Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 291 070
  • 871
# 75
Вчера си купих от Техномаркет дехидратор NEO.За 55 лв.
Днес мисля да го тествам с череши, круши и кайсии.
Някой има ли идея кой плод съхне най -бързо ,т.е. в каква последователност да ги подредя по рафтовете?
Виж целия пост
# 76
Вчера си купих от Техномаркет дехидратор NEO.За 55 лв.
Днес мисля да го тествам с череши, круши и кайсии.
Някой има ли идея кой плод съхне най -бързо ,т.е. в каква последователност да ги подредя по рафтовете?

Според мен най-добре е да сушиш по един вид плод за да съхнат за едно и също време и да не се налага да ги местиш и наглеждаш постоянно.
Аз суших череши и вишни с костилките сънат за около 15 часа зависи колко са големи.
Виж целия пост
# 77
Вчера си купих от Техномаркет дехидратор NEO.За 55 лв.
Днес мисля да го тествам с череши, круши и кайсии.
Някой има ли идея кой плод съхне най -бързо ,т.е. в каква последователност да ги подредя по рафтовете?


И аз го загледах, че не е много скъп, с 5 тави  а и има терморегулатор. (Този в Метро е с 3 тави и е по-скъп.)
Ще споделите ли впечатления от него.
Никой не каза фурна с вентилатор може ли да се ползва успешно за мероприятието?
Виж целия пост
# 78
Вчера си купих от Техномаркет дехидратор NEO.За 55 лв.
Днес мисля да го тествам с череши, круши и кайсии.
Някой има ли идея кой плод съхне най -бързо ,т.е. в каква последователност да ги подредя по рафтовете?


И аз го загледах, че не е много скъп, с 5 тави  а и има терморегулатор. (Този в Метро е с 3 тави и е по-скъп.)
Ще споделите ли впечатления от него.
Никой не каза фурна с вентилатор може ли да се ползва успешно за мероприятието?
За фурна може на 50С, ама много ток ще отиде
Виж целия пост
# 79
Записвам се в темата засега. Имаме такъв уред, взехме го предимно за домати, но и ще сушим и други неща  Peace
Виж целия пост
# 80
Момичета,а за чушки сушени става ли???Има ли място между нивата???
Виж целия пост
# 81
Не мисля, че става. Само ако са нарязани  Peace
Виж целия пост
# 82
Сега в Метро пак се продава уред за сушене на плодове, но той е твърде малък . Размерите 315*315*270.
Аз пак използвам фурна. Имам фурна с вентилатор. Нарязвам плодове слагам на три тави и пускам програма (нагрев отдолу + нагрев с вентилатор ) на 55 градуса.
Първоначално пускам на 4 часа, после давам една нощ почивка (разстилам ги на кърпа на сушилня за бельо). После пак на 4 часа. и плодове стават почти сухи. После пак ги разстилам на сушилка на 1-2 дена.
18 килограмова кофа (из под латекса) с ябълки - изсуших ги за 3 дена общо.
Само праскови наложи се не 8 часа да стоят във фурна, а 12 , защото много имат сок.
И още един съвет: не минавайте плодове чрез сладък врящ сироп преди сушене.  Правих този експеримент с круши. После изсъхват много по трудно. Втора партида от круши суших директно - станаха по бързо.
И понеже суша плодове в къщи (апартамент - разположение север-юг и става добро течение на въздуха), плодовете остават чисти и няма нужда да се минават през врял сироп, както съветват старите хора.
Те го правиха, защото сушиха плодове на открито, а там пълно със всякаква живност. Вот и убивали всичко, като минавали плодове през врял сироп.
Тази година суших ябълки, круши, сливи и праскови. Всичко стана супер.
А на момичета, които имат мъже със златни ръце, пожелавам те да им направят такава сушилка (кутия (може из под нещо), вентилатор и лампа 150 вата.) Успех на всички.
Виж целия пост
# 83
По повод температурата - тук си я дават около 70 градуса..
Някой, който има вече такъв уред, може ли да каже този хубав ли е?
http://www.amazon.co.uk/Julie-Dehydrator-Function-Slicer-Grater/ … 83157&sr=1-24
Виж целия пост
# 84
Здравейте, и аз да се присъединя в темата като ползвател на домашна сушилня. Майка ми отдавна говореше за подобно нещо, но всеки клатеше отрицателно глава, докато нейна позната не се похвали, че си е поръчала от Топ шоп. Майка ми си поръча и на мен също много ми допадна. Сушиим предимно плодове - ябълки, круши (стават невероятни), сливи, праскови и каквото се сети човек още. Билките - босилек и магданоз остават с много по-наситен цвят и аромат от тези, които са сушени на слънце. Направих си микс за супа от моркови, довати, магданоз и лук. Червен пипер също става много добре и няма нищо общо с купения, който не ти гарантира тухла ли е пипер ли е. Много съм доволна като цяло. Аз суших и достатъчно количество домати и тиквички - за готвене или за билкови хлебчета с тях. Доматите предимно в макарони готвя и ги обожавам, а тези по магазините освен че са скъпи - често са и с пеперуди или кофти вкус. Нямат нищо общо с домашните.
Сушените плодове майка ми съхранява в големи стъклени буркани тип американските за сладки и са любимото лакомство на племенницата ми, доматите аз вакумирам в буркани, а тиквичките вакумирам в пликове.
Dalenka тази вкъщи е такава, т.е тази на Топ шоп. Регулира се температурата и не е шумна, да кажа, че и често я забрявям по тази причина. Не нагрява много и аз суших доста плодове именно в горещините. Прекрасен уред е който смятам, че трябва да има във всяка фамилия.
Виж целия пост
# 85

Мила, зеленчуците за микса за супа нарязани ли бяха? Заедно ли ги суши? Ние сушим домати само- със зехтин и подправки в бурканчета ги слагаме.
Виж целия пост
# 86
На снимката са именно за супата показани. Почистени, измити и нарязани, въпреки, че морковите като се изсушат пропадат по долните етажи, но пък по-бързо се сушат. Лукът на колелца, доматите също.
Съветвам само като се суши лук или чесън уреда да е някъде на тераса, че три дни в нас мириса на лук  Joy
Виж целия пост
# 87
Благодаря! Ще пробваме!

А аз да питам: сушихме домати и ги сложихме в бурканчета със зехтин, подправки и чесън. В някои обаче като че ли текат някакви процеси- самите домати имат нормален вкус, но нещо като газирана структура, ако ме разбирате.  Rolling Eyes И зехтина излиза. Каква грешка според вас сме допуснали?
Виж целия пост
# 88
И аз имам проблем с продукцията  Cry
Суших тиквички на кубченца. Уж бяха хубаво изсъхнали, тропкаха... Прибрах ги в стъклен буркан, на тъмно...
И след 2-3 седмици ги изваждам и... цялото дъно на буркана... в топка мухъл  Cry
Къде обърках нещо?!? Имам кайсии и сини сливи - наред са си, но са в пластмасови кутии. Сега сложих и чушки в буркан... дали има опасност и те да ме изненадат?
Виж целия пост
# 89
Имало е влага някъде. Моите половината ги съхранявам във вакумирани лексанови пликчета, част в пластмасови вакумирани бурканчета и друга част в тези стъклени буркани
Майка ми беше сложила по традиция сушените кайсии в платнени торби и всичко стана в пеперуди, още не може да изчисти къщата

Най-добре е според мен съхранението в стъклени, пластмасови или вакумиращи съдчета плътно затворени и недостъпни до влага
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия