Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цени за раждане в АГ болниците в София

  • 274 925
  • 418
# 45
Привет на всички!
ЖК в Майчин дом е безплатна, включва всичко полагащо се по ЗдРАВНА каса -
направа на картон на бременната и регистриране, попълване на данните за бременността
външна пелвиметрия -размери на таза
изследване на кръв и урина,кръвна група и резус фактор, микробиология -2 пъти, цитонамазка,
изследване  -австралийски антиген, ХИВ, Васерман,
2 или 3 видеозона, прослушване на детски сърдечни тонове от 5ти лунарен месец,
направления за консултация със лекар-специалист при проблем
мерене и теглене, измерване на кръвно налягане

Това е,което се сещам в момента,възможно е да изпускам нещо, трябва да се провери на сайта на Здравната каса, какво се полага на бременните,като изследвания, но всичко полагащо се, се прави там.
Освен това се включва и даване на болничен лист при необходимост и с представена лична амбулаторна карта, направление за раждане  и обменна карта с изследванията от бременността.
От всичко прочетено тук виждам,че това се предлага като пакет от други болници,т.е същите изследвания, само,че се заплащат.
Та малко ми е странно, при положение,че ЖК  е безплатна при здравноосигурени пациенти, защо трябва да се плаща.
Най -важните изследвания за бременността се заплащат винаги, освен в случаите,когато жената има проблем или е над определена възраст, а именно -
  - Биохимичен скрининг за вродени заболявания, прави се Националната генетична лаборатория в сградата на Майчин дом, изисква се актуалнаа снимка от ехограф и даване на кръв за изследването,струва 42 изследването, сега има и други болници,които предлгат такъв БХС  и то на цени от порядъка на 80 лв., но първото,което е те не изследвата кръвта, а само я вземат и я пращат за Националната генетична лаборатория.
 - Фетална морфология - върви средно от 60 до 100 лв, като специалисти са  - Д-Р В. дИМИТРОВА  от МЦ фЕМИНА, д-р Марков- МЦ мАРКОВС, доц. Томова -в МЦ Надежда, д-р Мазнейкова -Св.София
 - Фетална ехокардиография - доц.Томова, Д-р Велковски -трета градска, д-р Спасов - МЦ Фемина.
Виж целия пост
# 46
А за раждането, и избора на екип,наблюдавам една тенденция -завишаване всяка година на цените за раждане, а и по няколко пъти в годината,това дали означава това ,че са завишили качеството на предлаганите от тях услуги.......
По темата раждане в Майчин дом с избор на екип струваше от порядъка на 550 лв,когато раждах миналата година, ВИП двоен -по 35 лв на вечер, единичен -70 лв. на ремонтиран 12ти етаж.
Присъствие на бащата може,само ако се вземе ВИП родилна зала,няма как да го пуснат в обикновета, дето са другите раждащи.
Но тя  според мен не е за предпочетане, особено,ако възникне проблем, възможностите за реакция са по ограничени.
Виждам,че Маминка е писала и тук, с нея се засякохме в една друга тема,  в която е писала за Окръжна болница и за цените, там е правен ремонт и базата е много хубава, освен това разбрах от нея,че специалистите са много добри.
Виж целия пост
# 47
Може ли някой да ми даде актуалния сайт на болница Лозенец?
Виж целия пост
# 48
Трябва да е този, но явно в момента има някакъв проблем, не зарежда страницата
http://www.uni-hospital.government.bg/bgmain.php
Виж целия пост
# 49
Доколкото разбрах  в МД има услуга "Придружител" по 70 лева на ден. Правилно ли съм прочела на сайта им? А колко общо е на ден за мен и придружителя, че не става ясно? И само на 12 етаж ли е ремонта, защото предлагат и ВИП стаи на други етажи, на същите цени и каква ли е разликата?
Виж целия пост
# 50
А аз не намирам координати на МБАЛ "Райна княгиня"-какви са цените там знае ли някой?
Виж целия пост
# 51
Чета, чета и едно не ми стана ясно навсякъде ли се заплаща раждането, а за какво тогава плащам здравни осигуровки и то по над 75лв. всеки месец без до сега да съм ползвала нещо от тях   newsm78.
Виж целия пост
# 52
Тук се коментират и цените за избор на екип и някои други неща (присъствие на баща, упойки), които не се покриват от здравната каса като пътека.
В държавните болници раждането е безплатно, ако му стиска на човек. В частните се покрива една сума от около 400 лв за осигурените и нагоре е по ценоразписа им.
Виж целия пост
# 53
Рони, не разбрах какво имаш предвид "ако му стиска на човек" искаш да кажеш че ако отида да раждам и не си платя няма да ме изродят ли (не че съм тръгнала изобщо даже все още не съм бременна ) или ще го направят но ще ме карат "през просото", може и да ви звуча странно но за сефте се замислям за тези неща и ми е повече от странно.
Виж целия пост
# 54
Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре. Може и да извадиш късмет, а може и да попаднеш на някой, който не обича да работи точно в твоя щастлив ден.  Confused
Виж целия пост
# 55
Ех, Рони по-точно неможе да бъде казано. Peace
Виж целия пост
# 56
Момичета, аз имам въпрос - ако не съм здравноосигурена, мога ли директно да си платя в Шейново например и да отида да родя? Видях на сайта им цените и нищо не разбрах. Плюс че искат някакъв документ от личния лекар. А за да го взема предполагам, че трябва да си платя всички пропуснати осигуровки. От 3 години не живея в България и са около 400-500 лв, но не знам има ли смисъл да се плащат.
Виж целия пост
# 57
Не съм съгласна, че като си платиш си по-сигурен, че раждането ще  протече по-добре и нещата ще са ок. Може би това е лично успокоение. Две от децата съм ги родила в болница Лозенец, като за самото раждане не съм платила и стотинка-нито на болницата, ното на лекар. Третото по стечение на обстоятелствата не можах да родя там/поради ремонт/ и родих в Шейново, също без да плащам. Не са се тонесли с мен по-различно от тези, които бяха платили. Дори имаше майка, която очакваше различно отношение след като е платила, но не е получила. Така, че раждайте там, където ще се чувствате спокойни. А дали ще си платите-също си преценете.
Виж целия пост
# 58
sun flower, вярвай ми, че не ти трябва да знаеш за какво говоря.
И да, наистина аз бях много приятно изненадана от равното отношение към мен и останалите, които не бяха платили. Така и трябва да бъде. Но не винаги и не във всички болници е така.  Confused
Виж целия пост
# 59
Здравейте имам едно запитване относно цените.Аз ще родя с планово секцио, заради късоглетството, в този случей какви са цените.Прочетох всичко до тук и пак не ми става ясно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия