Машина за хляб-28 част

  • 52 423
  • 736
# 30
Дядо хаджия,мерси за темата.Супер си!
Polin,ще пробвам бисквитките,отлично изглеждат.
Dunia,кафе със сметана,много апетитни хлебчета.
ПЕТУШКА,страхотни усуканки,няма да остана назад-и тях ще пробвам.
max mama,с нетърпение чакам всяко твое творение.

Val,направи си първо едно бяло хлебче.Имаш ли прясно мляко  и с каква мая ще работиш
Виж целия пост
# 31
Уау, какво правите, бре хора  Shocked 3 страници...
Дядо Хаджия,   bouquet
Мен днес ме е хванала музата и викам да не я пускам да си ходи - почти е втасала питката с плетката на Стаси ( с рецептата на Максмаминото тесто  bouquet) Тече и първо втасване на козунаците...Добре, че свекърва ми си е в къщи, та ще ги допича, че днес Бате трябва и на гимнастика да го водя...
Виж целия пост
# 32
Всеки ден правя хляба с айрян. Поглеждам го сега да видя до къде го е докарал- пече се. Поглеждам вътре и що да видя- тухла четворка  Shocked Какво му стана..... newsm78
Виж целия пост
# 33
Запознайте ни все пак с марката и модела на машината.
Иначе бих ви препоръчал да започнете с рецептата за най-обикновен хляб на основната програма (обикновено тя е първа за почти всички машини).
Марката е TechnoStar hahaha,модел според мен няма Rolling Eyes.
Благодаря за сьвета Hug

Val,направи си първо едно бяло хлебче.Имаш ли прясно мляко  и с каква мая ще работиш
Прясно мляко имам,а маята ми е на прах Hug
Виж целия пост
# 34
Всеки ден правя хляба с айрян. Поглеждам го сега да видя до къде го е докарал- пече се. Поглеждам вътре и що да видя- тухла четворка  Shocked Какво му стана..... newsm78

Ами освен да сме забравили маята или пък да сме сбъркали в течностите или пък втасването друга причина няма.
Виж целия пост
# 35
 Привет, забелязaх че за 10 дни изписвате 50стр - колко ли хляба има опечени на една страница?!   Peace

 

Баща ме запита за машина за тесто- май няма такова животно за домашни цели , казах му по-добре пекарна да се закупи. Днес се обажда ...е видял   промоция на DOmo , 700W, 1кг , - 80лв. Според вас заслужава ли си?!

Аляската ако не се лъжа беше лъм 120лв?! Това ли е най-евтиния вариант?

По-евтино ли излиза да се пече хляб в пекарната отколкото във фурна- според мен да, трябват ми аргументи за да го убедя Simple Smile

За един-двама човека заслужава ли си по принцип пекарна да се ползва?

Понеже аз съм сам и се замислих дали да не си купя една тефлонова, правоъгълна форма и в нея да се опитам да приготвям хляб, че вече се отвратих от купения хляб.
Дайте напътствия как без много вложения може човек да си направи хляб или нещо близkо до него.   chef


 
Виж целия пост
# 36
Маята си е там, течностите също. Малко студени бяха айряна и яйцето....може ли да е това  newsm78
Виж целия пост
# 37
Привет, забелязaх че за 10 дни изписвате 50стр - колко ли хляба има опечени на една страница?!   Peace

 

Баща ме запита за машина за тесто- май няма такова животно за домашни цели , казах му по-добре пекарна да се закупи. Днес се обажда ...е видял   промоция на DOmo , 700W, 1кг , - 80лв. Според вас заслужава ли си?!

Аляската ако не се лъжа беше лъм 120лв?! Това ли е най-евтиния вариант?

По-евтино ли излиза да се пече хляб в пекарната отколкото във фурна- според мен да, трябват ми аргументи за да го убедя Simple Smile

За един-двама човека заслужава ли си по принцип пекарна да се ползва?

Понеже аз съм сам и се замислих дали да не си купя една тефлонова, правоъгълна форма и в нея да се опитам да приготвям хляб, че вече се отвратих от купения хляб.
Дайте напътствия как без много вложения може човек да си направи хляб или нещо близkо до него.   chef


Предполагам, че точно този модел се коментира от друг участник тук в края на предходната и в началота на тази част от темата.

За един двама човека си купете малка машинка. Хляба приготвен от нея може да стигне за два три дни. Знаете какви продукти влагате, нямате безброй Е-та и цената му е приблизителна или малко по -ниска от купешкия.

За да си направите хляб иначе (без машина) ви трябват ръце за месене, търпение и наблюдение за втасване и наблюдение при печене. За омесването може да използвате и добър миксер. За втасването изключително ниска температура на печката и за печенето естествено пак печката. Дали тавата ще ви е тефлонова или най обикновена според мен няма значение.

От там нататък от вашите вкусове и предпочитания зависи какъв хляб ще правите. Посетете темата за рецептити в първия пост на всяка част от тази тема и си изберете вашата рецепта.

Маята си е там, течностите също. Малко студени бяха айряна и яйцето....може ли да е това  newsm78

Тогава остава само втасването. Някъде там сме изпуснали хляба.
Виж целия пост
# 38
Val,когато се учех-направих това и стана супер

300 мл вода/или 200 мл вода 100 мл пр мляко/
3 с л краве масло/може олио или зехтин/
1,5 ч л/мерителната малката/ сол
0,5 с л/голямата/ захар ако искаш да сладни 1 с л
1/6 кубче жива мая/в моето упътване пише ако е суха-1 ч л/

мазнината разтопена-в/у бъркалката
маята/живата/разтварям в 100 мл топличка водичка/от общата/ + захарта

tutulina,колко ръжено брашно сложи-много добре изглежда хлебчето
Виж целия пост
# 39
И аз да се запиша с днешното си хлебче тип "Добруджа". Ухае супер.  Grinning
Виж целия пост
# 40
ИлиЯна,днес ходих до МЕТРО /Русе/,-НЯМА  ЗЕЛМЕР

Има   РОНСОН  - 96 ЛВ
         
         МУЛИНЕКС ОW 2000 154 ЛВ

         ТЕФАЛ - 240 ЛВ
Виж целия пост
# 41
Маята си е там, течностите също. Малко студени бяха айряна и яйцето....може ли да е това  newsm78
Няма да е от това. Аз редовно слагам яйце и мляко (прясно или кисело) директно от хладилника и не съм имала проблем - пу-пу. Нещо друго ще да е  newsm78
Виж целия пост
# 42
Маята си е там, течностите също. Малко студени бяха айряна и яйцето....може ли да е това  newsm78
Eli, наблюдавай следващият път машината, моята когато започна да ми ги изкарва наполовина  хлябовете се оказа, че не върти бъркалките (мотора са сменили в сервиза). Печеше си иначе. Ето това се получаваше: http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850866
Аз днес имам вдлъбнат хляб, същият като вчера, но нещо се обърка Simple Smile.
Да кажа, че станах фен на живата мая, аз с предишната машина така и не се престраших да пробвам с жива мая, но сега ми харесва повече от     сухата.
Виж целия пост
# 43
Всеки ден правя хляба с айрян. Поглеждам го сега да видя до къде го е докарал- пече се. Поглеждам вътре и що да видя- тухла четворка  Shocked Какво му стана..... newsm78


брашното ти е било смотано.
И на мен ми се е случвало.
Виж целия пост
# 44
Маята си е там, течностите също. Малко студени бяха айряна и яйцето....може ли да е това  newsm78
Eli, наблюдавай следващият път машината, моята когато започна да ми ги изкарва наполовина  хлябовете се оказа, че не върти бъркалките (мотора са сменили в сервиза). Печеше си иначе. Ето това се получаваше: http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850866
Аз днес имам вдлъбнат хляб, същият като вчера, но нещо се обърка Simple Smile.
Да кажа, че станах фен на живата мая, аз с предишната машина така и не се престраших да пробвам с жива мая, но сега ми харесва повече от     сухата.

Таня ще ви пиша на ЛС, защото и друго видях на снимката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия