Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 367 600
  • 1 474
# 465
Разглеждах веднъж каните в Технополис, оглеждах да нямат пластмаса отвътре, оказа се че най-металните са най-евтини, поне на онзи рафт.
Виж целия пост
# 466
Моята е на Тефал и не беше много евтина. newsm78 Само имайте предвид, че металното тяло се нагрява и трябва да се хваща само за дръжката.
Виж целия пост
# 467
Ох, изразила съм се криво. Исках да кажа, че тези кани които одобрих аз тогава бяха сред най-евтините. Сигурна съм, че тази на Тефал е много добра. Тя изцяло ли е от метал?
Виж целия пост
# 468
Като се замисля, цената май зависи най- вече от марката. Да, изцяло е от метал отвътре, със сваляща се цедка, отвън капакът и дръжката са от друг материал.
Виж целия пост
# 469
Днес си купих от керамичните тигани в Била.Пише,че е алуминий с керамично покритие.Много се надявам да е читав Praynig
Виж целия пост
# 470
Като се замисля, цената май зависи най- вече от марката. Да, изцяло е от метал отвътре, със сваляща се цедка, отвън капакът и дръжката са от друг материал.

Много подобна на тази е:
http://shopping.bg/tefal-bi-7562-bi-76254

liani, просто внимавай да не нарушиш покритието, иначе си е ок.
Виж целия пост
# 471
Днес си купих от керамичните тигани в Била.Пише,че е алуминий с керамично покритие.Много се надявам да е читав Praynig
Браво за решителсността. Аз още проучвам. Чакам и отговор на запитването си.
в момента се консултирам и в един чужд форум.
Като избера матерала, модела и марката, ще се похваля. Wink
Виж целия пост
# 472
Аз не съм навита на открит чугун, защото не ме привлича мисълта, че ще се профилактирам с железни добавки. А и много ми е сложна поддръжката. също, има риск да ръждяса.

Оффф,голяма си ми помощ,обаче пак се спънах.Какво покритие трябва да има чугунът и той не си ли е самодостатъчен?  Laughing   Благодаря ти.

Изчетох цялата тема и да ви кажа се съсредоточих върху чугун и инокс за котлоните на газ,(за печене във фурната въобще нямам две мнения),обаче едно нещо ми убягна - най-обикновените сачове,тия дето не са на ток,спадат ли към безвредните съдове за готвене?   


Виж целия пост
# 473
Аз не съм навита на открит чугун, защото не ме привлича мисълта, че ще се профилактирам с железни добавки. А и много ми е сложна поддръжката. също, има риск да ръждяса.

Оффф,голяма си ми помощ,обаче пак се спънах.Какво покритие трябва да има чугунът и той не си ли е самодостатъчен?  Laughing   Благодаря ти.

Изчетох цялата тема и да ви кажа се съсредоточих върху чугун и инокс за котлоните на газ,(за печене във фурната въобще нямам две мнения),обаче едно нещо ми убягна - най-обикновените сачове,тия дето не са на ток,спадат ли към безвредните съдове за готвене?   



чугунът си е самодостатъчен Grinning Стига "да работиш" с него правилно.

Аз обаче го предпочитам покрит с керамика/емайл.
Едва ли ще си купя такъв тиган обаче. Почти вече си избрах вариант.
Би ли посочила линк, моля,  за най-обикновен сач. Не се ориентирам. Как се ползва, как се нагрява.....
Виж целия пост
# 474
Написах обикновен сач,защото точно тук прочетох,че имало и на ток,а аз отдавна съм се навила за ето такъв: http://img263.imageshack.us/i/908380orig.jpg/  На тая снимка дори се вижда,че самата плоча се нагрява на газов или елекрически котлон.Дръжките,разбира се,са отделно и не е нужно да се нагряват и те - те служат за сервиране,ето ги: http://img163.imageshack.us/i/010220091129.jpg/  И тук вече е въпросът ми - някой знае ли какво е покритието на сача?


Относно чугуна - как се ползва безопасно?  Laughing Може би както си обяснила в по-предния си пост? Питам те,защото тепърва започвам да се обзавеждам с посуда; знам,че мога да намеря инфо в нета,но го искам от потребители,а не от производители... 
Аз също не искам чугунен тиган,искам чугунена тенджера за котлон на газ.  Crossing Arms
ПС:Ще те "разстрелям" с останалите си въпроси,но после... 
Виж целия пост
# 475
Сачът е керамичен съд - като гювечите, гювечетата. Може да се готви във фурната или върху котлон, или върху барбекю. Ястията стават вкусни. Пише, че не трябва да се мие, а само да се забърсва след употреба, но аз моя си го мия, че иначе все ми се струва, че е мръсен.  Simple Smile
Ето ти линк за използването на сач: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264431.15
Виж целия пост
# 476
Fortuna ,
много ти благодаря за линка! Hug
Виж целия пост
# 477
  Кои безвредни съдове стават за индукционен котлон?
  Оказа се че тежките ми тиган и тенджера на СКК то не стават. Тези от стоманената им серия дали ще станат?
Виж целия пост
# 478
  Кои безвредни съдове стават за индукционен котлон?
  Оказа се че тежките ми тиган и тенджера на СКК то не стават. Тези от стоманената им серия дали ще станат?
Нещо не мога да се ориентирам СКК какво означава Blush
По принцип там, където има стомана, става за индукционен котлон Трябва да има намагнитяване, което само от чист алуминий или керамика е невъзможно.
Изделията на Силит, силарган, например, стават и за индукция.
Друг е въпроса до колко тя е здравословна.....
Виж целия пост
# 479
Fortuna ,аз точно за тия глинените сачове питам какво покритие имат?Гледжосани ли са?Защото вече разбрахме част от гледжосаните гювечи и гювечета какво съдържат... В един магазин ми се сториха,че нямат никакво покритие,но с течение на времето от мазнината потъмняват и стават лъскави...  newsm78

realist ,може би не си видяла въпроса ми - как безопасно се ползва чугунен съд и защо му е сложна поддръжката?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия