Внимание, яйцата са сурови!
Към 150 г. извара се прибавя едно сурово яйце, сместа се овкусява по избор и се разбива много добре с пасатор. Получава се лек и приятен крем. Единственият проблем е, че трябва да си подсигурите гарантирани яйца и да не се съхранява дълго.

ФИГУРКИ ОТ ИЗВАРА
Изварата се подслажда, евентуално оцветява и се пасира, без да й се добавя нищо друго, така че да стане като тесто. От нея могат да се оформят топчета или други фигурки, подходящи за междинно похапване или за тържествени случай. Така приготвих например призраци за Хелоуин – бяла извара на високи купчинки и по едно кристалче нескафе за очи.
ТОПЧЕТА ОТ ИЗВАРА С ЖЕЛЕ
Приготвя се твърдо желе и се оставя да стегне добре. Изварата се овкусява и пасира. Малко извара се сплесква на питка в дланта, с лъжичка се взема от желето и се слага отгоре, затваря се и се отъркалва топче.