Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 97

  • 67 485
  • 739
# 90
petia_tag Благодаря ти Hug
Аз за цвета не се притеснявам, имам боя с телесен цвят, притесняват ме ръцете и главата, но се надявам Димитрина да ми помогне Blush
azals, аз си направих тяло и лице на момиче (кукла барби) като разчлених една кула, разрязах и тялото по дължина, наложих добре фондан и прикрепих гърба.Като го извадих беше перфектно. А на лицето направих отливка на гъсто тесто от брашно, сол и вода (едно време като малки си правехме герданчета и разни фигурки с него) Натиснах добре, натопках го, оставих леко да стегне и после извадих лицето. Исуших на радиатора и после като наложих фондан стана супер. Извинявам се, че като новак се опитвам да давам акъл на толкова опитни майстори като вас, но всеки се опитва да търси начини с подръчни средства и е малко "направи си сам" Дано съм помогнала
Виж целия пост
# 91
............,  а ако разточа по дебело покритие, дали ще е по-добра защита  Thinking
По-дебелото покритие, означава и повече тежест. Ще сплескаш съвсем работата.
Жени - страхотни торти.  Айде сега разкажи кое по куклите е истинско и кое е захарно. Страхотни крила и ми се иска да чуя повече за тях. да ти е жива и здрава принцесата.
Pavi - тортата с маргаритката много ми допадна. Надписа обаче, пърпи критики. Тортата с Пух и Ко  е станала хубава. Там не мога да съм критична, защото и аз не се справям добре с тая дружина.
patriyani - Ще преподаващ ти уроци по паяжини на Цигов чарк.  Grinning Вече ги правиш със затворени очи тия торти.
Руми73 - Не личи че си се мъчила с тортата. Станала е много добре.
Петюшка - вчера цял ден се каня да те поздравя за РД на Вики /правилно ли помня името/. нека ти е жива и здрава и много да те слушка  и радва.
Виж целия пост
# 92
Пак много торти са се насъбрали. Неуморни сте, браво!
Карам поред:
Женик - много кукленски са станали тортите. Да ти е жива и здрава сладурката! С Тинкърбел ми харесва повече.
Патрияни - страхотен Спайдърмен!
Руми73 - сладурска и нежна бебешка тортичка, харесва ми нюанса на жълтото, който си използвала.
Блонди - идеята за тортата е много хубаво, но изпълнението куца - захарното ти тесто изобщо не изглежда добре, а от там се разваля и целия вид на тортата.
Вайълет - да ти е честит рожденика! 15 минути са предостатъчно време за обръщане на внимание на един мъж. Laughing
Пепи - честито първо място в конкурса! И да ти е жив и здрав таткото - тортата за неговия ЧРД е просто съвършена!!! Как ги изпипваш така тия торти, просто ти се възхищавам. Перфектна!
Съни - розите са ти сполучливи. Продължавай в същия дух!
Пави - и аз умирам от притеснение като правя торта по поръчка. Колко безсънни нощи съм имала по тая причина... Но това си е част от тръпката. Тортите са станали хубави. Покритието на втората не ми харесва.
Искроне - толкова се радвам за баща ти, че е получил тортичката и така се е трогнал! Да е жив и здрав човекът! Сладките ти изглеждат толкова апетитно, а кабриото е станало много готино, а усмивката на момиченцето казва всичко...
Силрай - симпатичен Маккуин.
Албенка - шоколадът и сърцата ми допаднаха много като комбинация.
Гали - замъкът е станал супер. Единствено фунийките малко ме дразнят - може би трябваше да ги обвиеш в зах. тесто.
Сиси - това е една от най-сладурски тортички на тема Мечо Пух, която съм виждала. Всичко в нея е супер!
Блу - стилна тортичка, точно квито аз ги харесвам.
Панадила - е няма такава красота!!! Твоята торта ми е най-любимата от последните страници. Розите са като живи - все едно си скокнала до градината на баба ми и си ги откъснала. Такива красиви цветове, толкова деликатни листенца.... До утре мога да се превъзнасям. А самата комбинация -тъмна торта, светли цветя е просто супер!!! И картичката е като истинска. Непременно ще гласувам за теб.
Ели - тортата с пеперудите е много сладка. Впечатлиха ме самите пеперуди и бордът на тортата.
Виж целия пост
# 93
Здравейте, момичета! Извинявам се за "малко тъпите" въпроси, но искам да попитам следното:дъщеря ми има РД в неделя .Смятам да правя торта за неделя на обяд- с готови блатове,мус на Танита и чаршаф с марципан Варна. Дали да сглобя тортата в петък и да я покрия с чаршафа в събота или да я сглобя в събота сутринта и да я покрия събота вечерта.
Виж целия пост
# 94
Блонди - идеята за тортата е много хубаво, но изпълнението куца - захарното ти тесто изобщо не изглежда добре, а от там се разваля и целия вид на тортата.

Естествено, че куца.  Wink Както вече казах - "първото ми нескопосано произведение". С времето ще се науча. Но ти благодаря за откровенността  Peace

За мен е важно, че рожденничката беше щастлива, децата и родителите - впечатлени, а за мен остава удовлетворението, което съм оставила с желанието и труда си  Blush
Виж целия пост
# 95
Здравейте, момичета! Извинявам се за "малко тъпите" въпроси, но искам да попитам следното:дъщеря ми има РД в неделя .Смятам да правя торта за неделя на обяд- с готови блатове,мус на Танита и чаршаф с марципан Варна. Дали да сглобя тортата в петък и да я покрия с чаршафа в събота или да я сглобя в събота сутринта и да я покрия събота вечерта.
аз бих я направила от петък вечета, пък в събота си я покрий. Хубаво е тортата да престои 24 часа, за да поемат блатовете. В събота следобеда си я оформи, измажи я, нека да ти стегне хубаво в хладилника и вечерта си я покрий.
Виж целия пост
# 96
здравейте сладурчета аз се по изгубих един месец но вече съм тук и ще ви следя редовно .Страхотни тортички поздравления на всички   bouquet
ето и от мен една еклерова тортичка ,покритието е със сметана ,а розичките от моделираща маса
http://kiki09.snimka.bg/hobby/torti.453517.17463182
http://kiki09.snimka.bg/hobby/torti.453517.17463183
Виж целия пост
# 97
здравейте момичета ,благодаря ви за помоща   Hug в крайна сметка се получи това  Confusedправих я от 2 вечерта до 8 сутринта



Виж целия пост
# 98
Фреса, много добре се е получило, какво е покритето???

Диана, направи я в петък и я покрий в събота, така всичко ще е ок! Друго си е тортата като си отлежи!

Светлане, с последната торта имах такъв проблем и до последно се притеснявах, накрая отгоре имаше един сантиметър масло, но успях да предотвратя теча! Също така много добре ми се отдава да правя покритието със ШТ смесено с ГММ и като че ли риска за разтичане е по-малък! Обаче имай предвид , че ако покритето е тежко, тортата наистина ще отиде по дяволите!

Танче, сега не мога да се сетя, но някой беше правил един Палячо, дали не беше Антоан, поправете ме ако греша, можеш да питаш каква е технологията точно!

Блонди, важно е желанието, а с времето нещата си идват на мястото, пък и ти скочи с главата на долу в голям проект, браво на тебе за смелостта!
Виж целия пост
# 99
Понеже за първи път ще правя крем Ганаш, сметаната каква точно трябва да бъде? Тези подсладените, които  само се разбиват дали стават?
Виж целия пост
# 100
ani_d, да точно така, Антоан беше Grinning  Иииии мерси, че ме подсети Hug, сега ще видя в албума и, там има стъпка по стъпка. Пък дори съм го гледала и тя ми отговори, и някой друг ми беше дал линк към едно подобно дяволче, ама така съм се замаяла от информация и съм изкуфяла, че съвсем забравих Crazy
Виж целия пост
# 101
desdes79 точно подсладена сладкарска сметана ти трябва за Ганаш  Peace
Виж целия пост
# 102
Ох, за 10 път се опитвам да се запиша  #Cussing out
Виж целия пост
# 103
Момичета радвам се,че харесахте розите ми!Не било толкова трудно да се направят,ако имаш свободно време.Една роза ми отнема около час и половина.Мноооого бавничко пипам  Mr. Green
Шемет,благодаря ти,че си сподели книгите на А.Дън! newsm51Още много цветя има за правене от тях! hahaha[/color]
Буболинка,идеята за картичката съм крала от теб!Радвам се,че я харесваш! Wink
Fresa,удивително добре си се справила за толкова малко време!А ентусиазма ти да работиш нощем ме впечатлява! Grinning
Виж целия пост
# 104
Блонди, важно е желанието, а с времето нещата си идват на мястото, пък и ти скочи с главата на долу в голям проект, браво на тебе за смелостта!

Благодаря ти  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия