Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 367 657
  • 1 474
# 615
и още един въпрос за тези Делимано  Laughing

незалепващо значи ли, че може съвсем без олио?
Виж целия пост
# 616
Aila,не съм Мег,но и аз го имам-отвън е алуминий,ако не се лъжа,а керамиката е само отвътре,но специално дали става за индукция,незнам.
ray,не съм готвила съвсем без олио,но ще е достатъчно и само да се намаже.Вчера правих палачинки и когато не намажех тигана ставаха по твърдички иначе не залепваха,но после пържих едно яйце разбито със соев сос и понеже доста нагоре по стените го разлях в краищата ми залепна,но с дърфена шпатулка веднага се отлепи и отново си се почисти само с хартия,въпреки,че беше позагоряло яйцето отдолу(докато му изчегъртам краищата за да го объна).Т.е. трайно нищо не залепва,но в момента на готвенето може да ти запече по стените ,в зависимост от съдържанието.
Много дълго и  сложно го обясних,но дано сте ме разбрали. Peace
Виж целия пост
# 617
Моят тиган е Пансофал, но начина на готвене предполагам е същия. Палачинките ги правя без грам мазнина, стават малко по-сухи от колкото сме свикнали, но не залепват, трябва им леко побутване с шпатулка.
Моят мъж пробва да изпържи наденица на сух тиган, получи се, само малко повече време отне.
Виж целия пост
# 618
Момичета, ще ме посъветва ли някой как да махна следи от загоряло от керамична повърхност? Имам тиган Бека, който е с керамично покритие и майка ми е правила нещо в него и сега има загоряло по дъното, което не знам как да отстраня (не става с препарат). Да уточня, че има следи след като вече е бил в миялната...

И аз вчера не знам какво блях, но леко загорих тигана след като правих съботните палачинки.
Явно още не съм му хванала цаката на силата на газта.
Опитах с оцет, но при мен не се получи. Не посмях да търкам силно.
Използвах препарата за стъклокерамичния плот и с него всичко се изчисти.
Виж целия пост
# 619
Момичета, ще ме посъветва ли някой как да махна следи от загоряло от керамична повърхност? Имам тиган Бека, който е с керамично покритие и майка ми е правила нещо в него и сега има загоряло по дъното, което не знам как да отстраня (не става с препарат). Да уточня, че има следи след като вече е бил в миялната...

И аз вчера не знам какво блях, но леко загорих тигана след като правих съботните палачинки.
Явно още не съм му хванала цаката на силата на газта.
Опитах с оцет, но при мен не се получи. Не посмях да търкам силно.
Използвах препарата за стъклокерамичния плот и с него всичко се изчисти.

Благодаря за инфото! Grinning
Виж целия пост
# 620
Благодаря за съветите, но нямам препарат за стъклокерамичния плот - чистя го с гъба и препарата, с който мия съдове и после с вестник. Уж намалявам употребата на препарати... Освен да пробвам с препарата за стъкло, понякога го ползвам за стъклокерамичния и мие добре...

Realist, не стана с оцет, нито със сода, но сложих малко...

Да се похваля, че и аз си взех от керамичните съдове в Билла - 28 см тиган и стъклен капак за него. Днес го пробвах с броколи и карфиол Simple Smile, стана много добре и не залепна изобщо. А как казвате се почивства - само със суха салфетка, без вода и веро ли?

Касеролите също ми харесаха, знаете ли дали могат да се ползват във фурната като тавички?tt
Виж целия пост
# 621
mamamari ,
за тиганите на Le Creuset тук в темата по-напред имаше отзиви, че залепват.
Аз бях попаднала на хвалебствия  ето тук
Цитат
After all the tests, there was one pan I fell for: Le Creuset. It is easy to clean, and because of its enamel finish, acidic foods can be cooked without changes to color or taste. The cast iron pans were a very close second.

I recommend Le Creuset pans with a matte black enamel interior, not treated with any Teflon-like substance. (The company makes its black and white interior enamel from the same material, and says the black is fired at a higher temperature and withstands higher cooking temperatures.)

Но след рисърча, който направих се отказах от този вариант.Поради тежестта и несигурната здравина на емайла, както и евентуално залепване. Отказах се от анодирания алуминий, както и от чугуна, и куп подозрителни керамики.

Избрах Дурадо на Силит. С 5 години гаранция е, с Т устойчивост до 400 С, с изцяло керамично покритие, никакви допълнителни  смески/както в доста "керамики"/, композити и прочие, произведен без нано технология.
Става за индукция.

Вече го пробвах и съм безкрайно доволна от избора си. палачинките се пързалят без капчица мазнина. Пекат се. Grinning
Препоръчвам го на всички. Peace
SZA ,
 за оцет не съм те съветвала. Simple Smile
Виж целия пост
# 622
Честита нова придобивка, Реалист.
Покрай твоето проучване научих много полезни неща.  Hug

Пусни да го видим тигана.
Виж целия пост
# 623
Алуминия не ставал за индукция...
Виж целия пост
# 624
vanvel ,

благодаря! Simple Smile

ето го тигана
покрай това проучване, мислех  даже да пусна едно обобщение/мое/ за безопасните съдове и най- вече за покритията, но ще стане доста дълго Crazy

Aila ,
да, не става алуминия. Темпера на Силит е с алуминий, а Дурадо е стомана и става Peace
Виж целия пост
# 625
realist, честит тиган. дано оправдае всички очаквания

аз още се оглеждам. на мен ми трябва 28см мисля и искам да е дълбок. този, предполагам е като твоя, но пък е Schmorpfanne, а не хох

http://www.silit.com/durado_688/schmorpfanne-28cm-durado_5121.ht … BBA7-F051CA947000

кажи, моля те, тежък ли е тигана
Виж целия пост
# 626
ето го тигана
покрай това проучване, мислех  даже да пусна едно обобщение/мое/ за безопасните съдове и най- вече за покритията, но ще стане доста дълго Crazy

Тиганът е страхотен.

А относно обобщението,  ще е много полезно за всички.
Напиши го кратко и точно, без много подробности.
Като конспект.


Лесно е да се каже ... отстрани.
Виж целия пост
# 627
  Може ли да ми кажеш този тиган - Schmorpfanne Ø 28cm Durado
  Колко парички е и откъде си го взела? Откъде би бил най-евтин.
Виж целия пост
# 628
 Може ли да ми кажеш този тиган - Schmorpfanne Ø 28cm Durado
  Колко парички е и откъде си го взела? Откъде би бил най-евтин.

aila, не знам дали към мен е въпроса. аз не съм го купила още. просто след съвета на реалист, си го отбелязах. аз пазарувам от немския амазон обикновено. тиганът там е около 95 евро.
Виж целия пост
# 629
realist, честит тиган, със здраве да си го ползваш. За оцета - извинявай, явно съм била полузаспала Simple Smile

Аз пак да питам дали някой знае керамичните касероли на Делимано в Била стават ли за фурна?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия