Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

социални помощи при раждане и отглеждане на близнаци

  • 98 854
  • 234
# 15
Цеци,не е така,както ти е казала приятелката ти. Peace

Полагат ти се:

2x1200
2X600
Aко си студентка,редовно обучение-2880 лв.
Детски надбавки-105 лв.
Майчинство

Много ти се радвам и ти желая да изкараш безпроблемна бременност и всичко да е ок до края.
Виж целия пост
# 16
Момичета искам да попитам някой може ли да ми каже какви помощи се полагат на майките на тризнаци? То вярно че имам още няколко месеца докато родя но все пак искам да знам какво да очаквам, щото така като чета ако не знаеш какво ти се полага може в социални грижи да те метнат.
Виж целия пост
# 17
Димяни, 2х 600 се води както ти казах за първо и второ дете (при теб не знам), а 2х1200 си е помощта за близнаци  Peace общо 3600

И ако са второ и трето също, т.е. единия от близнаците е второ дете. Ако е трето и четвърто - по 200 лв.

Момичета искам да попитам някой може ли да ми каже какви помощи се полагат на майките на тризнаци? То вярно че имам още няколко месеца докато родя но все пак искам да знам какво да очаквам, щото така като чета ако не знаеш какво ти се полага може в социални грижи да те метнат.

За тризнаци - същото по 3:
3х600 лв еднократна помощ
3х1200 лв еднократната за близнаци
Виж целия пост
# 18
Здравейте и от мен!На всички настоящи и бъдещи мами - живи и здрави дечица!От всичко изчетено дотук ми стана ясно какво се полага за близнаци,но имам въпрос - получихме сумата от 1200лв, която предполагам е 2Х600. За останалите- помощ за отглеждане- суми трябва ли да се подават някъде другаде и/или други документи, освен тези ,които подадохме в социалното, преди да получим 1200. Ако не трябва, това,че се бавят останалите нормално ли е? Знаете...питаме се дали не трябва да напрвим нещо,което не сме Simple Smile Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 19
Момичета, дали е в сила помощта от по 300 лв. на близнак над една годинка?
Виж целия пост
# 20
M.Velikova, пак при социалните се подава декларация за помощ от 2х1200. Помня че попълвах три декларации, за помощ при раждане за детските със служебна бележка от работодател и за тези помощи за отглеждане на близнаци до 1 годинка 2х1200. Така беше преди около 10 месеца не съм чувала за промени оттогава.
Ника, за това нищо не знам но ще следя темата.
Виж целия пост
# 21
Деси, мерси, но аз си изясних за какво иде реч.  Hug Тази помощ е била само за близнаците в заварено положение миналата година, да ги обезщетят с нещо колкото да не е без хич.  Mr. Green За родените от там нататък си важи помощта от 2х1200 лв.
Виж целия пост
# 22
Да имам някакви такива спомени от когато търсех инфо преди да родя моите. Та затова не съм чувала за помощите за които питаш ти Simple Smile
Виж целия пост
# 23
ZDRAVEITE! DA TOLKOVA SA ,NO KOLKO GI BAVIAT NE E ISTINA. :xarms:AZ RODIH APRIL I OSHTE GI 4AKAM. #2gunfire
Виж целия пост
# 24
ZDRAVEITE! DA TOLKOVA SA ,NO KOLKO GI BAVIAT NE E ISTINA. :xarms:AZ RODIH APRIL I OSHTE GI 4AKAM. #2gunfire
Зависи кога си си подала декларациите. Парите ги превеждат в месеца след месеца , в който си ги подала.  Peace
Виж целия пост
# 25
Здравейте,момичета. Исках да ви попитам какви документи и къде е необходимо да подам за тази държавна помощ 2 по 1200лв. и социална помощ 2 по 600лв. Никъде не намерих информация.И още едно въпросче Тези 105 лв детски от кога започват да ги дават - като минат 2г майчински или още от раждането. Предварително ви благодаря.
Виж целия пост
# 26
Всички молби се подават в териториалното поделение на Дирекция социално подпомагане.Кое ви е териториалното поделение - по лична карта общината.
Молба за детските добавки /105лв./ се подава от месеца следващ месеца на раждане. Но те са обвързани с дохода на семейството:Средно месечния ви доход изчислен на база брутното трудово възнаграждение за предходните 12 месеца не трябва да надвишава 350лв на член от семейството.Т.е. сумирате брутото на майката и бащата за 12 месеца назад, делите на 12, после делите на броя членове на семейството.Ако сте под 350лв.- получавате детски, ако надвишава-забравяте за тях, до момента докато не влезете под тази граница!Докато останалите добавки, еднократна за раждане не дете и за близнаците не зависят от доходите!
Необходимите документи:двете лични карти на родителите /оригинал, само за справка и ги връщат/; оригинали на актовете за раждане на близнаците; копия на актовете за раждане на всички деца родени от майката;  удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца; удостоверения за брутните доходи на двамата родители/това е за детските 105лв./; Ако не влизате в границите, за да ги получите, няма нужда от удостоверение за доходите! Май това бяха. Дано не пропускам нещо Simple Smile
Виж целия пост
# 27
ilik123 Много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор. И още нещо да попитам: Аз ще раждам към средата на август. С мъжът ми нямаме сключен граждански брак- в такъв случай за детските-105лв ще трябва ли неговият доход или само моя ще се дели на трима ни (МЕН И ДЕЦАТА)
Виж целия пост
# 28
Щом нямате сключен граждански брак - само твоите доходи се взимат под внимание, делят се на 3, периода си е 12 месеца назад.  Peace
За другите две помощи - 2х1200 и 2х600 - при нас се подават в Соц. подпомагане /соц. грижи/ и всичко става на едно гише, на това гише се приемат и заявленията за детски. За помощта 2х600 ще ти трябва и едно удостоверение от общината ви, след като излезнат актовете за раждане на децата - в него е видно кои поред са децата ви /защото ако са трето и четвърто например няма такава помощ 2х600  Mr. Green/.
Ако нямаш банкова сметка - ще ти открият там служебно с банката, с която работят.
Ако имаш сметка - трябва да минеш през банката ти и да си поискаш една бележка, на която ти пише ИБАН-а.
Копие от актовете за раждане се прилагат навсякъде, така че е добре да си ги наснимаш поне по 5 пъти. Копие от ИБАН-а също.  Peace
Виж целия пост
# 29
Ника много ти благодаря  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия