Арабска кухня - изпитани рецепти и полезни съвети - втора част

  • 73 088
  • 218
# 180
Ех че радост за окото ми  Heart Eyes
Виж целия пост
# 181
Изключителни рецепти момичета и голямо благодаря за това , че вашите изключителни неща ми помагат много всеки ден да сготвя нещо вкусно на моя съпруг който не е много очарован от българската кухня  Grinning Grinning Grinning !
Виж целия пост
# 182
Записвам се и се връщам да чета.   bouquet
Виж целия пост
# 183
Може ли рецепта за самбуса,самоса или фатайер, не знам точно как се наричат, но са с различен пълнеж. С кайма и подправки или със спанак. Пекат се.
Виж целия пост
# 184
   Искам да попитам някой може ли да ми да де информация как се прави тесто Уарка (надявам се правилно да съм го написала)? До колкото ми е известно го правят в Мароко и се използва различни сладкиши. ако може рецептата и как точно се получава.
Виж целия пост
# 185
   Искам да попитам някой може ли да ми да де информация как се прави тесто Уарка (надявам се правилно да съм го написала)? До колкото ми е известно го правят в Мароко и се използва различни сладкиши. ако може рецептата и как точно се получава.

zhabche, ако се оправяш с руски, погледни ТУК и ТУК, а може някой междувременно да ти напише.Запазила съм си линковете, но все още не съм го пробвала, че то едно ли е..... Peace
Виж целия пост
# 186
  labrex благодаря за рецептите   bouquet .Тестото не е нищо особено,но номерът е в правенето.Гледала съм клипчета,но нищо не разбрах от обяснението,защото бяха на чужд език.Та мисълта ми беше някой да ми обясни на български.
Виж целия пост
# 187
  labrex благодаря за рецептите   bouquet .Тестото не е нищо особено,но номерът е в правенето.Гледала съм клипчета,но нищо не разбрах от обяснението,защото бяха на чужд език.Та мисълта ми беше някой да ми обясни на български.

Надявам се, че ще има кой да ти обясни, има си тънкости, ако не, бх могла да преведа, но довечера евентуално. Peace
Виж целия пост
# 188
   Когато имаш време,не бързам.
Виж целия пост
# 189
дай да уто4ним за тип сладки ли става въпрос? уарка зна4и лист, та това е листово тесто!
Виж целия пост
# 190
Само веднъж ядох нещо подобно, направи го ливанец в Италия  Laughing Не го познавам, та няма как да го питам, просто бяхме в обща компания. В ястието имаше от тези арабски питки, с който правят дюнер, кисело мляко, мисля че и чесън (това също наподобяваше вкуса на соса за дюнера, ама само наподобяваше) и пилешко месо, а също и кедрови ядки. Мисля че питките бяха залети със соса, беше сложено пилешкото, запечено във фурна и кедровите ядки отгоре? Какво може да е това, беше уникално вкусно! То описанието ми звучи абсурдно, но някой може и да се сети какво имам предвид...  Crazy ooooh! Веднъж го правих на "око", ама... не беше точно това.
Виж целия пост
# 191
   До колкото разбрах уарката е лист като кора за баница.Топва което видях е една голяма тенджера която е пълна с вода а отгоре е покрита с плосък капак.Капака се затопля от парата а върху него се разстила тестото и се получава много тънка кора,почти прозрачна.Направиха нещо като сладка баница.Поне аз така разбрах.
Виж целия пост
# 192
каак уорка е  много интересно на вкус, има вкус на бадемов марципан с  пълнеж! не е  в никакъв слу4ай баница, нито има прилика на такова ,тестото е без  мая ,без набухватели! пълнежът е смлени бадеми заедно със захар! 500g бра6но(нямам вси4ки букви на клавирката)
250g масло
20clрозова или портокалова вода
20cl хладка вода
1 6типка сол
за пънежа:
500g смлени бадеми
100g пудра захар
 за готовност! пудра захар за овалване и смлени ядки
Начин на приготвяне:
вари се много бавно масло между 5 и 10 минути,докато се покаже  пяната на повърхността,която се  отнема не  даде кисел вкус към тестото.
В голяма купа се изсипва брашното и след това направи яма, в която изсипете солта, 3cl розова вода или вода от портокалов цвят и маслото.
Омесете  с ръце- трябва да образува меко тесто.
След това бавно се добавя постепенно топла вода,продължава да се  работи  с тестото. Тестото трябва да бъдат еластично и бяло в края.
Докато тестото почива (между 1 и 1:30) усвоявава се маслото,а вие  подготвяте плънката.

В друга купа се изсипват смлените на прах бадеми, пудра захар, 4cl розова вода или от портокалов цвят. Смесете съставките до гладка смес. правят се кръгли като пръ4ки, дълги(бяга ми думата на бг-рулца ?)  десет сантиметра  и един сантиметър в диаметър.След почивката енергично размесете тестото между ръцете си.
Нарежете на четири топки  тестото.
Вземете топка и с точилка разто4ете равномерно.
Поставете пръчката  марципан на  ръба на тестотои завиваме на рулце  2 до 3 пъти като наденица. Нарежете колбаса по форма и затворете  двата края на kaak с розова вода. (можете, ако искате да изравните мястото като  се накисва в розова вода  и се потапя в ядки). Оставете да изсъхне за един час върху намаслена хартия за печене, и се пекат във  фурната на 100 ° / 150 ° приблизително за 15 минути- не трябва да стават кафяви. След изпи4ане можете да покриете с пудра  захар.
Особено добри за чай по Еид.
магребските сладки с е познават по липсата на набухватели! сухи са траят по месеци, затова са и пригодени за пустинята!основно са с малко разваляеми продукти, основно мед, карамел, ядки, захар, ароматизатори ( води от  цветовете на  портокала и розата, индри6ето!)дори в реването(хрисата) в оригинал е нямало набухвател!
Виж целия пост
# 193
    keraounba а розова вода или портокалова от къде мога да си набавя? И може ли да си я направя в домашни условия?
   Сега се сетих,че с тестото уарка правиха едно ястие Бастила (ако правилно съм запомнила). Имате ли рецепта за това ястие?
Виж целия пост
# 194
     Сега се сетих,че с тестото уарка правиха едно ястие Бастила (ако правилно съм запомнила). Имате ли рецепта за това ястие?

http://www.cookingwithalia.com/index.php?option=com_zoo&task … 39&Itemid=110
Има и клипче. Потекоха ми лигите докато гледах.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия