Машина за хляб-24 част

  • 58 219
  • 740
# 60
Тия 3 и половина чаши брашно ми взеха душата, еми много малко. И нали не съм спец да си ги измеря на кантарчето  Mr. Green и добавяй добавяй, пък пускай 5 пъти да меси хеле стана на топка  Crazy
ама и то 1 и половина чаша кисело мляко си ми излезна цяла кофичка кисело мляко. Аз по тази от машинката че нали е разграфена и съм уж хутра а то вися поливин час да ми стане тестото на топка. САмо да ми стане после ще се хваля , ама още не съм в тази фаза  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 61
Тия 3 и половина чаши брашно ми взеха душата, еми много малко. И нали не съм спец да си ги измеря на кантарчето  Mr. Green и добавяй добавяй, пък пускай 5 пъти да меси хеле стана на топка  Crazy
ама и то 1 и половина чаша кисело мляко си ми излезна цяла кофичка кисело мляко. Аз по тази от машинката че нали е разграфена и съм уж хутра а то вися поливин час да ми стане тестото на топка. САмо да ми стане после ще се хваля , ама още не съм в тази фаза  Rolling Eyes

Аз съм пред компютъра. Ако има въпроси пускай ги да решваме на време. Сега тестото предполагам вече се получи и продължаваш с месенето.
Виж целия пост
# 62
Момичета, дайте съвет моля-за първи път пека хляб в новата ми машина, преди време бях прочела една мама,но не обърнах внимание-като загряха реотаните и отстрани излиза слаб дим-нормално ли е? Мирише също така и леко странно-но това го отвадам на първото печене
Виж целия пост
# 63
Момичета, дайте съвет моля-за първи път пека хляб в новата ми машина, преди време бях прочела една мама,но не обърнах внимание-като загряха реотаните и отстрани излиза слаб дим-нормално ли е? Мирише също така и леко странно-но това го отвадам на първото печене

Абсолютно нормално,не се притеснявай.
Виж целия пост
# 64
Да сега втасва, но като вадих бъркалките много лепкаше направо ужас. Доста ми остана по ръцете и по самите бъркалки. Може пак да съм го оставила леко меко повече от колкото трябва. Иначе го загладих с мокра ръка и стана. Сега да видим колко ще го чакам да втаса.
Добре де на вас почти кофика без 2 -3 лъжици ли ви отива кисело мляко. И все пак 3 и половина брашно колко трябва да е ориентировачно. Аз пак дърпам към по лесни мерки  Mr. Green
Виж целия пост
# 65
Браво...кога сварихте да сътворите тези вкусотии. newsm51
дядо хаджи баницата ти с кайма е като картина...сигурна съм,че и на вкус е апетитна
мах мама...пълнозърненото ти хлебче е прекрасно...ти и от "прах"хляб ще направиш-майстор си
danip...питката ти е страхотна
мастер...супер хляб
denis...хубаво тип"селско"хлебче и ароматно кексче
ditsan...питката ти е като цвете
петушка...а твоята е като вкусно слънце
Браво за всички,а тези които имат проблеми...бързо отстраняване.
Връщам се обратно да ви чета,че доста имам  да уча.
Хубава и вкусна вечер желая на всички
Виж целия пост
# 66
Да сега втасва, но като вадих бъркалките много лепкаше направо ужас. Доста ми остана по ръцете и по самите бъркалки. Може пак да съм го оставила леко меко повече от колкото трябва. Иначе го загладих с мокра ръка и стана. Сега да видим колко ще го чакам да втаса.
Добре де на вас почти кофика без 2 -3 лъжици ли ви отива кисело мляко. И все пак 3 и половина брашно колко трябва да е ориентировачно. Аз пак дърпам към по лесни мерки  Mr. Green

1 чч и половина кисело мляко и за мен е една кофичка.Правя един сладкиш с толкова мляко и си зная.Зависи вече от чч,моята е =240 мл,това ми е мярката.
А брашното,според мен е около 500 гр,може би малко повече.
Нормално е да лепне,когато махаш бъркалката.

Мег, Hug .
Виж целия пост
# 67
...
дядо хаджи баницата ти с кайма е като картина...сигурна съм,че и на вкус е апетитна
...

Ми значи опоскахме я баницата. Ама то пък щото ми остана плънка от нея та това беше повод днес да сътворя една картофена яхния и приятели (от хладилника) на МВ. То било удобно да се готви там бе.


Да сега втасва, но като вадих бъркалките много лепкаше направо ужас. Доста ми остана по ръцете и по самите бъркалки. Може пак да съм го оставила леко меко повече от колкото трябва. Иначе го загладих с мокра ръка и стана. Сега да видим колко ще го чакам да втаса.
Добре де на вас почти кофика без 2 -3 лъжици ли ви отива кисело мляко. И все пак 3 и половина брашно колко трябва да е ориентировачно. Аз пак дърпам към по лесни мерки  Mr. Green

Значи нали се договорихме да гледаш консистенцията на тестото. На мен в тази рецепта брашното ми е варирало и до 500-600 гр. Даже ако ме питаш някой път започни с нов пакет брашно и така приблизително на око ще видиш колко отива. Иначе една чаена чаша е около 120 гр. брашно, значи три и половина са 420 гр. брашно.

Сега предполагам, че чакаме тестото да втасваме. Значи сме забелязали неговия обем преди втасване и дебнем то да удвои обема си. Малко преди да го удвои, включваме програмата за печене, защото докато загрее фурната то продължава да втасва.
Виж целия пост
# 68
Момичета, дайте съвет моля-за първи път пека хляб в новата ми машина, преди време бях прочела една мама,но не обърнах внимание-като загряха реотаните и отстрани излиза слаб дим-нормално ли е? Мирише също така и леко странно-но това го отвадам на първото печене

Абсолютно нормално,не се притеснявай.
Много ти благодаря   bouquet
Ще имам още въпроси,но да финишира печенето
Обаче виждам през капака,че доста се е пукнал, сигурно е от неправилно дозиране...Ако се прекали с количеството мая дали така става или другаде да търся причинита?
Да поясня само,правя хляб по ръководството на книжката за бял хляб на основната програма...
Виж целия пост
# 69
Момичета, дайте съвет моля-за първи път пека хляб в новата ми машина, преди време бях прочела една мама,но не обърнах внимание-като загряха реотаните и отстрани излиза слаб дим-нормално ли е? Мирише също така и леко странно-но това го отвадам на първото печене

Абсолютно нормално,не се притеснявай.
Много ти благодаря   bouquet
Ще имам още въпроси,но да финишира печенето
Обаче виждам през капака,че доста се е пукнал, сигурно е от неправилно дозиране...Ако се прекали с количеството мая дали така става или другаде да търся причинита?
Да поясня само,правя хляб по ръководството на книжката за бял хляб на основната програма...

Понякога професионалистите нарочно правят изкуствено пропукване на хляба за да изглежда добър. Хлябът се пропуква когато е улучен точно момента на прекратяване на втасването и е сложен на време да се пече.

Щастлива съм какво стана  ?
Виж целия пост
# 70
Здравейте, искам да ви попитам как съхранявате хлебчетата, изпечени в машината - слагате ли ги в хладилник или не? А колко време траят? А докато са още топли... моите все се изпотяват и коричката им омеква Sad
А и се чудя... защо, когато направя бял или типов хляб, на втория ден вече страшно много се рони... само от пълнозърнестите видове успявам да со отрежа филийка без половината да се окаже, че става на трохи Cry . Сигурно с времето ще му хвана цаката, понеже от около месец я имам и  още много не съм разучила нещата Wink
Виж целия пост
# 71
дядо хаджия , благодаря  Grinning
Ето така изглежда първия хляб в машинката ми
http://picasaweb.google.bg/Tonimirkata/Bread#5425923894852109058

Виж целия пост
# 72
дядо хаджия , благодаря  Grinning
Ето така изглежда първия хляб в машинката ми
http://picasaweb.google.bg/Tonimirkata/Bread#5425923894852109058



Много добре изглежда хлебчето ти,но ми се струва мъничко.Така ли е или само така изглежда?
Виж целия пост
# 73
И аз тук.
Не знам кога ще сваля и моите снимки да се похваля-само един неуспешен опит имах с отложения старт.Иначе все по-добре стават хлебчетата. Flutter А днес правих един от книжката-с черен пипер и сирене. ooooh!Пишеше 1 и 3/4 с.л. пипер. Shocked На мен ми се стори супер много,но мъжа ми настояваше и сложих 1 непълна с.л.  Sick Лютешеее...Ужас!Иначе беше страхотен,но не можах да го ям. Rolling Eyes
Утре мисля някое козуначе или кексче да спретна.  chef
Виж целия пост
# 74
дядо хаджия , благодаря  Grinning
Ето така изглежда първия хляб в машинката ми
http://picasaweb.google.bg/Tonimirkata/Bread#5425923894852109058

Страхотно хлебче си направила. Направо съм във възторг.
Дано всичките ти творения да са такива занапред.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия