сладкиш с лимонови резенки

  • 12 662
  • 37
# 15

 Обикновени бисквити на захарен комбинат Пловдив
Виж целия пост
# 16

 Аелис, благодаря ти мила   bouquet Точно тези са.
Виж целия пост
# 17
Този сладкиш ми е от любимите от известно време на сам. Гледах го в Бон Апети, някой от гостите на Иван Звездев го показа тогава.
Само че не наредиха бисквити като основа а направо един пакет обикновени бисквити натрошени объркаха с кисело мляко. Плодове от кайсии наредени отгоре и залети с леко изстиналите разтворени в компота лимонови резенки. Ето и снимка

Виж целия пост
# 18
dannyny , много хубаво изглежда сладкиша ти Hug.
Виж целия пост
# 19
Благодаря ти, Аелис!  Simple Smile Особено сега като се постопля сладкиша е чудесен защото е охладен и леко резлив. Който го направи няма начин да не му хареса. И да поясня - тавичката ми е 18/28 см.
Виж целия пост
# 20
dannyny , а пропорциите като при първата рецепта ли са ти?
Виж целия пост
# 21
Да - 1 пак. обикновени бисквити (Аз ползвах на Победа - Бургас), 1 кофичка кисело мляко, един компот от кайсии (все с такъв съм го правила) и една кутия лимонови резенки.
Виж целия пост
# 22
В новия брой на "Кулинарен журнал" има подобно изглеждащ сладкиш.
Козунак 250 гр,добре е да е сух,се натрошава и се смесва с 1 коф. кисело мляко подсладено на вкус.
Локумчетата от 1 кутия се разтопяват в малко топла вода на котлона.Щом поизстинат се изливат върху козуначената смес.Сладкиша естествено трябва да престои в хладилник 3 часа.
Чудесна възможност да оползотворим стария козунак-ако остане такъв. Laughing
Виж целия пост
# 23
Направих го, да видим дали ще се стегне и как ще е на вкус.
Обаче - трябваше ли да махна кората на лимоновите резенки? Аз я оставих и тя не се стопи.
Виж целия пост
# 24
Обаче - трябваше ли да махна кората на лимоновите резенки? Аз я оставих и тя не се стопи.
Не, не се маха кората, но и тя се разтапя. Може би не си изчакала до края. Аз растапям на бавен огън по продължително време
Виж целия пост
# 25
Обаче - трябваше ли да махна кората на лимоновите резенки? Аз я оставих и тя не се стопи.
Не, не се маха кората, но и тя се разтапя. Може би не си изчакала до края. Аз растапям на бавен огън по продължително време
Мда, май не изчаках достатъчно. Останалото се стопи и аз реших, че е готово.
Виж целия пост
# 26
Интересна рецепта
А бисквитите не се ли скашкват от млякото newsm78
Виж целия пост
# 27
Интересно звучи!
Обичам такива бързи сладкиши.

Даже си мисля за вариация на тема тортата-мюсли на сладка хапка май беше newsm78, полята със сместа с резенките. А?
Виж целия пост
# 28
Аелис благодаря!
Виж целия пост
# 29
Звучи интересно  Laughing, но имам два въпроса:
- Да разбирам ли, че като се залее с компота, се желира?
- Може ли компотът да се замени с нещо друго, в което да се стопят лимоновите резенки?
Да желира се.  А компота може да се замени като 1 ч.ч вода с 1 ч.ч. захар се загреят и вътре се разтопят лимонените резенчета ,при този случай обаче плодчетата трябва да са пресни. Аз лично не съм го правила така , но моя колежка го е правила така, тай като няма кой да и прави на село компоти  Wink
 По отношение на бисквитите  по добре е с обикновенни бисквити, не че с Закуска няма да стане но те са по дебелички и повече време  ще му трябва за да поеме.  А що се отнася до външния вид точно както на  PepaN  изглежда  Hug
villiana  и аз съм имала случаи да не ги изчакам коричките не е фатално , но по принцип и те се разтапят   Grinning  И да кажеш да ли ти е харесал  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия