Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 367 797
  • 1 474
# 870
Качественият /за производство на посуда/ метал привлича магнита, в противен случай съдът не е от безвредна стомана Peace

Качесвените стомани не превличат магнита. ( справка - желшзо въглеродната диаграма).
За това и тези стомани не ръждясват. оворим за наистина качествени стомани.
А тези на ИКЕА ръждясват
Виж целия пост
# 871
Качественият /за производство на посуда/ метал привлича магнита

Качесвените стомани не превличат магнита.


Моята тенджерка на Фислер отвътре НЕ привлича, отвън - привлича. Тъкмо се чудих на кое  мнение да  се доверя   Joy
Виж целия пост
# 872
Виж първо от какъв материал е тенджерката. Ако от вътре не привлича означава, че е от качествена неръждаема стомана. Ако същата привлича от вън и производителя на въпросния съд твърди, че и от вън качеството на метала е същото както и от вътре , значи неща му куца качеството.

Цял свят приема приема, че качествените стомани ( неръждаймите) не превличат магнит и цял свят приема желязо-въглеродната диаграма.
Виж целия пост
# 873
Неръждаема стомана 18/10, с тройно дъно. Фирмата Fissler (от това което четох и чух) се води много добра също  newsm78  Не вярвам да не е качествено, но вече знае ли  човек....

Незнам дали има  значение, но теста го правих на дъното. Отвъншната страна привлича само отдолу на дъното.
Виж целия пост
# 874
Тези с 3-те дъна обикновено са комбинации от няколко материала. Съдовете ми са само на 18/10.

Тези. който наистина идваха със сертификата за материала превличат отвън, но не и от вътре . Отвън е друга стомана, защото 18/10 е по трудна за изработване и доста скъпа.

Сега открих за посочените от теб съдове. Произведени са от др вид стомана, 18/10 им е само покритието
Виж целия пост
# 875
Икейските ги ползвам от доста време, специално една по-голяма тенджера - 3 години и нещо, другите касеролки ги загарям редовно и затова ги сменяме 1-2 пъти годишно. Но досега нищо не ми е ръждясало... Къде точно ръждясват тенджерите? newsm78

Но и не твърдя, че са супер качество, просто ми се струват ОК за тази цена.
Виж целия пост
# 876
Titina, да, така си е,  има и други метали (алуминий за проводимост). Аз  като не разбирам се доверих на продавачи и мнения  разни  Embarassed  Това че  е от  друг вид стомана ще рече че  са  кофти ли?
Виж целия пост
# 877
Не е задължително да са кофти стомани, имах предвид, че теста с магнита не е меродавен
Има стомани които привличат и които не ( зависи от процентното съдържание). По изследване качесвената стомана 18/10 е много добра ( поне изследванията са такива до момента). Кой знае утре какво ще измислят обаче
Виж целия пост
# 878
По изследване качесвената стомана 18/10 е много добра ( поне изследванията са такива до момента). Кой знае утре какво ще измислят обаче

Така си е!  Peace  И не само за уредите, а  за всичко ново, което след 10 години се превръща в най-голямата "отрова". 
 
Виж целия пост
# 879
Титина, точно за тези съдове в Икеа ли имаш наблюдения, че раждасвят?
Моите на Силит, привличат яко твън, но вътре не ми съм ги тествала. Не би трябвало отвътре да привличат, нали имат някакво керамично покритие...
Явно ще трябва на място да се гледат в Икеа, защото по описанито едва намерено в нета, почти нищо не може да се заключи...
Виж целия пост
# 880
Качественият /за производство на посуда/ метал привлича магнита, в противен случай съдът не е от безвредна стомана Peace

Качесвените стомани не превличат магнита. ( справка - желшзо въглеродната диаграма).
За това и тези стомани не ръждясват. оворим за наистина качествени стомани.
А тези на ИКЕА ръждясват
Нито едното твърдение е напълно вярно, нито другото.
Стоманата може да е много качествена и безвредна и да привлича магнит.
Такава стомана става и за индукция.
 За мен тя е добра.
Свойството на стоманата да бъде привличана от магнит зависи предимно от нейната структура. Peace

Мартензитовата, феритната, дуплексовата / с двуфазна микроструктура- от  феритна и аустенитна неръждаема стомана/  и  някои закалени стоманени сплави се привличат от магнит.
По принцип аустенитната стомана е немагнитна. Това се дължи на специфичната кристална  структура.
За безвредност на стоманени съдове може да се говори само когато стоманената сплав не съдържа опасни примеси/ освен хром и никел, се добавят още манган, силиций, алуминий, ванадий, молибден , титан и т.н. в зависимост от случая/
Също, от голямо значение за качеството - безвредност, магнитност,  износоустойчивост, неръждаемост и т.н. е  т.н. "Surface Finish" - т.е. обрабоката на повърхността- полиране на стоманата.
Някои производители дори поясняват, че не ползват методите на "химическо полиране"  за продуктите си от неръждаема стомана.  
Според мен, "сандвичевият" принцип на производство на съдовете е една от причините за различията в магнитните св-ва на един и същ съд в различните му части.
Love&Light,
в чужди сайтове срещнах повече негативи /предимно за износоустойчивостта им/ за Икейските съдове, отколкото позитиви. ...

Виж целия пост
# 881
Love&Light,
в чужди сайтове срещнах повече негативи /предимно за износоустойчивостта им/ за Икейските съдове, отколкото позитиви. ...


Благодаря ти!!! Винаги си има причина за ниската цена  Mr. Green
Виж целия пост
# 882
Със съжаление трябва да кажа, че си купих три тенджерки от ИКЕА Солун преди две години от стомана, с дебело дъно и те не че ръждясаха, ами станаха на петна, дупчици и драскотини от вътрешната страна почти от първото ползване. Всичко залепва в тях, ползвам ги все още за варене и съхранение на храна, само защото нямам сърце да ги изхвърля.
Виж целия пост
# 883
Ох, не съм минала цялата тема... не знам дали ще успея... Та, ще питам  Mr. Green
Имате ли някакви наблюдения за марката AUBECQ
http://www.laredoute.fr/achat-electromenager-beaute-casserole-us … t=price_ascending
Няма почти никакво описание  newsm78
Открих им сайта http://www.evergreen-by-aubecq.com/evergreen.htm
Обаче френския го действам с преводача на гугъл и.... не ми е достоверен. Иначе много точки са им сложили.
Така както ги разчетох, зелената серия -Evergreen е с алуминий и керамично покритие  newsm78
а Evergreen Steel не видях да фигурира алуминий.

Ако някой е по в час...
Виж целия пост
# 884
Със съжаление трябва да кажа, че си купих три тенджерки от ИКЕА Солун преди две години от стомана, с дебело дъно и те не че ръждясаха, ами станаха на петна, дупчици и драскотини от вътрешната страна почти от първото ползване. Всичко залепва в тях, ползвам ги все още за варене и съхранение на храна, само защото нямам сърце да ги изхвърля.

Много се извинявам, но може ли да приложите снимка?? Thinking Thinking Thinking Тези твърдения ми звучат доста странно, при положение че и аз ползвам такива съдове... Ами нито са на петна, нито са на драскотини, нито са ръждясали. И аз бих снимала моите, ако вие направите същото....
П.С. Нито защитавам Икеа, нито нищо, просто казвам каквото мога от личен опит. Peace
А пък за съхранение на храна, тенджерите са последното нещо, което ползвам. Правя го само когато наистина нямам толкова голям съд, в който да побера храната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия