Къде втасва тестото Ви?

  • 30 185
  • 41
# 30
във фурната на около 50 градуса като го покривам със кърпа за да не хваща коричка, доволна съм от резултата, ако не го покрия и на мен ми хваща коричка, опитвала съм и с намазване с олио, обаче тогава ми втасва по-бавно, а пък спрях да мажа с мазнина, от както във хлебопекарната бях надвишила продуктите и тестото започна да излиза от контейнера, и някъде в книжката с рецепти прочетох, че трябва да го намажа с олио или с масло за да спре да се надува.
Виж целия пост
# 31
  Винаги използвам микровълновата - слагам готовото тесто в по-голяма купа,намазана с олио,отгоре мятам една кърпа,включвам за 3мин. на "размразяване".Тестото се затопля и повече не отварям.След 20-30 минутки проверявам,понякога даже тръгва да ме търси  Laughing,зависи си и от маята  Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 32
Тъй като живеем в къща и сме с парно с камина сега втасва на топло до камината,а иначе включвам фурната(в 4-5 дни от седмицата задължително на фурна се готви) и докато яденето се готви тестото е отгоре на котлона така и то си втасва
Виж целия пост
# 33
Върху тенджера с гореща вода слагам купата с тестото и покривам с кърпа.Втасва супер и бързичко.
Виж целия пост
# 34
Освен в хлебопекарната и във фурната на 50 градуса но покрито с кърпа.
Също така съм пробвала да сложа съда с тестото върху парното - пак втаса хубаво .
Виж целия пост
# 35
в леко затоплена фурна Peaceкато гледам не само аз правя така Party
Виж целия пост
# 36
Върху тенджера с гореща вода слагам купата с тестото и покривам с кърпа.Втасва супер и бързичко.
Преди хлебопекарната и аз така правех. Сега си имам и една пенсионирана тава, която винаги слагам под печивото във фурната, сипвам една чаша вода като слагам да се пече. Нещата порастват още повече и имат много нежна коричка от влагата  Heart Eyes ...
Виж целия пост
# 37
Върху тенджера с гореща вода слагам купата с тестото и покривам с кърпа.Втасва супер и бързичко.
Но не гореща, а топла. Naughty
Виж целия пост
# 38
Май следващия път ще пробвам това с водата.Защото във фурната все хваща коричка ooooh!
Виж целия пост
# 39
Слагам го върху печката или във фурната, като задължителко го мажа отгоре с олио, за да не хване коричка.
Виж целия пост
# 40
Да споделя и аз моя опит в месенето. Слагам тестото да втасва в съда, в който го замесвам, на стайна температура (не студено разбира се) и покръвам с кърпа. Тестото задължително втасва 2 пъти по около час за всяко втасване. Най-важното е да се внимава да не се раздруса съда по време на втасването, защото тестото сляга. Случвало ми се е да замеся тесто от вечерта и го слагам в плик в хладилника. Плика трябва да е вързан, но по хлабаво. На сутринта го оставям да се позатопли на стайна температура и после го слагам да се пече. Не е нужно допълнително втасване. Резултатът и в този случай е много добър.
Виж целия пост
# 41
Върху тенджера с гореща вода слагам купата с тестото и покривам с кърпа.Втасва супер и бързичко.






И аз така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия