах за едни сладки розички - стават хубави.
Виж целия пост
# 64
hadil , asyalein,   много ви благодаря!      newsm51

Наумила съм за довечера да ги правя.Дано да станат и за снимка...    Simple Smile      


Ето ги.Направих ги с една формичка,за по-лесно.



Тези са с кайма,лук и подправката.

Виж целия пост
# 65
Краси, доволна ли си от вкуса?

нашите свършиха доста скоростно  hahaha
но ние ядем доста с подправки  Sunglasses
Виж целия пост
# 66
Краси, доволна ли си от вкуса?

нашите свършиха доста скоростно  hahaha
но ние ядем доста с подправки  Sunglasses
Да,много!Аз си падам по източната кухня и по пикантното.Имайки предвид,че от дозата се получиха две такива чинии,останаха само 4 питки.Трима сме,с дете на 13 г.    Mr. Green

Скоро ще се пробвам и с вегетариански.
Виж целия пост
# 67
Краси - имаш ли някъде упътване как хора като мен, абсолютни инвалиди в рисуването да могат да си оформят фигурките за украсите на твоите страхотни торти.
Виж целия пост
# 68
Краси - имаш ли някъде упътване как хора като мен, абсолютни инвалиди в рисуването да могат да си оформят фигурките за украсите на твоите страхотни торти.
Ами не знам кои точно украси имаш предвид...нямам някакви специални снимки или нещо такова...
Гледала съм от Тортената библиотека

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0

разни клипчета,или албуми...
с рисуването и аз съм зле,ама пусти мерак...   Mr. Green
А фигурките...правя ,мачкам,хвърлям,като не ми хареса и пак...
Ако нещо конкретно те интересува,питай!Ще обясня,доколкото мога!   Peace
Виж целия пост
# 69
много благодаря, намерих си страхотни неща в твоите линкове и в един от блоговете там.
Виж целия пост
# 70
Някой може ли да ми каже как е ромфел и камун на български  newsm78
Виж целия пост
# 71
Някой може ли да ми каже как е ромфел и камун на български  newsm78
карамфил и кимион  Laughing
Виж целия пост
# 72
Шокран, Хадил! Трябва да взема да понауча арабски, че съм като някой идиот тука. А тоя карамфил изобщо не е като познатия ми- черен и сух, ами си е направо червено цветче.
Виж целия пост
# 73
Шокран, Хадил! Трябва да взема да понауча арабски, че съм като някой идиот тука. А тоя карамфил изобщо не е като познатия ми- черен и сух, ами си е направо червено цветче.
с по-силен аромат е като е на цветче, ама аз не знам защо не съм му фен, ни сух, ни пресен. гледам да го слагам в малки количества.

свали си някой и друг учебник от тук www.avaxhome.ru  има и специални за египетския диалект.
Виж целия пост
# 74
Здравейте майсторки!

Все се каня да ви питам как се прави куба.Има някаква подправка вътре,която мисля я слагат ,и в ориз, и в сладки,но не мога да се сетя каква е.И струва ми ,се слагат лучец в средата на всяка кубетка. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия