Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

  • 127 726
  • 625
# 60
Затова най-вероятно септември пак ще Ви издирвам, д-р Оги  Peace

От началото на август съм на работа. Потърсете ме на 0888 373 857
Виж целия пост
# 61
Здравейте, много ви моля да ми помогнете, на мен и детето ми.

Синът ми става на 4 месеца след три дена. Пренатално беше установена едностранна хидронефроза, която наблюдаваме на ехограф и с изследвания на урина всеки месец. Имаме бактерии и левкоцити в момента, но паренхимът на засегнатото бъбрече е здрав. В бъбречното легенче се задържа урина, големината му е 9мм.

Трудността идва в това, че трябва да прилагаме специална хигиена с бани със смрадлика, и да подръпваме кожичката, за да почистваме пишката, за да не се събират бактерии, които да се качат нагоре към бъбрека. Проблемът е, че той има много силна фимоза.

Да го намажа ли с Бетноват крем, ще помогне ли за подуването? Възможно ли е спешно да намеря лекар, който да го намаже поне първия път, защото мисля, че сама няма да се справя? Моля, отговорете ми, може и на лични.


Не ми се иска да се намесвам там, където има паралелен бъбречен проблем. Доколко е изразена хидронефрозата - това ще изисква уточняване от нефролози и детски уролози. Те би трябвало да определят влиянието на фимозата. Аз бих ви прегледал,  може би има нужда  от нова посявка на урината. За Бетновата нямам опит.
Виж целия пост
# 62
Здравейте д-р Оги,
Детето ми е на 1г. и 10м, от рождението му по мъничко забелвахме но не насилствено а докъдето се отваря главичката. Почиствахме с детска козметика и така до ден днешен. От под кожичката на пениса обаче започна да се появява бяло топче от едната страна /подкожно/, а отдругата също има малки бели точици. Отидохме при личната, и тя каза че това не е смегма, а натрупана мастна тъкан, често го имало при момченцата.

Това във всички случаи е смегма, а не мастна тъкан или инфекция. Когато секретът започне да се подава, той улеснява разлепването на кожичката. Колкото до обрива, това е нещо като пясъчна алергия, предполагам че е отминал. Според мен риванолът е много подходящ.
Виж целия пост
# 63
Нужно ли е да го заведа на уролог, ще се наложи ли насилствено отлепяне и оголване на главичката. Освен риванол друго да прилагам ли? Притеснявам се да не се влоши.
Обривът още не е минал, и сякаш има още 1-2 нови пъпчици.
Виж целия пост
# 64
Затова най-вероятно септември пак ще Ви издирвам, д-р Оги  Peace

От началото на август съм на работа. Потърсете ме на 0888 373 857
Ще се свържа с вас задължително. Благодаря
Виж целия пост
# 65
ако не е инфекция, защо има болка и зачервяване, не е ли възпаление?
Виж целия пост
# 66
Нужно ли е да го заведа на уролог, ще се наложи ли насилствено отлепяне и оголване на главичката. Освен риванол друго да прилагам ли? Притеснявам се да не се влоши.
Обривът още не е минал, и сякаш има още 1-2 нови пъпчици.

Трудно ми е да Ви отговоря от разстояние. Аз вече съм в отпуска. Просто не знам кого да Ви препоръчам.
Виж целия пост
# 67
Имам следния проблем. Синът ми е на 1.9 год. Ор раждането пръдърпвам кожичката по време на баня и така през месец януари тази година  по време на баня цялата главичка буквално изкочи докато лекичко придърпвах кожата. Нямаше нито болка нито кръв детето се смееше. От тогава при всяка баня изцяло забелваме и мием с водичка, а след товапреди да го облечем пак забелваме. Снощи вече за 3 баня  ни се случва да не успеем да забелим. Някак опъвам но до едно положение и сякаж кожата отгоре се е стесника и не може главичката да премине. Незнам какво да предприема. Възможно ли е да се е залепила някак за 3 дена? В петък си излизаше спокойно цялата. не мис е бърза да го водя на хирург че подозирам какво ще се случи, но пък м е е и сстрах да не е по сериозен проблем. Може ли някой да ме насочи за кадърен и внимателен детски хирург в Пловдив.

Оставете го на спокойствие. Очевидно нещата се развиват в нормална насока, засега не прибързвайте и не насилвайте. По-нататък ще говорим пак.Благодаря за отговора!
Изчакахме няколко дена и при опита снощи се забели идеално цялата главичка.

Имам обаче 2 питания и ще се радвам да ми отговорите. Още от началото имам страх от ситуация,  за която съм чела, а именно когато кожата не се връща след забелване и главичката се надува, четох че се налага спешна лекарска намеса. Поради този си страх все забелваме на бързо и не винаги успяваме да измие добре белия секрет насъбран отдолу.
фатално ли е ако остане неизмита част от секрета?
И колко време  може да стои забелено пишлето?
Виж целия пост
# 68
Здравейте доктор Оги,имам един въпрос към вас,сина ми е на 1.6 месеца,пишлето му до сега не е забелвано,само по време на баня леко дръпвам измивам и толкова,а личната някоко пъти на консулатцийте се е опитвала с натиск да го издърпа но не се е получавало,от 2 дена забелязвам под кожата на пишлето му едно като пръстен удебелено,днес го водихме на хирург който каза,че най вероятно е събрана смегма и трябва пишката да се забели на цяло и да се почисти,той каза,че може да го направи с по силен натиск и без упойка,но мен ме притеснява,че ще бъде много болезнено за детето,също забелязвам,че от както го има това "пръстенче"като че ли пишата го боли ,защото не ми дава изобщо да му я пипам,страхувам се също да не получи някоя инфекция,моля ви кажете ми вашето мнение как да постъпя и кое е правилно в тази ситуация.

П.п Ние живеем в Сливен и тук няма детски хирург.
Виж целия пост
# 69
Имам бебе на 10 месеца.Главичката на пениса му е на половина забелена и така от месеци наред и никакво развитие повече. Confused Педито казва да си го забелвам всяка вечер като го мия и с течение на времето щяло да се опави.Чудя се  newsm78,до кога всъщност е нормално да се забели главичката изцяло,има ли някакъв период?Не мисля че дете на 6-7 г. например с фимоза е нормално да не потърси лекар.До кога е възможно да е в това състояние?Големият ми син е на 8г. и още няколко дена след изписването от родилното и се забели бубката му и сме нямали проблеми с това и за това се чудя сега.Споделете ,мами,какво знаете по въпроса! Peace
Виж целия пост
# 70
Здравейте проф.Бранков (доктор Оги).
Имам бебенце на 3 месеца.Нашата педиатърка още при първото посещение докато се осетим много бързо дръпна пишчицата.Разбира се протестирах  но....късно.
Оттогава до сега лекичко при баня и под водата издърпвам назад кожичката колкото ми позволява без да насилвам и без бебето да плаче или да дава признаци, че го боли или има друг дискомфорт.
Главичката леко се беше показала.Но от няколко дни забелязахме ,че се е получило нещо като стеснение и главичката не може да се покаже.Детето пишка съдейки по пълните памперси.
Проф.Бранков разгледах вашата статия в БГ мама - ето тук http://www.bg-mamma.com/articles/full/966
При нас картинката изглежда като във тази статия  на втория ред снимки по средата.
Какво да предприемем, да продължаваме ли издърпването или да изчакаме само да се успокои.Не ми се говори с личната лекарка защото знам какво ще направи - ще издърпва и ще каже нали ви казах Sick какво да правите.налага ли се консултация с хирург още на този етап или пък медикаментозно лечение.
Благодаря предварително за отделеното време.
Виж целия пост
# 71
... днес го водихме на хирург който каза,че най вероятно е събрана смегма и трябва пишката да се забели на цяло и да се почисти,той каза,че може да го направи с по силен натиск и без упойка,но мен ме притеснява,че ще бъде много болезнено за детето,също забелязвам,че от както го има това "пръстенче"като че ли пишата го боли...
П.п Ние живеем в Сливен и тук няма детски хирург.

В Сливен има детски хирурзи, но не е нужно да се подлагате на такива процедури. Ако наистина има проблем и Вие искате да го решите, манипулацията трябва да стане под обща упойка, като освен внимателното забелване трябва да се надсече стегнатия пръстен на кожичката, защото това и в бъдеще ще създава проблеми.
Виж целия пост
# 72
До кога е възможно да е в това състояние?Големият ми син е на 8г. и още няколко дена след изписването от родилното и се забели бубката му и сме нямали проблеми с това и за това се чудя сега.Споделете ,мами,какво знаете по въпроса! Peace

Към мен се обръщат младежи около 16 и даже млади мъже към 25 години, които са имали проблемни забелвания в ранна възраст или изобщо не е било обръщано внимание на този проблем. При тях извършваме различни пластики на кожата.

При много деца това става постепенно и естествено. При други много ранното забелване не дава бъдещи усложнения. Казвам това от моите наблюдения. В общи линии естествения процес на разлепване приключва към 2 - 3 година от раждането. Нещата са много индивидуални.
Виж целия пост
# 73
Здравейте проф.Бранков (доктор Оги).
Имам бебенце на 3 месеца.Нашата педиатърка още при първото посещение докато се осетим много бързо дръпна пишчицата.Разбира се протестирах  но....късно.
......
Проф.Бранков разгледах вашата статия в БГ мама - ето тук http://www.bg-mamma.com/articles/full/966
При нас картинката изглежда като във тази статия  на втория ред снимки по средата.
Какво да предприемем, да продължаваме ли издърпването или да изчакаме само да се успокои.

Явно при вас се е получило вторична фимоза вследствие насилственото забелване. Бебето е много малко, така че нищо не трябва да се предприема. Оставете нещата така, към края на годината ми се обадете да преценя ситуацията.
Виж целия пост
# 74
В общи линии естествения процес на разлепване приключва към 2 - 3 година от раждането. Нещата са много индивидуални.

Моля Ви, бихте ли могъл с няколко думи да опишете т.нар. "естествен процес на разлепване".
Благодаря ви предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия