Хитрини за справяне в кризата?

  • 208 908
  • 2 974
# 2 175
В сегашната брошура на Хиполенд има детски формички за сладолед на скромната цена от 50лв.  Tired Пише че са за направата на истински сладолед.
Виж целия пост
# 2 176
Здравословното хранене навсякъде по света е лукс (особено в САЩ), така че съветите на Люлякови нощи ми прозвучаха като " ...като няма хляб - да ядат пасти..."

Цитат
А не разбирам защо да не си правите сами сок, ей това е интересно
   Тук направо съм спийчлес ooooh!
Виж целия пост
# 2 177
Добре де, какво наистина ви пречи да си изцедите сами грейпфрут или портокал?
Виж целия пост
# 2 178
Аз също предпочитам прясно изцедения сок, вместо "натуралния". Люлякови нощи  дава много практични идеи. А това дали ни харесва и дали е приложимо за нашето домакинство е съвсем друг въпрос.
Вярно, че плодовете при нас са скъпи (изобщо храната ни е ужасно скъпа).  Но се намират и приемливи предложния. Особено сега във Варна като откриха карфур и покрай него  кауфланд (аз лично не го харесвам този магазин ) също пускат хубави намаления и промоции.
Виж целия пост
# 2 179
Съветите на Люлякови нощи са интересни, и някои от тях доста полезни, но не са за тая тема.
Доста малко от нещата, приготвени вкъщи от натурални продукти, да по-евтини от
купените боклуци в магазина.
Това е истината.
Здравословното хранене не е евтино, уви.
Колкото до соковете - портокалите са над лев килото, в момента не знам, щото не им е сезон,
а литър сок в магазина - 2лв.
Е, по-скъпо е.
Единствено за сладоледа мога да се съглася.
Вдъхновена от тази тема, направих оня ден - прекарах през пасатора половин малък пъпеш с кисело мляко и малко захар. Налях го във големи форми за лед и във всяка формичка сложих клечка за зъби.
Стана приятен и сина ми го яде с кеф!
Виж целия пост
# 2 180
Здравословното хранене не излиза по-скъпо.
Това означава човек да се храни с качествена, истинска храна, а не просто да си напълни стомаха с празни калории за да не чувства глад. Когато се храни правилно, човек се нуждае от много по-малко количество храна. С евтините равифинирани боклуци, с които се тъпчем, ние се чувстваме сити, но организмът ни изпитва клетъчен глад. Появяват се болести, а с тях- и нуждата от скъпи лекарства.
Приемете добрата храна като инвестиция и няма да ви тежи толкова да се храните по-качетсвено. Организмът няма нужда от готовите сокове, нито от кренвиршите или народната кайма, нито от пилетата, в които се съдържа цялата менделеева таблица, от сиренето с палмово масло или от киселото мляко от 9 ст. За здравето е по-добре нищо, отколокото този баласт.
Колкото по-просто е храненето, толкова е по-здравословно.
Виж целия пост
# 2 181
Под последния пост на Рени се подписвам с две ръце Peace
И, 4естно казано, мисля 4е много хора предпо4итат да се хранят с боклуци не защото не им стигат парите, а основно от мързел. Защо да го правя вкъщи, като го има на магазина? - колко пъти съм про4итала това изре4ение и съм се 4удила на безхаберието и незаинтересоваността ooooh!
Но все си знае за себе си в крайна сметка.

И за да не съм съвсем офф-топик, да ви кажа, 4е в т.нар. аутлет център на Цариградско е много изгодно да се пазарува бельо от За-За - български бикини и прашки, намалени с пове4е от 50 %, примерно вместо 8-9 лв., струват 2-3 Peace
Виж целия пост
# 2 182
Ама не е съвсем така. Защото пари се инвестират, ако ги имаш. Ами не мога да давам 10 лева за килограм сирене, колкото и да ми се ще. Така че си купувам от 4.50. За кренвиршите - не ядем, но пак избираме евтините меса, няма пари за скъпи. Киселото мляко от 9 стотинки го купувам в момента, защото иначе няма да ям никакво. А ми се яде, само на хляб с масло не става. Та всичко това е силно относително. Да, ще инвестирам в здравето си, но когато мога да си го позволя.
Виж целия пост
# 2 183
Биохраните са скъпи, страшно скъпи. Затова няма смисъл да ги включваме в принципа "здравословната храна излиза по-евтина". Едно обикновено семейство рядко може да си позволи основната му  храна да е био, няма какво да се лъжем!
А това за полуфабрикатите е вярно - те излизат по-скъпо от обикновеното готвене. Смятала съм го - за да се нахрани 4-членно семейство нормално с КФС, трябва да се купят две кофи наа стойност 20 лева. В бонус пърженето и други. С 20 лева се купува кило бонфиле (10 лева), плюс картофи и някакви други зеленчуци (максимум 5 лева) и като сметнем тока за готвене, горе-долу излиза сметката. И с тази яхния с месо същото това 4-членно семейство ще яде два пъти на вечеря.  Същото важи и за натуралните сокове- ако човек обича неподсладени пресни сокове, ще му излезе по-евтино и здравословно да си ги прави сам,вместо да дава по 2 лева за литър пакетиран. Нарочно смятам цените по-солени, за да се види разликата.
В момента скъпите череши са между 4 и 5 лева. Кило череши спокойно стига за 4-членно семейство, вместо за същите 5 лева да се купят сладкиши.
Виж целия пост
# 2 184
Месе4инке, разбира се, права си. Друго имах предвид...Как да кажа...Не върви да имаш 10 лева на ден за 4 4овека и да кажеш - ми ще си купя сладоледа от магазина, щото тва с пасирането на плодове, пък замразяването, пък нам си кво - голяяяяма разправия ми се струва...И да не помислиш, 4е примерно този сладолед ще ти е два пъти по-евтин, ще имаш пове4е като коли4ество, ще е по-полезен, защото знаеш какво има вътре и т.н. Не, да гледаш само да ти е лесно - от магазина. Ей това не го вдявам хи4, ама хи4.
Виж целия пост
# 2 185
Значи ако целта е максимална икономия, няма да се купуват сокове в кутия, а ще се прави домашен сок от линка, който е дала Зечова.
Заедно сме писали. Постът ми не е към Месечинка, а по принцип.
Виж целия пост
# 2 186
Е да, така е. И онези сокове по-напред в темата от пресни плодове и захар ще излязат много, много по-евтино от готовите, за по-полезни да не говорим. Аз тях съм се навила да ги опитам.
Виж целия пост
# 2 187
между другото, човек спокойно може да живее без да пие сокове. За пиене е измислена водата, а плодовете и някои зеленчуци са за ядене в сурово състояние. Предпочитам да изям двеста грама настъргани моркови, отколкото да ги правя на морковен сок. Също да изям един цял портокал, вместо да го цедя. И децата си така съм научила. Те пият сок в заведение, защото не харесват газирани напитки. Повечето полезни неща остават в "месото" на плода, а не в сока! А и какъв е смисълът да си правя сок като му шибна две лъжици захар? Мисля, че това със соковете е чиста гглезотия в западняшки вариант. По нашенско се консервират плодове на сокове, но и то е някак несвойствено, защото обикновено излишъкът в реколтата става на компоти или ракия. Simple Smile
Виж целия пост
# 2 188
Ех,тия сокове Laughing.Големи дискусии станаха.
Аз тая година ще си сложа компоти.Слагала съм преди години и не знам защо нещо загърбих тази дейност.С малко захар ще ги направя.Смятам и домати да си консервирам,че нещо хубавите домати за готвене ми идват в повечко като пари.Лошото е,че живеем в апартамент и нямаме условия.Но за целта ще ида в бащината къща Laughing и ще се развихря там.Като по време на криза все пак.
Да си кажа за сиренето.Аз не мога да си позволя скъпо,имам предвид това от 10лв примерно.Пробвах се да правя,ама голяма хамалогия.Купуваме само Елена невакуумирано,по около 5,60 е килограма.
Иначе за който има желание не се притеснява от разни други неща-от село винаги може да се намери истинско прясно мляко на значително по -ниска цена от това в магазина в кутиите.Ние примерно купуваме по левче литъра-веднъж в седмицата ходи мъжа ми да вземе,наливат му го току що издоено в наши шишета,варя и замразявам.Използвам го основно за подквасване.
Виж целия пост
# 2 189
Андариел,съгласна съм и само да допълня - консервираха се преди,защото нямаше целогодишно пресни плодове и зеленчуци и хората,който ги имат в градините си.
Предпочитам да изям един портокал,вместо да пия фреш и няма по-хубав звук от ръфкането на ябълка от малчуган.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия